Top 5 wandelingen in Torres del Paine National Park

Top 5 wandelingen in Torres del Paine National Park

door Charlotte de Vries

De granieten bergpieken Torres del Paine domineren het prachtigste natuurpark van Zuid-Amerika. Smaragdgroene wouden, gletsjers, donderende rivieren en turkooizen bergmeren maken dit fenomenale landschap in Patagonië af. Maar boven alles: tijdens je wandeling in het Torres del Paine National Park kom je, behalve guanacos en condors, niemand tegen.

Het Torres del Paine National Park strekt zich uit over de grens van Argentinië en Chili. Het reservaat beslaat een oppervlakte van wel 1.810 vierkante kilometer en daarbij een enorm aantal wandelroutes. De beste wandelingen in het Torres del Paine National Park? Die weten wij te vinden. Voeg tenminste één van de volgende vijf wandelingen toe aan je rondreis door Patagonië!

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 61 reizen naar Argentinië

5. Mirador Las Torres

Afstand: 8 kilometer
Duur: 4,5 uur

Voor deze wandeling heb je jouw rondreis door Patagonië geboekt. De Mirador Las Torres brengt je naar het hoogtepunt van het Torres del Paine National Park: de granieten torens die met een hoogte van 2.800 meter uit de Patagonische steppe opdoemen.

De wandelroute is vrij makkelijk. Alleen het laatste stuk bestaat uit een rotspartij die je moet beklimmen. Uiteindelijk brengt het je naar de Base de las Torres, de voet van de bergen vanwaar je het prachtigste uitzicht hebt. Tip: overnacht in het nabijgelegen Campamento Torres. Dit is één van de mooiste kampeerplekken ter wereld.

4. Lago de Grey

Afstand: 12 kilometer
Duur: 5,5 uur

Het bergmeer Lago de Grey is omcirkeld door een wandelroute die je de meest dramatische uitzichten op de Grey-gletsjer biedt. Deze immense ijsmuur is maar liefst zes kilometer lang en dertig meter hoog, en bewonder je tegen het achtergrond van het Paine Massief. Alleen de Fitz Roy in het Los Glaciares National Park van Argentinië kunnen concurreren met deze bergen.

Je begint je tocht bij het Refugio y Campamento Paine Grande. In noordwestelijke richting wandel je naar de gletsjer, met het meer aan je linkerkant. Een paar uur wandelen verder, bereid je je over op een stevige klim die je bij Paso John Gardner naar een hoogte van 1.200 meter brengt. Op de top word je dubbel en dwars beloond...

3. Mirador Cuernos

Afstand: 6 kilometer
Duur: 2,5 uur

De Mirador Cuernos begeleidt je naar één van de meest waanzinnige uitzichtpunten van het Torres del Paine National Park. Vanaf Guarderia Pudeto wandel je in ongeveer tien minuten naar de waterval Salto Grande. In de verte zie je het hoogtepunt van deze wandeling langzaam verschijnen...

Na een lichte wandeling bereik je het turkooizen bergmeer Pehoe waar de majestueuze Cuernos del Paine boven uit torenen. Hopelijk heb je je picknickmand meegenomen. Bij dit uitzicht wil je voorlopig niet meer weg.

2. The W

Afstand: 60-84 kilometer
Duur: 4-5 dagen

In The W zijn grote delen van de vorige drie wandelroutes opgenomen. De route biedt uitzichten op beide kanten van de bergketens Los Cuernos en Las Torres. Voor deze meerdaagse wandeling is een goede conditie vereist!

De wandelroute leg je het beste van west naar oost af. Zo bewaar je het moeilijkste deel tot het einde, wanneer je backpack hopelijk wat lichter is. Je begint te wandelen rondom Lago Grey, klimt vervolgens naar de Valle Francés en eindigt onderaan het meer Pehoe.

1. Torres del Paine Circuit

Afstand: 130 kilometer
Duur: 7-9 dagen

Op nummer één staat de langste wandelroute door het Torres del Paine National Park: The Circuit. Deze wandeltocht van ruim een week is voor de échte diehards. Je doorkruist het hele park. Je gaat The W volledig af en wandelt door de uitgestorven noordkant van het reservaat.

Houd bij The Circuit rekening met één of twee rustdagen. Niet alleen kan je die zelf goed gebruiken: voornamelijk bij de kampeerplek Paso John Gardner staat de wind soms te hard op om veilig verder te kunnen wandelen.

Hebben we je klaargestoomd voor de prachtigste wandelingen in Torres del Paine? Bekijk hier de beste deals voor je rondreis door Patagonië!

Fotocredits: Douglas Scortegagna | Geoff Livingston | Gonzalo Baeza | Shriram Rajagopalan | Kyle Pearce 

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors