Pucón Púcon

Pucón

door Anne-Sietske de Graaf

Pucón is de adventure hoofdstad bij uitstek. Het stadje wordt gedomineerd door de rokende Villarrica vulkaan. Er hangt een gezellige sfeer, vogels hoor je vrolijk zingen en de besneeuwde bergtop op de achtergrond steekt overal bovenuit. Na een actieve dag drink je 's avonds een drankje in één van de vele barretjes.

Pucón was vroeger een exclusieve plek die alleen door de hogere kringen, kunstenaars en buitenlandse vissers bezocht werd. Dit 'hogere klas' stigma is nog niet helemaal verdwenen, maar het stadje heeft nu wel hostels. En deze plaats wordt door reizigers niet meer overgeslagen tijdens hun vakantie in Chili.

ZELF NAAR Pucón?

Bekijk alle 10 reizen naar Pucón

Villarrica vulkaan

De Villarrica vulkaan is de meest actieve vulkaan van Chili die bekend is om de wandeltochten naar de krater. De tocht naar boven begint met een stoeltjeslift, waarna je een klim, volgt van ruim een kilometer over steen en ijs.

Op de top is het uitzicht waanzinnig. Gekleurd gesteente en lava versiert de mond van de krater. Bovendien kijk je uit over het ruige, groene en soms besneeuwde landschap.

De afdaling is wat minder vermoeiend dan de weg omhoog. Voorzien van speciale kleding glijd je in een soort slee de berg af.

Omgeving Pucón

Hoewel de hoofdattractie van Pucón het beklimmen van de Villarrica vulkaan is, leent de omgeving zich ook goed voor andere activiteiten. Zo zijn er prachtige wandeltochten door het bos, langs de watervallen en groenblauwe wateren. Of wat dacht je van kajakken op het meer?

Een extremere activiteit is Hydro speed, waarbij je met je bodyboard van de wilde rivier afscheurt. En adrenalinejunks gaan parachutespringen vlak boven de vulkaan.

Natuurlijke jacuzzi's

Na al het klimmen, wandelen en roeien rust je uit in een natuurlijke jacuzzi, waarvan er in Pucón de meeste ter wereld te vinden zijn. De bekendste is Termas Geomatricas, een magische plek op een kloof met zeventien baden. Je komt hier volledig tot rust, zodat je ontspannen je rondreis door Chili vervolgt.

Reizen Pucón

Specialisten Chili

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors