Religie & Tradities Argentinië

Religie & Tradities Argentinië

Wat zijn de belangrijkste religies in Argentinië?

Hoewel de Argentijnse overheid vrijheid van religie garandeert, ondersteunt deze wel het rooms-katholicisme. Tot 1994 moest de president zelfs rooms-katholiek zijn.

Ruim negentig procent van de bevolking is dan ook christelijk. Overige Argentijnen zijn voornamelijk islamitisch, joods of hangen geen religie aan. Slechts ongeveer twintig procent gaat regelmatig naar de kerk. In Argentinië woont de grootste joodse gemeenschap van Latijns-Amerika.

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 58 reizen naar Argentinië

Wat zijn belangrijke tradities in Argentinië?

Eén van de bekendste tradities van Argentinië is de tango. Buenos Aires is de tangohoofdstad. De dans is daarin het eind van de negentiende eeuw ontstaan in de armere wijken als La Boca en San Telmo. In La Boca dansen Argentijnse koppeltjes nu op straat voor de toeristen.

In de antiekwijk San Telmo wordt nog wel eens puur voor het plezier op het plein gedanst. Leuk om te kijken, na de vlooienmarkt die daar elke zondag gehouden wordt.

Een andere belangrijke traditie is die van de gauchos, de Argentijnse cowboys. Zij leven op de pampa's en vullen hun dagen met het verzorgen van hun vee en het rijden van hun paarden.

Daarnaast wonen in Argentinië veel immigranten uit Italië en Duitsland, die in de negentiende eeuw naar Argentinië trokken voor een beter bestaan. Deze immigranten hebben de tradities van hun thuisland naar Argentinië gebracht.

Een voorbeeld hiervan is het dorpje Villa Belgrano, in de provincie Córdoba. In oktober maak je hier een echt Oktoberfest mee, inclusief bier en zuurkool. Ook kun je hier gemakkelijk Duits praten.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Overal in Argentinië zie je mensen door een metalen rietje uit een bekertje slurpen. Ze drinken maté. Een soort thee gemaakt van Yerba matéblaadjes. Volgens de matédrinkers verhoogt het goedje de concentratie. Ook in Uruguay is maté populair.

Het ontbijt in Argentinië bestaat uit zoetigheden. De Argentijnen smeren werkelijk overal dulce de leche op. Dit is een romige vloeibare karamel. Ze verkopen het goedje in enorme potten voor de hele familie. Verwacht bij het ontbijt dus geen sneden donker brood.

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors