Rondreis merengebied Chili Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!

Rondreis merengebied Chili

door Elsemieke Land

In het midden van het langgerekte Chili wachten talloze meren en vulkanen je op. Ze vormen samen het merengebied van Chili, ook wel Lake District en de overgang van de droogste woestijn ter wereld in Noord-Chili en de imposante gletsjers van het Chileense Patagonië. 

Meren en vulkanen is dus waar een rondreis door het merengebied van Chili om draait. Beginnend in Temuco spot je al snel de eerste en gelijk de meest bekende vulkaan van Chili. Een kleine week slinger je door vulkaanlandschap en minimaal 600 kilometer liggen achter je als je je rondreis door het merengebied van Chili afsluit in Puerto Montt

ZELF NAAR Chili?

Bekijk alle 56 reizen naar Chili

Bezienswaardigheden in het merengebied van Chili

Dag 1 Temuco vormt het startpunt van je rondreis door het merengebied van Chili. Eenmaal de stad uit rij je door uitgestrekte velden en duurt het niet lang voor de Villarrica-vulkaan opdoemt aan de horizon. Aan de voet van Chili’s bekendste vulkaan en aan de rand van het Villarrica-meer rijd je niet veel later het stadje Pucón binnen. Overdag is het uitzicht op de vulkaan en het meer al spectaculair. Extra bijzonder is het als de vulkaantop ‘s avonds rood oplicht. Daarvoor moet je uiteraard wel geluk hebben. 

Dag 2 Omdat de kans op wolken ‘s ochtends kleiner is, begin je direct aan de korte trekking rondom de Villarrica-vulkaan. De trekking leidt je door buitenaards ogend landschap, langs diepe kraters, groene bossen en over opgedroogde lavarivieren. Onderweg heb je uitzicht op omliggende meren, bergen en andere vulkanen. 

Als deze wandeling niet uitdagend of spannend genoeg is klim je tijdens een dagtrekking naar krater van de vulkaan, raft je over de Trancura-rivier of ga je ziplinen tussen de boomtoppen. Bijkomen van alle spanning doe je op het zwarte lavastrand van Pucón.

Dag 3 De titel ‘merengebied’ dankt deze regio onder meer aan de route van Pucón naar Puyehue. Met meren op de voorgrond en vulkaantoppen op de achtergrond is je uitzicht geen seconde saai. Via het Calafquen-meer, het Panguipulli-meer en Osorno nader je het Puyehue-meer en slinger je je een weg omhoog tot aan het plaatsje Puyehue. Vanaf daar is het uitzicht op de omliggende meren en vulkanen pas echt een panoramafoto waard. 

Dag 4 Na een ochtendwandeling in Puyehue National Park of plons in een van de warmwaterbronnen reis je verder richting Puerto Varas. Leuke tussenstops zijn Entre Lagos en Puerto Octay. Je weet dat je Puerto Varas nadert als de conische Osorno-vulkaan pal achter het Llanquihue-meer voor je ziet opdoemen. 

Dag 5-6 Een ritje met de kabelbaan brengt je tot 1000 meter onder de top van de vulkaan. Blijf je liever beneden, dan is een wandeling langs het meer, raften, kanoën of mountainbiken een goede optie. Bezoek ook de Petrohué-watervallen aan de zuidoever van het Llanquihue-meer, waar het smeltwater van de vulkaan naar beneden raast. Hier komt je rondreis door het merengebied van Chili ten einde. Even verderop in Puerto Montt stap je op het vliegtuig terug naar huis. 

Beste reistijd voor het merengebied in Chili

Omdat deze rondreis door het merengebied van Chili voor een groot deel in het teken staat van vulkanen, is het wel zo prettig als het helder weer is. De beste reistijd voor deze route is daarom de Chileense zomer, van november tot en met maart. In deze periode heb je de beste kans op heldere, zonnige dagen.

Een kleine week is voldoende voor deze rondreis door Chili. Omdat dit maar kort is, is de reisroute goed te combineren met een bezoek aan de Atacama-woestijn of een paar dagen in hoofdstad Santiago in Noord-Chili. Neem dan een binnenlandse vlucht vanuit Santiago of Calama naar het vliegveld van La Araucanía, net buiten Temuco. 

Routebeschrijving

De route door het merengebied van Chili slingert van Temuco naar Puerto Montt, of vice versa. Als je eindigt in Puerto Montt, kun je er nog voor kiezen om door te vliegen naar Punta Arenas voor een rondreis door Patagonië. 

We raden aan om een auto te huren voor deze rondreis, zodat je de vrijheid hebt om voor de toeristische route te kiezen. Bovendien ben je dan niet afhankelijk van lokale bussen naar kleinere plaatsen die maar een paar keer per dag rijden. Als je ruim de tijd hebt, is het openbaar vervoer natuurlijk wel een optie. Zeker tussen de grote plaatsen zijn er goede verbindingen. 

Hebben we je geïnspireerd voor een rondreis door het merengebied van Chili? Vind hier een reis die bij je past!

Fotocredits: ilya_ktsn | Nicolás | ya po guille

Reizen Chili

Foto's & video's Rondreis merengebied Chili

Specialisten Chili

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors