La Rioja

La Rioja

door Charlotte de Vries

In een dorre vallei, te midden van roodoranje bergen en aan de rand van twee rotsachtige natuurparken, ligt het stadje La Rioja. Smalle straten, koloniale huizen, torenhoge kerken en hier en daar een verdwaalde wolkenkrabber tekenen deze hoofdstad van de noordwestelijke, gelijknamige provincie. La Rioja is een waardige stop, ook tijdens een korte rondreis door Argentinië.

La Rioja is erg oud, opgericht in 1591, en telt een kleine 150.000 inwoners. In de zomer lopen de temperaturen enorm op en zorgt de felle zon voor een schitterende kijk op de eeuwenoude gebouwen en omringende bergen.

ZELF NAAR La Rioja?

Bekijk alle 1 reizen naar La Rioja

Musea, kerken en wijn

La Rioja biedt een grote variatie aan avontuurtjes. In het stadscentrum bezoek je antieke wijnkelders en proef je de lekkerste streekwijnen. Je toert door Museo Folklórico om, onder het mom van een muziekoptreden en een wijntje, de plaatselijke cultuur te achterhalen. En bij de kerk Convento de San Francisco bezichtig je het oudste klooster van Argentinië.

De Sierra de Velasco rond La Rioja

Rondom het historische centrum van La Rioja staat je nog veel meer te wachten. Valleien, rivieren en bergen vormen een schilderachtig landschap dat bekend staat als de Sierra de Velasco. Maak een autorit of een wandeling door dit spectaculaire gebied. Of beklim de Cerro de La Cruz, een heuvel van 1680 meter hoog, en paraglide ervan af voor een compleet uitzicht op de Sierra de Valesco.

Natuurparken Talampaya en Ischigualasto

Nog meer natuurschoon vind je een paar kilometer ten zuiden van La Rioja, in de natuurparken Talampaya en Ischigualasto. De natuurparken grenzen aan elkaar en zijn getekend door een streng woestijnklimaat. In Talampaya bewonder je de meest bizarre rotsformaties met muren van bijna 150 meter hoog. En in Ischigualasto, waar ooit dinosaurussen rond struinden, vind je prachtige fossielen. Geloof het nou maar: La Rioja wil je tijdens je vakantie naar Argentinië niet missen!

Reizen La Rioja

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors