Top 5 uitzichten in Salta en omgeving

Top 5 uitzichten in Salta en omgeving

door Victorine Sandkuyl

Je vergapen aan de prachtige Iguazu Falls tot je verwonderen over de schoonheid van Perito Moreno; Argentinië barst van de natuurwonderen. Of je nu maanden de tijd hebt of slechts een paar weken, tijdens je rondreis door Argentinië mag je de schoonheid van de provincie Salta eigenlijk niet overslaan.

Van dorre roodgekleurde valleien tot uitgestrekte zoutvlaktes, je vindt hier de meest uiteenlopende uitzichten. Waar moet jij je camera paraat hebben om die unieke foto te maken? Wij zetten de vijf beste uitzichten in Salta en omgeving voor je op een rij.

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 61 reizen naar Argentinië

5. Cerro San Bernardo

Wie in de koloniale stad Salta, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, van een mooi uitzicht wilt genieten stapt in de kabelbaan naar de top van de Cerro San Bernardo. Deze vertrekt vanaf Parque San Martín en brengt je in slechts enkele minuten omhoog.

Bovenop de berg wacht je een weids en geweldig uitzicht over Salta en de omliggende bergen. Op deze hoogte zijn alle huizen tot miniaturen vervaagd en het verkeer lijkt op een krioelende mierenplaag. Bestel een drankje bij het enige café op de top om van het uitzicht te genieten of haal een bak verse popcorn bij een van de kraampjes.

Hou je van wandelen en heb je zin in een uitdaging? Dan loop je natuurlijk naar de top van de Cerro San Bernardo! Het pad begint bij het monument van Martin Miguel de Güemes en brengt je in 1070 traptreden naar boven.

4. Cerro de los Siete Colores

Altijd al een berg met verschillende gekleurde lagen willen zien? Dan moet je zeker naar het dorpje Purmamarca afreizen! Hier vind je Cerro de los Siete Colores, oftewel de Heuvel van Zeven Kleuren.

Het uitzicht op deze berg is uniek door de zeven kleuren die in de berg verwerkt zijn. Dit palet van kleuren ontstaat door de aanwezigheid van verschillende soorten steen die in de berg verwerkt zijn.

De lokale bevolking noemt de berg ook wel de Heuvel van de Zeven Rokken. Deze onofficiële naam verwijst naar de kleurrijke rokken gedragen door de vrouwen van de Andes. Volgens de locals komen de kleuren van de traditionele rokken en de Cerro de los Siete Colores zeer overeen, vandaar deze grappige bijnaam.

3. Quebrada de Cafayate

Tijdens je reis door Salta mag je de Argentijnse Grand Canyon zeker niet overslaan! Quebrada de Cafayate is een vallei waar je van het ene prachtige uitzicht naar het volgende rijdt. Dwars door de vallei loopt route 68, een geasfalteerde weg tussen Salta en Cafayate.

De roodgekleurde vallei heeft zijn bijzondere landschap te danken aan de regen en wind die de unieke rotsformaties hun vormen en kleuren hebben gegeven. Als je de route 68 volgt kom je alle prachtige uitzichten van de Quebrada de Cafayate vanzelf tegen.

De verschillende rotsformaties hebben elk een eigen naam gekregen. Vergeet niet te stoppen bij bijvoorbeeld Garganta del Diablo en Los Castillos om te genieten van een waanzinnig uitzicht en om unieke plaatjes te schieten.

2. Salinas Grandes

In het noordwesten van Argentinië vind je niet alleen maar hoge bergtoppen, maar ook uitgestrekte vlaktes. Op 3550 meter hoogte sta je oog in oog met Salinas Grandes, een enorm zoutmeer met een oppervlakte van 525 vierkante meter.

Het uitzicht op Salinas Grandes is adembenemend: de zoutvlakte strekt zich tot zo ver het oog reikt, de lucht lijkt nog blauwer door het witte zout en het weerkaatste zonlicht werkt verblindend. Vergeet je zonnebril dus niet mee te nemen om te genieten van dit uitzicht.

De indrukwekkende Salinas Grandes lenen zich perfect om unieke foto's te maken. Het wit van het zout en het licht op deze hoogte lenen zich goed om te spelen met de scherptediepte van een foto, waardoor je verschillende gekke illusies creëert.

1. Tren a las nubes

Staat een reis door de wolken al jaren op je bucketlist? Goed nieuws, want een rit met de Tren a las Nubes brengt je letterlijk naar de wolken. Dit is een activiteit die je tijdens je rondreis door Argentinië niet mag missen!

Met je camera in de hand stap je 's morgens vroeg in Salta in de Trein naar de Wolken. De tocht brengt je van de koloniale hoofdstad naar het bergdorpje San Antonio de los Cobres. Gedurende 214 kilometer lang rijd je langs de meest diepe kloven en smalle bergpassen.

Ben je helemaal overdonderd door deze bijzondere uitzichten en kan je niet wachten ze met eigen ogen te ervaren? Boek hier dan snel jouw reis naar Salta!

Fotocredits: diametrikJesús Dehesa | rodoluca88

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors