Beste reistijd Argentinië

Beste reistijd Argentinië

Wat is de beste reistijd voor Argentinië?

De seizoenen in Argentinië zijn omgekeerd aan die van Nederland. Tijdens onze wintermaanden is het daar zomer en tijdens onze zomermaanden is het daar winter. Argentinië is erg groot en uitgestrekt. Het ligt dus aan het gebied dat je bezoekt, wat de beste reistijd is.

Wat is de beste reistijd voor het noorden van Argentinië?

Het noorden van Argentinië is het hele jaar door te bezoeken. Bedenk wel dat het in de zomermaanden januari en februari ontzettend heet kan worden. Er heerst in het noorden, vooral rond de Iguazú Falls, een subtropisch klimaat. Met veertig graden en een hoge vochtigheidsgraad geniet je minder van de mooie watervallen.

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 61 reizen naar Argentinië

Wat is de beste reistijd voor het midden van Argentinië?

Ook het midden van Argentinië is het hele jaar door te bezoeken. In dit gebied vind je veel wijngaarden. Vooral in de maanden februari en maart is het leuk deze wijngaarden te bezoeken. Dit zijn namelijk de oogstmaanden. In deze tijd wordt ook het Fiesta Nacional de la Vendimia in Mendoza gehouden, waarbij je de heerlijkste wijnen proeft (en koopt).

Wat is de beste reistijd voor het zuiden van Argentinië?

De beste reistijd voor het zuiden van Argentinië zijn de zomermaanden december tot en met maart. Het weer is dan aangenaam. De dagen zijn ook langer, soms is het wel zeventien uur licht, waardoor je langer van je dag kan genieten. Vergeet niet dat het in bijvoorbeeld Vuurland met slechts 5 graden nog steeds koud kan worden.

In de wintermaanden juni tot september is het nóg kouder. Veel voorzieningen zijn dan gesloten en bussen rijden weinig. Reizen in het zuiden wordt hierdoor moeilijk. Maar de reis is wel extra bijzonder. Denk aan de tochten met sledehonden die gehouden worden in Ushuaia, in het zuiden van Argentinië.

Wat is de beste reistijd voor de Andes?

Om te skiën in de Andes, zul je tijdens onze zomer naar Argentinië moeten reizen. In Argentinië is het dan winter en ligt er sneeuw op de toppen van de bergen.

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors