Vervoer Argentinië

Vervoer Argentinië

Wat zijn de vervoersmiddelen in Argentinië?

Argentinië is een groot land. De meeste plekken in het land zijn goed per bus te bereiken. Het zuiden van het land is moeilijker te bereizen. Zeker in de wintermaanden.

Vliegtuig

Er zijn een aantal vliegmaatschappijen die binnenlandse vluchten verzorgen. Soms zijn deze vluchten qua prijs vergelijkbaar met busritten, maar dan moet je er wel snel bij zijn. De vluchten zijn vaak al ver van te voren volgeboekt.

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 61 reizen naar Argentinië

Trein

Treinen in Argentinië zijn goedkoper dan bussen. Maar het treinvervoer is langzamer en er zijn een stuk minder bestemmingen. Spectaculaire maar dure treinritten zijn die tussen Esquel El Maitén, Bariloche en Viedna. En natuurlijk de beroemde Tren de las Nubes, ofwel de Trein naar de Wolken, naar het noordelijke Salta.

Bus

Argentinië beschikt over een uitstekend busnetwerk. Bussen zijn schoon, comfortabel en veilig en bereiken veel plaatsen in het land. Iedere Argentijnse stad heeft wel een busstation waar elke maatschappij zijn eigen loket heeft. Daarnaast worden er kranten en versnaperingen in de bus verkocht.

Er zijn verschillende klassen waar je uit kunt kiezen. Met de duurste klasse, cama suite, krijg je grote leren stoelen, brede ramen, televisies, toiletten en een heuse bediende. Voor je gaat slapen ontvang je een glas champagne.

De goedkopere klassen, zoals semi cama, zijn ook prima. Voor nachtritten zijn de duurdere maatschappijen wel een stuk comfortabeler.

In de zomer is het Argentijnse busnetwerk een stuk uitgebreider dan in andere seizoenen. Dan kan het een stuk lastiger worden om overal te komen. Vooral de route cuarenta (route 40) in Patagonië is dan vrij uitgestorven.

Boot

Vanaf Buenos Aires steek je met de boot gemakkelijk over naar Colonia del Sacramento in Uruguay. Veel Argentijnen steken hier de brede rivier Río de la Plata over voor een weekendje Uruguay. Binnen vijftig minuten zit je in het Zuid-Amerikaanse buurland.

Metro

Buenos Aires heeft ook een metrosysteem, de Subte. Erg handig voor een stad die zo enorm groot is. Het metronetwerk is overzichtelijk en je bereikt alle wijken van de hoofdstad. Het is er niet altijd even schoon. Let ook altijd goed op je waardevolle spullen.

Taxi's

In de steden rijden taxi's af en aan. Ze hebben vaak meters of ze noemen hun vaste prijs voor een bepaalde bestemming.

Huurauto

Reizen per auto is ook een goede optie. De uitgestrektheid van het land maakt veel uithoeken onbereikbaar per openbaar vervoer. Zorg wel voor een goede verzekering en een internationaal rijbewijs. Voor langere reizen is een auto kopen en na afloop verkopen vaak goedkoper dan huren.

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors