Veiligheid Argentinië

Veiligheid Argentinië

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Argentinië?

Argentinië is een redelijk veilig land, zeker in vergelijking met andere Zuid-Amerikaanse landen. Zoals tijdens alle vakanties en reizen moet je waakzaam zijn.

Bekijk het reisadvies voor meer actuele informatie.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Argentinië?

Zakkenrollers zijn waarschijnlijk het grootste veiligheidsprobleem waar je tegen aan zult lopen. Vooral in de grote steden moet je blijven opletten. Busterminals en treinstations zijn plekken waar je extra goed op je spullen moet letten.

Ook in de wijk La Boca van hoofdstad Buenos Aires is een plek waar veel diefstal voorkomt. Sommige reisgidsen adviseren om de wijk alleen per taxi te bezoeken. Dit is wellicht wat overdreven. Maar neem liever geen waardevolle spullen mee als je bijvoorbeeld het beroemde Boca stadion bezoekt.

Daarnaast worden reizigers soms opgelicht. Argentijnen doen zich bijvoorbeeld voor als Europeanen in nood. Ze vragen om geld en beloven het terug te betalen. Trap hier niet in.

Er zijn geen specifieke onveilige regio's in Argentinië.

Wat zijn de alarmnummers in Argentinië?

De alarmnummers in Argentinië:
van de brandweer: 100
van de politie: 101
van de ambulance: 107

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors