Grand Tour Argentinië

Grand Tour Argentinië

door Charlotte de Vries

Kan je niet kiezen tussen de ijsvlaktes van Patagonië, het waterspektakel bij Puerto Iguazú en de verrukkelijke wijnen van Mendoza? Gelukkig hoeft dat ook niet. Maak een grand tour door Argentinië en streep álle highlights van Argentinië van je bucketlist af!

Tijdens de grand tour door Argentinië die we voor je hebben uitgestippeld maak je een circkel van maar liefst 10.000 kilometer door het hele land. Je start in Buenos Aires en reist via uitblinkers als Cordobá en het Los Glaciares National Park naar Puerto Madryn. Ben je er klaar voor? Deze rondreis door Argentinië is er één om nooit te vergeten.

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 61 reizen naar Argentinië

Bezienswaardigheden tijdens je Grand Tour Argentinië

Je trapt je rondreis af in het culturele hart van Argentinië: Buenos Aires. Volg een cursus tango, bezoek de voetbalclub Boca Juniors en geniet van de beste steaks in deze zwoele stad. Je volgende bestemming ligt midden in het noordelijke regenwoud. Daar vind je, na lang wandelen en takken wegduwen, de waanzinnige Iguaçu Falls.

In Salta is de koloniale invloed van Spanje op Argentinië nog het sterkst te zien. Het oude gemeentehuis, de kathedraal en het centrale plein zijn gebouwd in de neoklassieke stijl die zo typisch is voor de Spaanse koloniale stijl. Geniet van de beste malbec in deze wijnstad en bewonder de woestijnachtige natuurverschijnselen rondom Cafayate

Over de Ruta 40, een autoroute die zijn faam vooral dankt aan Che Guevara: The Motorcycle Diaries, reis je dieper het wijndistrict Cuyo in. Zorg dat je op de eerste zaterdag van de maand in Mendoza bent voor het wijnfestival Vendima!

Richting het zuiden lopen de rode rotsformaties en dorre vlaktes over in granieten bergpieken en gletsjers. Bariloche is de springplank naar Patagonië. In de winter is Bariloche een wintersportmekka; in de zomer ga je er kajakken op de bergmeren.

Dan begint pas écht je rondreis door Patagonië. Bij El Calafate bezoek je het Los Glaciares National Park. De uitblinker is de Perito Morenogletsjer die elke dag één of twee meter verschuift en, wanneer een deel van de ijsmuur afbreekt, een donderend kabaal maakt. Iets zuidelijker ligt het Torres del Paine National Park, waar je de mooie wandeltochten maakt.

Ushuaia is het eindpunt van Patagonië, van Argentinië, van de wereld. Dit stadje ligt op het zuidelijkste puntje van het land, te midden van een woeste natuur. Verken de Patagonische steppe van Tierra del Fuego of voeg een boottocht naar Antarctica toe aan je grand tour door Argentinië. Bijna iedere reiziger die de zuidkap heeft gezien noemt dit het ‘mooiste stukje Aarde’.

Als je geen tijd hebt voor de tocht naar Antarctica, kan je jezelf troosten met Puerto Madryn. Deze strandbestemming dient als uitvalsbasis voor Península Valdés, waar je van juni tot december enorme groepen noordkapers ziet. Dit is de eindbestemming van je indrukwekkende rondreis door Argentinië!

Beste reistijd voor de Grand Tour Argentinië

Deze rondreis door Argentinië is het mooist om te maken in de Argentijnse zomer, tussen september en maart. Zo kan je strandhangen afwisselen met wandeltochten in Patagonië. Bovendien zijn sommige delen in Patagonië en de boottochten naar Antarctica alleen in de zomer beschikbaar. Kom je pas eind zomer aan in Argentinië? Maak dan de reis andersom en bezoek eerst Patagonië.

Voor deze reisroute moet je rekening houden met zes tot acht weken reistijd. Staat Antarctica op je verlanglijstje? Tel er dan twee of drie weken bovenop.

Routebeschrijving en vervoer

Het vervoerstype dat je voor je grand tour door Argentinië kiest, is afhankelijk van je budget en beschikbare vakantiedagen. Je bespaart een hoop tijd, maar geen geld, door een aantal binnenlandse vluchten te pakken. Denk aan vluchten tussen Buenos Aires en Puerto Iguazú, Puerto Iguazú en Salta, en Ushuaia en Puerto Madryn.

Laat je budget dit niet toe? Er zijn genoeg andere mogelijkheden. Veel reizigers kiezen ervoor om een auto te kopen en aan het einde van de reis te verkopen. Daarnaast is de bus een uitstekende optie. Door het hele land rijden bussen die speciaal voor lange afstanden ontworpen zijn. Tickets zijn veelal te krijgen bij de receptie van je hostel of hotel.

Kan je niet wachten om een rondreis door Argentinië te maken? Bekijk hier het aanbod van de beste reisorganisaties!

Fotocredits: Deensel 

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors