Feesten: Cosquín Folklore Festival

Feesten: Cosquín Folklore Festival

door Veerle Witte

In het kleine stadje Cosquín in de provincie Córdoba is het ieder jaar weer groot feest in januari. Dan is het tijd voor het grootste en belangrijkste folklore festival van Zuid-Amerika.

De beroemdste Argentijnse zangers, dansers en acteurs komen samen in het kleine stadje Cosquín voor het nationale folklore festival. Je ziet de traditionele Argentijnse cultuur terug in tango van hoog niveau, volksmuziek en vermakelijk straattheater.

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 65 reizen naar Argentinië

Nine Moon Festival

Negen dagen lang wordt er volksmuziek gespeeld en folklore gedanst op een enorm podium. De bezoekers slapen in tenten langs de oevers van de Cosquín rivier waar 's nachts zingend en dansend verder gefeest wordt rond enorme kampvuren. Het festival wordt ook wel 'Nine Moon Festival' genoemd.

In grote tenten kunnen jong en oud deelnemen aan cursussen en workshops in verschillende soorten kunst en handarbeid en zelfs aan taalcursussen in inheemse talen zoals Quechua en Guarani. Ook wordt er poëzie voorgedragen en worden er verhalen verteld.

Het negendaagse volksfestival vindt plaats in de Punilla Vallei in de provincie van Córdoba. In 1961 wordt het festival opgericht door Alejandro Guinder, die een folklore en cultuurevenement wil organiseren tijdens de Argentijnse zomermaanden om toeristen aan te trekken. Intussen geniet het festival wereldwijde bekendheid.

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors