Beste reistijd Chili

Beste reistijd Chili

Wat is de beste reistijd voor Chili?

Chili ligt op het zuidelijk halfrond, de seizoenen zijn dus tegenovergesteld aan onze seizoenen in Nederland. De beste reistijd voor Chili is erg afhankelijk van welk gebied je gaat bezoeken. Het hoogseizoen in Chili is van december tot maart. Maar reis je naar het noorden, dan heb je met heel andere seizoenen te maken dan wanneer je naar het midden of zuiden afreist. Ook Paaseiland kent zijn eigen beste reistijd.

Wat is de beste reistijd voor het noorden van Chili?

Het noorden van Chili is het hele jaar door goed te bezoeken. In de Chileense zomer (onze winter) is het verstandig warme kleren mee te nemen, vanwege de hoogte en de kou. Ga bij voorkeur niet in januari of februari, want dat zijn de regenmaanden. Het regent dan zelfs in de anders zo droge Atacamawoestijn.

ZELF NAAR Chili?

Bekijk alle 56 reizen naar Chili

Wanneer je in juli in het noorden van Chili bent, geniet je mee van het festival la Virgen del Carmen in la Tirana.

Wat is de beste reistijd voor midden van Chili?

Het midden van Chili is het best te bezoeken van september tot april. Voor wijnliefhebbers is de herfst het beste, omdat rond deze tijd de wijn wordt geoogst. Van december tot februari is het beter de hoofdstad Santiago niet te bezoeken. Het is er dan heet en er hangt nog meer smog dan normaal.

Ga je skiën in Chili, dan reis je naar dit land in de Chileense winter. Van juni tot september is het mogelijk in de Andes te skiën.

De beste reistijd voor Paaseiland is de maand maart, maar eigenlijk is Paaseiland het hele jaar goed te bezoeken. Op Paaseiland is het altijd wat koeler en buiten de Chileense zomer is het een stuk rustiger. Het hoogseizoen loopt van december tot maart.

Wat is de beste reistijd voor zuiden van Chili?

Naar Torres del Paine, het Lake District en Patagonië reis je in de Chileense zomer (december tot maart). In het zuiden regent het veel meer dan in het noorden, dus neem altijd een paraplu of poncho mee. Tijdens de wintermaanden is het door sneeuw soms moeilijk om te reizen in het zuiden van Chili.

Reizen Chili

Specialisten Chili

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors