Klimaat Chili

Klimaat Chili

Wat voor klimaat kun je verwachten in Chili?

Chili is een enorm uitgestrekt land. Van noord naar zuid is het wel 4.300 kilometer. Van oost naar west is het land op bepaalde punten slechts 150 kilometer breed. Het klimaat en weer in Chili wordt grotendeels bepaald door de koude Humboldtstroom die vanuit het noorden langs de Chileense kust stroomt. De temperatuur ligt hierdoor gemiddeld lager dan wat normaal is voor dit deel van de aarde.

Wat voor klimaat kun je verwachten in het noorden van Chili?

In het noorden van Chili overheerst een woestijnklimaat, er valt weinig neerslag. Op sommige plaatsen is zelfs nog nooit regen gevallen. De meeste regen valt in de maanden januari en februari.

ZELF NAAR Chili?

Bekijk alle 53 reizen naar Chili

Wat voor klimaat kun je verwachten in het midden van Chili?

In centraal Chili heerst een mediterraan klimaat, een ideaal klimaat voor druiven. In dit deel van Chili vind je dan ook veel wijngaarden. De zomers zijn warm en droog. De winters zijn koel met af en toe neerslag en temperaturen tussen de 10 en 15 graden. In Santiago kan het zomers 35 graden worden.

Paaseiland heeft een subtropisch klimaat. Het regent het hele jaar door en de gemiddelde temperatuur is 20 graden.

Wat voor klimaat kun je verwachten in het zuiden van Chili?

In het zuiden van Chili heerst een zeeklimaat. Het regent veel en het wordt in de winter (onze zomer) erg koud. In de zomer blijft het fris en gedurende het hele jaar waait het hard.

In het uiterste zuiden, bij Vuurland, is het weer heel wisselvallig. Het ene uur stormt het en het andere uur schijnt de zon weer fel.

Welke seizoenen zijn er in Chili?

Omdat Chili op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen precies omgekeerd met die in Nederland. Tijdens onze zomer is het daar winter en omgekeerd.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Chili?

Chili ligt in een gebied waar veel aardbevingen voorkomen. Het is iets waar de Chilenen mee hebben leren leven. Af en toe vind er een grote aardbeving plaats, zoals in februari 2010. Grote delen van het land verwoest werden verwoest er vielen veel doden.

Vulkaanuitbarstingen vormen een minder grote dreiging in Chili. Toch zijn er een paar actieve vulkanen, zoals Volcán Villarrica.

Reizen Chili

Specialisten Chili

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors