De 5 lekkerste wijnen van Argentinië

De 5 lekkerste wijnen van Argentinië

door Maurice Kosterink

Wijn is fijn! En daar zijn de Argentijnen het helemaal mee eens. Argentinië behoort tot de vijf belangrijkste wijnlanden ter wereld en produceert zo’n 1,5 miljard liter wijn per jaar. Het overgrote deel van die wijnproductie komt uit de provincies Mendoza en San Juan. Wel 94 procent om precies te zijn! 

Wil jij die Argentijnse wijnen eens proeven? Wij zetten de lekkerste wijnen van Argentinië op een rij. Oh ja, deze wijnen koop je gewoon bij Albert Heijn! 

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 65 reizen naar Argentinië

5. Begin met een fruitige cabernet sauvignon

Argentinië produceert voornamelijk rode wijn, zoals de cabernet sauvignon. Rond Maipú kom je enkele wijngaarden tegen die de druivensoort cabernet sauvignon telen. Dit is een warm en droog gebied en daardoor krijgt de wijn een sterke smaak. 

Een voorbeeld van een heerlijke cabernet sauvignon uit Argentinië is de Alamos Cabernet Sauvignon. Deze wijn heeft een volle, ronde smaak met een toon van rood fruit. Als je van rode wijn houdt, dan moet je deze zeker proberen!

4. De Argentijnse chardonnay is ook van wereldklasse

Rode wijn mag wel de overhand hebben in Argentinië, maar de witte varianten mag je zeker niet overslaan. Zeker de Argentijnse chardonnay niet! De wijngaarden in het hooggelegen Mendoza maken deze wijn: de afwisseling van warme en koude dagen in deze streek zorgt voor een subtiele smaak. 

Een lekkere Argentijnse chardonnay is de chardonnay van Santa Julia. Dit wijnhuis probeert haar productie zo milieuvriendelijk mogelijk te houden. Zo recyclet het wijnhuis veel glas en plastic tijdens hun productieproces. Daarnaast investeert het wijnhuis in het onderwijs van haar werknemers. Van dit merk mag de fles dus zonder schuldgevoel leeg!

3. De pinot noir-liefhebber heeft geluk in Argentinië

De druif pinot noir heeft koud weer nodig. Daarom komen de pinot noir-wijnen van Argentinië uit de provincies Río Negro en Neuquén. Deze provincies liggen vrij zuidelijk. Het koudere weer zorgt voor een fruitige smaak in de wijn. 

Wij vinden de Altaland Patagonia Pinot Noir een echte aanrader. Deze wijn komt uit het bekende Patagonië! Als je de wijn drinkt, dan proef je rood zomerfruit, zoals aardbeien. Tip: deze wijn is vooral lekker bij pasta’s met paddenstoelen. 

2. Een Argentijnse viognier is héérlijk bij visgerechten

De Argentijnse viognier komt, net als de chardonnay, uit Mendoza. Argentijnse viogniers staan erom bekend dat ze vaak heel geurig zijn en smaken naar papaja en guave. 

De Tilia Viognier Chardonnay Torrontés is een goed voorbeeld van een Argentijnse viognier. Er zitten wel andere druivensoorten bij, maar de typische fruitige smaak van een Argentijnse viognier proef je duidelijk. De wijn is lekker bij salades, visgerechten en zelfs bij kipgerechten.

1. De Argentijnse Malbec is onze kampioen! 

De Argentijnse malbec is razend populair! Ook wij vinden een goede malbec een van de lekkerste wijnen. De druif heeft veel zon en warmte nodig om goed te groeien en die combinatie vind je veel in Argentinië. Zo krijgen de wijnen in Argentinië een mooie donkerrode kleur en een volle smaak.

Een lekkere Argentijnse Malbec is die van Santa Julia. Deze wijn smaakt een beetje fruitig en heeft een vanille-achtige nasmaak. Bij het drinken van deze wijn proef je zelfs een beetje pruim. Lekker! Is het al vijf uur? 

Hebben we je overtuigd dat Argentijnse wijnen de moeite waard zijn? Bekijk hier ons reisaanbod en wie weet drink jij ze straks onder de Argentijnse zon! 

Fotocredits: John Floyd

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors