Reviews Peru
8,4
8,8 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,4 Locals
8,1 Veilig
9,3 Natuur
6,5 Stranden
8,1 Klimaat
  • Aantal reviews: 79
  • Aantal waarderingen: 38

Samen sterk (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Els Jungerius op 20 december 2017

Vanaf begin tot eind was alles een mooie ervaring. Toch was het extra (optioneel maar door iedereen genomen) rondrit door de ' sloppenwijken' van Arequipa iets speciaals. Daar werd de kracht merkbaar die mensen hebben om elkaar te helpen waardoor men samen een betere samenleving kan maken. Onze groep bestond ook uit mensen die wilden samenwerken. Dat gaf vooral kracht bij de diverse trails, soms onder moeilijke omstandigheden, en schiep een enorme band. Goede conditie en goede wandelschoenen bleken onontbeerlijk. Daarnaast lieten de kleuren, het natuurschoon, flora en fauna en de vriendelijke bewoners een onuitwisbare indruk achter. Zoals de Islas Ballestas, Lama's en Alpacas en andere soorten wollige beesten onderweg naar Cabanaconde, wandelen bij de condors, slapen bij de bewoners en voetballen op het eiland Amantani, straat dansfeesten in Puno en nog zoveel meer.
De altijd bereidwillig luisterende, meedenkende en oplossingsgerichte gids Holger was een goede vertegenwoordiger van de reisorganisatie. Het was soms zuchten en steunen en niet iedereen vond vroeg opstaan leuk, maar toch was het sneller voorbij dan we dachten. Ondanks alles besefte je eigenlijk pas thuis wat je allemaal had meegemaakt. Aan de hand van foto's - eigen of die van anderen - beleefden we de reis opnieuw. Ook de volgende keren wisten we zeker dat we het niet hadden willen missen. Dus, ga het ook doen!

Pluspunten Peru

  • Aardige locals
  • betaalbaar
  • variatie cultuur en natuur

Minpunten Peru

  • Als je niet van lopen houdt moet je er niet zijn
Ultieme tip: ZIG ZAG restaurant in Arequipa. Je moet, zeker met een wat groter groepje wel reserveren. Is ook iets duurder, maar heel goed.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De schoonheid van het Andesgebergte (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Emilia Sawicki op 17 december 2017

Bij Peru denkt vrijwel iedereen meteen aan wereldwonder Machu Picchu. Peru heeft echter zoveel meer te bieden: prachtige natuur, bijzondere dieren, vriendelijke mensen, rijk aan een groot cultureel erfgoed, prachtige oude koloniale steden en behoorlijk hoge bergen. Mijn bezoek aan Peru viel tijdens Pasen en de 'Semana Santa' (de 'Goede Week'), wat in het katholieke Peru zeer uitgebreid wordt gevierd. In de Semana Santa vinden dagelijks processies plaats wat zeer bijzonder is om mee te maken. Ook de vele kerken, gebouwd tijdens de koloniale tijden, zijn indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Dan sta ik toch even stil bij de Machu Picchu, terecht een wereldwonder en begrijpelijk dat het om deze reden een zeer populaire toeristische attractie is geworden. De magie van dit majestueuze Inca citadel gaat hierdoor wel een beetje verloren. Het beste kun je gewoon maar accepteren dat het er druk is en een beetje door de drukte heen proberen voor te stellen hoe het zou zijn als jij dit als eerste zou hebben ontdekt. Aan de drukte kun je enigszins ontsnappen door een korte hike naar de Inti Punku (Sun Gate) te maken. Vanaf hier heb je adembenemend uitzicht op de Machu Picchu en net wat minder toeristische drukte.

In de Colca Vallei kun je één van de grootste roofvogels ter wereld zien (condors). Peru heeft heel veel vulkanen, waarvan ook aardig wat actief is. Ik heb een zwakte voor vulkanen: ik vind ze indrukwekkend, maar tegelijkertijd ook erg gevaarlijk.

9,0
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

  • Eten
  • Cultuur
  • Natuur
  • Hiken
  • Vriendelijke mensen

Minpunten Peru

  • Toeristisch
  • Hoogteziekte
Ultieme tip: Colca Vallei Cusco Arequipa Machu Picchu Lima
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleurrijk Peru (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Margreet den Hartigh op 12 december 2017

Als je een "WAUW" ervaring wilt opdoen, moet je naar dit kleurrijke en prachtige land gaan. Een combinatie van natuur en cultuur die meer dan de moeite waard is. Adembenemend; zowel letterlijk als figuurlijk.

Ultieme tip: Zorg dat je je goed voorbereid op de hoogte en raak niet in paniek als je even naar adem moet happen.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een land van hoogtepunten! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Patricia Jongman op 04 december 2017

Peru is een bestemming waar ik van elk moment heb genoten. In de prachtige steden Arequipa en Cusco met hun koloniale verleden. Van de prachtige natuur in de Colca Canyon, Paracas National Reserve en tijdens de Inca Trail. Van de mooie mensen met de kleurrijke kleding op de nog kleurrijkere markten. Bij iedereen die je tegenkomt voel je het 'Inca bloed' stromen. Van het heerlijke eten heb ik ook elke dag weer genoten! Net zo gevarieerd als het landschap. Voor ieder wat wils. Kortom, een land wat je ooit bezocht moet hebben!

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Peru

  • Aardige bevolking
  • mooie betaalbare souvenirs
  • mooi gevarieerd landschap
  • met engels en een beetje spaans kan je jezelf hier prima redden

Minpunten Peru

  • pas op bij hoogte ziekte
Ultieme tip: Huur een gids en maak een prachtige wandeling door de Colca Canyon!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Alpacas in Peru (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door lot van Neerbos op 04 december 2017

De Alpacas in Peru zijn zo aandoenlijk. Buiten de alpacas zijn er nog meer geweldige dieren en planten. De natuur is zo bijzonder en er zijn fantastische dieren te vinden tussen de mooie kleurrijke planten en bomen.

Pluspunten Peru

  • betaalbaar

Minpunten Peru

  • vervoer
Ultieme tip: Een goede gids.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Peru (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door lot van Neerbos op 04 december 2017

Peru heeft onwijs mooie natuur en de geschiedenis van het land is goed terug te zien. De verhalen van de Inca's zijn geweldig om te horen. Ik stond versteld van de technieken van de Inca's en hun gedrag.

8,0
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

  • lekker eten
  • vriendelijk personen

Minpunten Peru

  • verre afstanden
Ultieme tip: Zorg dat je een goede gids hebt, die veel verhalen kent.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mijn reis in Peru (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Josien Ramakers op 01 december 2017

Mooiste plekken zijn Colca Canyon en Machu Picchu. Prachtige steden om te bezoeken: Arequipa en Cusco. Peru is fantastisch omdat je in allerlei verschillende klimaatzones komt en verschillende natuurgebieden ziet.

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Peru

  • ontzettend lieve mensen
  • betaalbaar
  • combinatie van natuur en cultuur
  • goed eten
  • diverse natuur

Minpunten Peru

  • ze spreken geen Engels
Ultieme tip: Maak een doorreis naar Bolivia. Het is fantastisch om te combineren!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Peru en Bolivia (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Debbie Waal op 26 november 2017

Peru en Bolivia waren goed te combineren tijdens deze groepsreis. Peru heeft een prachtig landschap, mooie koloniale stadjes en vriendelijke mensen. Bolivia is een stuk armer wat je ook goed kon zien door de vele bergen vuilnis in de voorsteden. Maar La Paz en de zoutvlakte zijn zeker een bezoek waard.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

  • vriendelijke locals
  • betaalbaar
  • prachtige natuur

Minpunten Peru

  • lange afstanden
Ultieme tip: Ultieme tip voor Peru is toch echt het lopen van de Incatrail met als uiteindelijke bestemming Machu Picchu.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend Peru (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Marie-José van Opstal op 22 november 2017

Peru is een land van verrassingen, het woestijnlandschap wat je blijft verwonderen, het mooie Andesgebergte met zijn verschillende hoogtes met als hoogtepunt de Machu Pichu. Mensen die van cultuur houden komen aan hun trekken, vanwege de eeuwenoude geschiedenis van het Incarijk. Maar ook de natuur is schitterend, waarbij je het amazonegebied niet moet overslaan.
De kleurrijke bevolking doet je regelmatig stilstaan!

Pluspunten Peru

  • Vriendelijk
  • betaalbaar
  • cultuur
  • landschap
  • jungle
  • rijke historie
  • kleurrijk

Minpunten Peru

  • lange afstanden
  • toeristischer
  • hoogtes
Ultieme tip: Geef je over aan het land! Laat je verrassen en neem de tijd! Er is zoveel te zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verblijf in het paradijs (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Beppie van Gompel op 22 november 2017

Het Amazone regenwoud in Peru is zeer ongerept. Het is het best beschermde deel van het regenwoud van Zuid-Amerika. 60% van alle soorten komt hier voor. Vanuit de lodge kun je fantastische excursies maken.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Peru

  • betaalbaar
  • superaardige mensen
Ultieme tip: Ga niet in de buurt van Iquitos in een lodge zitten. Je zult daar weinig wildlife zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Peru, meer te bieden dan alleen Machu Picchu! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Eva Stam op 20 november 2017

Mijn drieweekse reis begon in de hoofdstad Lima, maar ik reisde al snel verder richting de natuur. Ik bezocht de Ballestaseilanden waar je de meest exotische diersoorten bij elkaar op 1 plek vind; pinguïns, zeeleeuwen, pelikanen, you name it!
Een paar uur reizen het binnenland in waan je je opeens in Afrika. Oases en zandduinen zover het oog reikt, Huacachina is een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken! Ben je een actieveling? Combineer het dan met sandboarden en buggy rijden, super cool.
Vlieg vervolgens over eeuwenoude Inca-lijnen (Nasca) rechtstreeks door naar de koloniale stad Arequipa. Een prachtige stad om een dag of twee te verblijven en te wennen aan de hoogte. De stad wordt omgeven door vulkanen en een tweedaagse excursie brengt je verder op hoogte.
De weg naar de Altiplano is werkelijk fantastisch. Je camera kan aan de slag en je hebt genoeg tijd om de verschillen te ontdekken tussen de vicuna, lama en alpaca.
Na het spotten van de condor in de Colca Canyon (de beroemde Grand Canyon is hier niets bij), reis ik door naar het hoogst bevaarbare meer op de wereld: het Titicacameer.
Het hippie stadje Copacabana (officieel in Bolivia) is zeer aan te raden vanwege zijn relaxte sfeer. Een uitstapje naar Bolivia is sowieso een goede tip als je tijd hebt. De zoutvlaktes in Uyuni wil je namelijk echt niet missen!
Ik eindig mijn Peru reis in Cusco en met een van de populaire trails rondom Machu Picchu. Is de Inca Trail vol? Wees dan niet getreurd, want je hebt meer dan genoeg alternatieven die net zo goed de moeite waard zijn!
Ik heb de 3-daagse Lares Trail gelopen. De vallei is ruig, wijds en ronduit prachtig. Neem wel wat mee voor de kinderen uit het dorp, ze komen je vaak al tegemoet gerend!
Afsluiten bij Machu Picchu geeft echt iets magisch. Het blijft een fenomenaal verschijnsel en onwerkelijk om daar dan, na het zien van teveel foto's, ook echt te staan. Een waardige afsluiter van een reis met zoveel meer hoogtepunten dan alleen Machu Picchu.

8,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Peru

  • Aardige locals
  • Divers landschap
  • koloniale steden
  • Machu Picchu
  • Altiplano
  • Ongerepte natuur

Minpunten Peru

  • Europese prijzen
  • hoogtepunten zijn toeristisch
  • Ontbijt in de hotels
Ultieme tip: Tijdens je bezoek aan Cusco kan een ontbijtje bij Cicciolini niet ontbreken! Vers brood, verse smoothies en een parijsachtige sfeer. Fantastisch!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Noord-Peru (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Beppie van Gompel op 19 november 2017

Geweldige ervaring in het Amazone regenwoud, 140 km van Iquitos. Veel gezien: roze en grijze dolfijnen, brulapen, doodshoofdaapjes, luiaards, ontelbare vogels o.a. hoatzin en Kurrusaw, vlinders etc. Kuelap is prachtig, nr. 2 na Machu Picchu. Ook niet te missen: Chan Chan en Caral. Letterlijk een hoogtepunt Huaraz en het nationaal reservaat Huascaran. Kortom Noord-Peru staat garant voor veel afwisselende landschappen en boeiende reiservaringen. De mensen die wij zijn tegengekomen zijn nog vriendelijker en behulpzamer dan in Zuid Peru.

Pluspunten Peru

  • vriendelijke mensen
  • minder toeristisch
Ultieme tip: De lodge van AquAmazon midden in het regenwoud, met balkon met uitzicht op een groot meer. Zoveel excursies als je maar wilt o.a. leiding van een Engels sprekende gids.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Destination Peru (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Sandrijn Peters op 19 november 2017

Peru vol mystiek en overblijfselen van het inca verleden en bol van natuur en cultuur. Een land vol met uitersten waarbij 1 bezoek niet genoeg is. Een meerdaagse trail door het Andes gebergte is een must om de schoonheid en de reusachtigheid van de natuur te aanschouwen. En voor een echte punica oase ga je naar Huacachina!

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

  • Natuur
  • , Cultuur
  • vriendelijk mensen

Minpunten Peru

  • Geen
Ultieme tip: Een meerdaagse wandeltocht door het Andesgebergte
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Peru (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Wilma Tielemans op 15 november 2017

Wat een geweldige ervaring om met eigen ogen dit mooie land, deze prachtige mensen en bijzondere cultuur te mogen aanschouwen. Vooral de Colca Canyon met de majestueuze condors, Titicacameer, Cusco en de heilige vallei, en uiteraard Machu Picchu. Ik moest echt even in mijn arm knijpen om te zien of het wel echt was. Bijna overal hele vriendelijke mensen. Zelfs bij mensen thuis een nachtje gelogeerd. Minder prettig vond ik Lima. Vanwege de verhalen over criminaliteit daar voelde ik me niet echt op mijn gemak. Neem als je daar een rondreis maakt makkelijke outdoorkleding en wandelschoenen mee. I.v.m. de hoogte in het Andesgebergte en de andere voeding kun je wat last van maag en darmen krijgen, daarom is het raadzaam om diarreeremmers mee te nemen en bijv. zakjes bouillon/opkikker. Verder vooral heel veel genieten en veel mooie foto's maken.

Pluspunten Peru

  • Prachtige natuur
  • mooie mensen
  • cultuur

Minpunten Peru

  • criminaliteit in de grote steden
  • risico op hoogteziekte
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Off the beaten track Peru (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Marije van Goor op 15 november 2017

Niet ver van het kleine plaatsje Chachapoyas in het noorden van Peru ligt een nog kleiner bergdorpje: Karajia. Hier vind je de sarcofagen van Karajia. Deze zes mannen staan op een riggel van een loodrechte rots. De graven zijn vermoedelijk van belangrijke personen. Er werden vooroordelen offers gemaakt en in de sarcofagen zijn aardewerken en andere schatten gevonden.
Er zijn maar weinig touristen die deze plek bezoeken terwijl er in de omgeving van alles te doen is. Doordat de weg erheen niet heel makkelijk is slaan veel touristen dit plaatsje over en racen naar de bekende Machu Picchu.
Maar Peru heeft meer te bieden naast deze sarcofagen die hier al sinds 1640 staan, zijn er in het nabijgelegen dorp Kuelap pre Incaruïnes te vinden die nog bijna helemaal intact zijn. Ook kan je verschillende wandelingen maken naar o.a. de waterval van Gocta die 771 m hoog is. Daarmee de 3e hoogste waterval van de wereld.
Ga daarom eens wat meer off the beaten track tijdens je reizen en ontdek deze bijzondere plekken!

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

  • aardige behulpzame mensen
  • veel history
  • verschillende klimaten
  • van alles wat
  • geweldige cultuur
  • goedkoop
  • geweldige keuken

Minpunten Peru

  • soms gevaarlijk
  • armoede
Ultieme tip: Ga van de begane paden af en ontdek het echte Peru!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Salkantay trekking vanuit Cuzco (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Joshua van den Hurk op 12 november 2017

Twee maanden terug hebben wij met z'n tweeën de Salkantaytrek gedaan zonder gids. Een onvergetelijke trekking met prachtige bergketens, velden met alpaca's en prachtige nachthemel. Het is redelijk simpel om dit zonder gids vanuit Cusco te doen.
In totaal hebben we vier dagen gelopen, waarbij we op de laatste dag Machu Picchu hebben bezocht. Het is een perfect alternatief voor de populairdere, maar drukkere Inca-trail.

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Peru

  • behulpzame locals
  • onvergetelijke landschappen
Ultieme tip: Boek de trein van Aguas Calientes terug naar Cusco voordat je begint met de hike. Wij hadden dit niet gedaan en betaalden uiteindelijk een stuk meer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Peru: het land van de Inca's, alpaca's & (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Joshua van den Hurk op 12 november 2017

Na bijna vier maanden hier in Lima gestudeerd te hebben en tal van andere plaatsen in Peru te hebben bezocht kan ik zeggen dat Peru een van mijn favoriete bezochte landen is. Met haar diverse landschappen, van de Amazone tot de Andes met prachtige kustlijnen is er voor elke reiziger wel wat. Lima kan overkomen als een chaotische miljoenenstad maar wanneer je hieraan gewend begin je te ontdekken wat voor food mecca het is met buitengewone gastvriendelijkheid.

Pluspunten Peru

  • gastvriendelijkheid
  • betaalbaar
Ultieme tip: Tip voor de geldautomaten: banco de nacion is een van de weinige banken die geen transactiekosten heeft.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hiking trough Peru (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Dirk Kremers op 12 november 2017

Kies jij voor de fiets ipv de auto als je even snel naar de supermarkt moet? Dan is Peru een prachtig land om te bezoeken. Dagen trekken door de bergen gaf een prachtige ervaring! Hoogteziekte ontkom je niet altijd aan, pak op tijd je rust en gewoon gaan!

7,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
2 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Peru

  • betaalbaar
  • actief

Minpunten Peru

  • hoogteziekte
Ultieme tip: Als je gaat, ga er vol voor. De trekkingen maken Peru zo aantrekkelijk.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Peru, een land van vele uiterste. (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Etmee Boeve op 12 november 2017

Peru, een land van vele uiterste. Zo sta je op de ene dag op 5200 meter hoogte in een snowstorm en de andere dag beklim je Machu Picchu met tropische temperaturen. Schommel in de bus door Het Andes gebergte en geniet urenlang van de mooiste uitzichten die aan je voorbij komen. Ben je klaar voor actie en wil je jouw adrenaline-level op de proef stellen? Ga sandboarden in de woestijn van Huacachina! De rit door de woestijn heen zelf is al geweldig. Maar jezelf van hoge duinen laten glijden met een ondergaande zon dat voor magisch effecten zorgt, mag je absoluut niet gemist hebben! Eet op de lokale markt een maaltijd of drink een smoothy van vers fruit geserveerd in een maatbeker. Dans de avond weg met salsa op een warme avond in de hoofdstad Lima en gun jezelf een cocktail-momentje met Pisco Sour, hét Peruaanse cocktail-drankje dat absoluut niet mag ontbreken aan je bezoek aan Peru. Ga ervoor en ontdek de eindeloze veelzijdigheid van Peru.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat een geweldig land (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Joke Meijer op 12 november 2017

25 dagen rondreis Peru/Bolivia, geweldige combinatie om de landen te bezichtigen. Je komt ogen en oren tekort om alles te zien te ruiken en te voelen. Huacachina, wat een zand en wat was het stoer om te zandsurfen, de Colca Canion zo indrukwekkend om de Condors te zien. De vier daagse Inca Trail wat een ervaring en dan niet te vergeten de zoutvlakte in Bolivia, wauw.

Pluspunten Peru

  • Aardige bevolking
  • Excursies zijn makkelijk te regelen

Minpunten Peru

  • Slecht vervoer van Peru naar Bolivia
Ultieme tip: Zelf je reis samen stellen en de excursies in Peru zelf regelen omdat je dan stukken goedkoper uit bent, neem je tijd om aan de hoogte te wennen en neem Diamox mee.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Peru en Bolivia in 6 weken (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Vera Pentinga op 12 november 2017

Prachtig divers land om doorheen te reizen. Ondanks de spookverhalen over de onveilige busritten hebben wij ons geen moment onveilig gevoeld en was het een van de meest comfortabele manieren om te reizen. Onderschat de hoogteziekte alleen niet, dit viel voor ons heel erg tegen ondanks een paar weken acclimatiseren flink ziek geweest nog in de derde week. Je hoeft er geen last van te krijgen natuurlijk, verschilt per mens. Hou je van is Huaraz, Laguna 69 een tip! In het Andes gebergte op 4700 meter hoogte. Pittige wandeling, maar zeer de moeite waard!

Pluspunten Peru

  • landschap; diversiteit; klimaat

Minpunten Peru

  • spaans
Ultieme tip: Voor Bolivia. Death road, boek bij Gravity (duurder dan concurrent maar zeer ervaren!) het is nog steeds een gevaarlijke weg maar een te gekke trip om daar te fietsen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hoog en Kleurrijk (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door John van Genderen op 12 november 2017

In juni 2016 trokken wij met Sawadee door het zuiden van Peru. Van Lima, via Paracas en Huacahina naar Nazca. In Nazca maakten we een rondvlucht boven de wereldberoemde Nazcalijnen. Een stevige maag en avontuurlijk ingesteld? Dan zeker doen maar anders genieten van de foto's van anderen. Huacahnina is geweldig, net buiten de bebouwde kom van Ica maar je waant je midden in de woestijn. Zeker het ten zuiden gelegen duin 'even' beklimmen.
Van Naca naar Arequipa. Langzaam gaan we hoogtemeters maken. Arequipa is zeer de moeite waard, een relaxte stad waar je zeker even door het 'Monasterio de Santa Catalina' moet dwalen en als je tijd hebt raften op de 'Rio Chili'.
Van Arequipa via de Colca Canyon waar je - 's-morgens vroeg - reusachtige condors op de thermiek uit de enorme kloof ziet opstijgen (denk eraan dat je niet de enige bent die hier komt kijken), naar Puno.
Puno is de meest lelijke stad, die we aandeden maar wel het vertrekpunt van boottochten over het Titicacameer en een bezoek aan de eilanden Amantaní en/of Taquile. Als je tijd hebt dan overnachten bij locals op Amantaní en 's-avonds de zon onder zien gaan vanaf Llacastiti (4.150 meter).
Via de indrukwekkende graftorens van Sillustani aan het Laguna Umayo (prachtige omgeving) en de ruïnes van Raqchi naar Cusco.
Cusco is het bruisende hart van de 'heilige vallei'. Van hier vertrek je naar Machu Picchu, dé must see, natuurlijk. Wel zo vroeg mogelijk gaan (om 04:00 in de rij bij het busstation) zodat je de zon kunt zien opkomen. Dit is een magisch moment!
In de heilige vallei zelf zijn de 'Salineras', zoutpannen die gevoed worden door eeuwenoud 'zeewater' uit de bergen, indrukwekkend.
Als je van Cusco terug vliegt naar Lima. Dan toch in Lima ook nog even de stad in. Het centrum van Lima heeft prachtige historische gebouwen en de wisseling van de wacht is grappig theater.

Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

De puurheid van Peru (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Marleen Fouchier-van Blanken op 11 november 2017

We vonden Peru geweldig. Als gezin hebben we bijna drie weken met de rugzak gereisd. Vantevoren hadden we een route uitgestippeld en we hebben alles ter plaatse geregeld. Alles met het openbaar vervoer gedaan en dat was via internet prima te doen. Geweldige meerdaagse hikes gedaan oa in de Colca Canyon en richting de Machu Pichu. De natuur is overweldigend en prachtig.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

  • Betaalbaar

Minpunten Peru

  • Cusco was commercieel
Ultieme tip: In Nasca zijn er presentaties over het ontstaan van de lijnen. Een goedkope manier om de lijnen te zien is met een bus naar de uitkijktoren waar je een paar lijnen kunt zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Peru, beeldschoon (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Kyra Boogert op 11 november 2017

Peru is een van de landen waar ik nog steeds vaak over droom. Samen met mijn beste vriendin reisde ik van Lima, via de kust naar Cuzco. Lima is een grote stad, met veel leuke foto plekjes, geschiedenis en leuke souvenirwinkeltjes.

Na Lima zijn we naar Paracas door gegaan met de bus. De bussen zijn prima te doen, goedkoop en comfortabel. Paracas is een klein vissers dorpje waar je een boottour kunt doen naar Islas Ballesta. Een goedkope versie van de Gallapagos, zoals de tourguide zei haha. We scheerden over het water in een speedboot met aan een kant het rode zand van de woestijn te zien, en aan de andere kant eindeloos water vol met rotsen en ontelbaar veel dieren. De locals zijn hier heel aardig!

Tip: ga naar bar Jungle! Heel gezellig & houden van een feestje

Onze volgende stop was Ica. Hier ligt de woestijn Huacachina. De woestijntour in de buggy was geweldig! Voor de rest is hier niets te doen.

Daarna reisden we door naar Arequipa. Leuke stad, veel cultuur en geschiedenis! Helaas hebben we de prachtige vulkaan niet kunnen zien door het weer.
Tip; doe de free city walking tour!

De een na laatste stop was Puno. Puno is een stadje gelegen op 3850m hoogte. We legden deze weg af in een klein busje, en kwamen ook langs de Colca Canyon. Een woord: prachtig! De condor vogels waren totaal niet bang om zich te laten zien, indrukwekkend!

In Puno deden we een tour op het Titicaca meer, tevens het hoogste vaarbare meer ter wereld. We dreven langs zelfgemaakte eilanden gemaakt door locals, en kregen zelfs een tourtje op een zelfgemaakte boot van de president van de kunstmatige eilandjes!

Tip: Puno ligt erg hoog, neem je rust en neem pillen als je erg veel last hebt!

Onze laatste stop was Cusco, en deden vanuit hier de Salkantay trek. Cusco is mijn favoriete stad in Peru. Ongeloofelijk mooi gelegen, cultuur en veel geschiedenis! Tip: doe de free walking tour!!

De Salkantay trek: onbeschrijfelijk mooi. Super aan te raden!

Pluspunten Peru

  • mooi
  • goed vervoer
  • betaalbaar

Minpunten Peru

  • veel toeristen
  • onveilig snachts
  • niet vegetarier vriendelijk
Ultieme tip: Doe in Cusco de free walking tour, wij hebben insider tips en dingen gezien die je als je gewoon zo rond loopt nooit zal zien!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis door prachtig Peru! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Esther Meijer op 10 november 2017

Wat een geweldig land. Van een grillige kustlijn en een droge woestijn tot aan de groene jungle. Peru is zo veelzijdig dat het bijna overweldigend is. Natuurlijk is de verborgen Inca-stad Machu Picchu een hoogtepunt, maar Peru heeft meer 'must-sees.'
Spot pinguïns op de Ballestas-eilanden en geniet van de vlucht van de Condor bij Cruz del Condor. Door de lange afstanden en de hoogte is het reizen intensief, maar dit maakt wel dat je elke dag met een voldaan gevoel naar bed gaat

Ultieme tip: Probeer een alpaca-steak voor het ultieme Peru-gevoel.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Peru (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Mirjam Kooijmans op 08 november 2017

Afgelopen september heb ik de reis van mijn leven gemaakt: PERU!
Dit stond al lang op mijn to-do-list en het is duidelijk te vertellen waarom je er zeker geweest moet zijn. Peru heeft alles wat je nodig hebt in een vakantie. Zon, zee, gezellige dorpjes, oude culturen, schitterende natuur van woestijn tot hooggebergte, heerlijk eten, vriendelijke mensen en natuurlijk een van de 7 wereldwonderen Machu Picchu.

Mijn reis begon in Lima en ging via de kust naar de Nazca lijnen. Zeer bijzonder om over deze mysterieuze lijnen in het droge landschap heen te vliegen. Daarna romantisch slenteren in de sfeervolle straatjes van Arequipa aan de voet van de vulkaan El Misti.
Op zoek naar condors, die echt rakelings over je heen vliegen in de Colca vallei. Waar je ook hele mooie wandelingen kunt maken.
Varen over het grootste bevaarbare meer ter wereld, Titicacameer. Bezoek de drijvende rieten eilandjes, alsof je op de maan loopt. Tevens is Puno goed te bezichtigen vanuit de authentieke fietstaxi's.
En als traktatie van de reis, Cuzco! Een mooie smeltkroes van het oude Peru met de Inca invloeden en de statige Spaanse pleinen en kerken. Gebruik Cuzco als uitvalbasis om de echte incatrail te lopen naar Machu Picchu. De tocht er heen is schitterend door de bergen en als je eindelijk bij de zonnetempel aan komt weet je in 1 blik waarom Machu Picchu een wereldwonder is.
Peru is in een woord ge-wel-dig! Ga het zeker zelf ontdekken!

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

  • betaalbaar
  • cultuur
  • avontuur
  • natuur
  • culinair
Ultieme tip: Ga cavia eten in het moderne, luxe restaurant Fallen Angel in Cuzco. De tafels zijn badkuipen waar echte vissen zwemmen, lekkere cocktails en een live dj maakt de avond compleet.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

zo bijzonder (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Else Loof op 06 november 2017

Peru is fantastisch mooi, heel afwisselend land met 3 verschillende klimaten, zowel woestijn, berglandschap als jungle. met name de jungle was een mooie verrassing. De mensen zijn geweldig! Echt een aanrader.

Pluspunten Peru

  • natuur
  • locals
  • afwisseling
Ultieme tip: Zorg dat je Spaans spreekt en ga in een homestay ipv een hotel, zo leuk om de lokale mensen te ontmoeten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Peru en de Amazone (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Peter Kools op 05 november 2017

Deze uitgestelde reis die aanvankelijk in juni zou plaatsvinden heeft op ons geweldige indruk achtergelaten. We gingen naar Lima Cusco en Puno, waar de highlights van Peru liggen.
Daarna hebben we een vijftal dagen doorgebracht op een eiland nabij Puerto Maldonado. Een tropisch avontuur die zijn weerga niet kent, echt een aanrader. Op naar de volgende vakantie: dat wordt Namibië en Botswana.
Groeten Peter

Ultieme tip: Inca Trail Cusco en Puerto Maldonado en Arequipa
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig land en zo groot (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Inez van den Brande op 05 november 2017

Indrukwekkend zijn de bouwkunsten van de Inca’s,
Naszca lijnen blijft een mysterie , Titi caca meer: hoe de mensen daar wonen!
Prachtige vergezichten en veel alpaca’s wat een natuur!
En natuurlijk de Machu Pichu daar sta je dan!

Pluspunten Peru

  • vrolijke mensen
  • lekker alpaca vlees
  • indrukwekkendbouwsels
Ultieme tip: Neem een fototoestel met veel G mee!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Peru en de jungle (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Loïs Bel de Lange op 26 juli 2017

Wow wat een veelzijdig land! Ik heb een aantal weken meegelopen met een zendelingsechtpaar. Daardoor heb ik helaas niet genoeg van het land kunnen zien. Maar wel veel ontroerende/stoere/ mooie en lieve mensen kunnen ontmoeten. Mijn hoogtepunt was een week in de jungle!

Pluspunten Peru

  • mensen
  • veelzijdg
  • actief

Minpunten Peru

  • het weer
Ultieme tip: De jungle!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Pretty Peru (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Marieke Zandhuis op 30 juni 2017

Peru is een super mooi land dat veel te bieden heeft. Vooral de cultuur van het land vonden wij erg interessant. Wat voor eens echt een grote toegevoegde waarde is geweest is het doen van vrijwilligers werk bij een lokaal gezin. Dit gaf ons de kans om het land op een andere manier te ervaren dan alleen als die van een tourist. Voor ons heeft dit onze reis heel bijzonder gemaakt. We hebben dit via workaday gevonden.

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

  • Rijke cultuur
  • Authentiek
  • vriendelijke mensen
  • relatief weinig touristen
Ultieme tip: Vrijwilligers werk bij locals.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Araquipa oase (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Maureen Littooy op 02 juni 2017

Wat een mooi land, met super aardige bevolking. Apart dat het een groot woestijnland is met hier en daar een oase. Natuurlijk de Machu Picchu, de Condorvallei en het Titicacameer zijn ook heel erg indrukwekkend.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Peru

  • leuk de traditionel bevolking te zien in klederdrachten
  • super aardige bevolking
Ultieme tip: Machu Picchu moet je 's morgens vroeg om 6 uur bezoeken met zonsopgang. Prachtige foto's en dan nog zonder mensen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Alternatieve manier om Machu Picchu te ontdekken met de Lares Trek (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Danielle Pacheco op 18 mei 2017

Mijn hele leven wilde ik Machu Picchu te zien. Eindelijk heb ik de Lares Trek gekozen want ik was op zoek naar een originele ervaring. Met de Lares Trek ging ik samen met dertien andere wandelaars, vier dagen in de bergen. Wij hebben bijna geen andere mensen gezien maar wel veel dieren, vogels en verbazend natuur. Het was een onvergetelijke ervaring.

Pluspunten Peru

  • Goedkope
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Peru

  • veel toeristen
Ultieme tip: Verget niet jouw zaklamp als je een trek doen! Het kan super snel donker worden!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De Peruaanse natuur is zo veelzijdig (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Dewi van der Lans op 15 mei 2017

We wilden in drie weken heel Peru hebben gezien. Die tijd hadden we iets overschat! Uiteindelijk konden we de 'hoogtepunten' bezoeken. Van de stad naar de woestijn, naar bergen, naar een stukje regenwoud, naar Incacultuur, naar de zee en naar de gletsjer. Peru is heel veelzijdig. We houden wel van actief zijn en hebben dan ook geen dag stilgezeten. Het mooie aan dit land is dat er altijd nachtbussen gaan naar je volgende bestemming, deze kan je ook vaak tot de dag van tevoren boeken. Zo kan je overdag mooie dingen zien en actief bezig zijn, 's nachts slapen in de bus en 's ochtends wakker worden op de volgende bestemming!

De mensen in Peru zijn over het algemeen erg aardig en gastvrij. Vooral als je met een tour ergens mag komen eten in the middle of nowhere. Ook de mensen in de hostels zijn leuk, zowel Peruaans mensen als andere reizigers. We hebben in elk hostel wel vrienden kunnen maken.

Het land is qua economie niet zo rijk en dat is helaas veel te zien. Veel mensen wonen in krotten buiten de stad of in onafgemaakte huizen in de stad. Maar waar ze dan niet rijk zijn in geld, zijn ze wel rijk aan cultuur en prachtige natuur. Ik vond het bijvoorbeeld heel interessant te leren over de Inca's en hoe het is gegaan met de Spanjaarden in die tijd.

Pluspunten Peru

  • Aardige locals
  • betaalbaar
  • natuur
  • divers
Ultieme tip: Als je in Cusco bent raad ik je aan naar Faces of Cusco te gaan. Dit is een klein cafeetje dat allerlei evenementjes organiseert én de lekkerste cocktails heeft!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Op avontuur in Peru (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Michèle Giebing op 12 mei 2017

Wauw, wat is Peru een divers land. In drie weken tijd hebben we zoveel verschillende klimaten en omgevingen gezien. Van woestijn, jungle, hooggebergte tot stad, Peru heeft het allemaal. Als natuur- en cultuurliefhebber zit je hier dus wel goed. De Peruaanse keuken is ook fantastisch en over het algemeen betaalbaar. Wat wel lastig is dat maar weinig mensen Engels spreken en bepaalde delen van het land gevaarlijk zijn voor toeristen. Wil je bijvoorbeeld de jungle bezoeken, doe dat dan zeker onder begeleiding van een gids.

Pluspunten Peru

  • veelzijdig
  • ongerept

Minpunten Peru

  • taalbarriere
Ultieme tip: Bezoek Canon del Condor in Cusco om de condors te zien. Dit vond ik het mooiste van de reis.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Alle landschappen in één (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Layla-jane Bond op 08 mei 2017

Ik ben begonnen in Lima. Lima zelf vond ik niet zo bijzonder. Daarna zijn we doorgereden naar een oase in de woestijn bij Puno. Daar kan je sandboarden een echte aanrader! Daarna door naar Arequipa, een leuke stad met mooie vulkanen en een mooi klooster om te bezoeken en verschillende musea met schatten van de inca's. Wat zeker niet mag ontbreken op je reis is het Titicatameer met zijn inwoners.
Vervolgens verder gereisd voor de condors. Mooie uitzichten en een schitterende canyon en je kan de condors van dichtbij zien wat hele mooie foto's oplevert. Na de condors zijn we vertrokken naar de oude hoofdstad Cusco waar je al oude overblijfselen van de tempels kan bekijken. Vanuit Cusco opgehaald om deel te nemen aan de vierdaagse incatrail. Zwaar best een dingetje wat je van tevoren niet verwacht maar de natuur om je heen maakt alles waard en als je dan Machu Pichu bereikt dat gevoel is niet te beschrijven. Schitterend om daar doorheen te lopen!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Peru

  • aardige mensen
  • mooi landschap
  • veel bezienswaardigheden

Minpunten Peru

  • slechte wegen
  • lang rijden
  • vervallen ziekenhuizen
Ultieme tip: Wat Spaanse woorden leren en neem voor alle seizoenen kleren mee. Je maakt elk klimaat mee. Neem een ehbo-kist mee, de ziekenhuizen lopen achter.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend en onvergetelijk (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Willemien van Zutven op 07 mei 2017

Vele highlights gezien zoals: condorvallei, heilige vallei, Macchu Picchu, Lima, Cuzco, klooster en Arequipa. Per trein en bus naar de Macchu Picchu, dat was een onvergetelijke ervaring. Klim naar de top en je wordt beloond met fantastische uitzichten!

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Leuk land (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Cynthia Arenas Arias de Roumans op 01 mei 2017

Het is lekker warm in maart, maar niet zo warm als in januari en februari. Het eten daar is zo lekker, veel soorten voor verschillende smaken en veel plaatsen om te gaan, en vriendelijke mensen. Ik wil terug!

Pluspunten Peru

  • leuke plaatsen. lekker eten. vriendelijk mensen.

Minpunten Peru

  • Niet iedereen spreek engels
Ultieme tip: Het is beter als je de basis Spaanse woorden leert, want niet iedereen kan Engels praten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondstruinen in Lima (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Yvette Smeets op 29 april 2017

Lima heeft wat mij betreft veel te bieden. Het historische centrum met de vele kerken en de mooie pleinen en natuurlijk het prachtige Miraflores waar je heerlijk kunt wandelen door de mooie parken en kunt genieten van de mooie zonsondergang aan het water.

Ultieme tip: Trekking in Colca Canyon
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Indrukwekkend Peru (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Simone de Vries op 22 april 2017

Peru is overweldigend mooi. Een rondreis bevat schiterende natuur, mooie wandelingen en prachtige cultuur. Elke dag is een hoogtepunt zonder onder te doen voor de andere. De Colca Canyon is indrukwekkend met zijn Condors. De eerste blik op de Machu Picchu is bijna niet te beschrijven. De bevolking is vriendelijk. Ga eens naar een traditionele markt en je kijkt je ogen uit. Zoveel kleurrijke mensen.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

  • natuur
  • cultuur
  • actieve vakantie

Minpunten Peru

  • relatief duur
Ultieme tip: Neem een overnachting in een van de regenboog huisjes in de heilige vallei.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Peru, het land van inca's (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Amy van Dijk op 13 april 2017

Peru is een land vol cultuur en natuur. Onze reis begon in Lima, de stad van de gieren. Een leuke en interessante Spaanse koloniale stad vol culturele bezienswaardigheden. Drink een glaasje Pisco, ga op free walking tours en bezoek leuke hostels. Vanuit Lima kun je gemakkelijk alle kanten op in Peru met de busreizen die vanuit deze stad vertrekken. Kies voor de nachtbus of rijd overdag.

Pluspunten Peru

  • locals
  • natuur
  • inca
Ultieme tip: Lekker reizen met de bus. Goede bus compagnies. Goed geregeld netjes en gestructureerd.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cultuur en natuur in Peru (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Amy van Dijk op 07 april 2017

Een reis waar ik altijd al van had gedroomd. Samen met mijn vriend zijn we gaan backpacken in Peru, het land van de inca's en alpaca's. Van Lima naar het zuiden met als eindbestemming Boliva. We hebben met de bussen gereisd van stad naar stad. Mooie natuur, mooie hikes, mooie steden.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Peru

  • betaalbaar
  • veel cultuur
  • mooie natuur
  • makkelijk bereisbaar

Minpunten Peru

  • veel hoogte verschillen waardoor mogelijk hoogteziekte
Ultieme tip: Met de bus reizen is heel relaxed in Peru.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Peru, zes weken per eigen camper tijdens onze reis van 1 jaar in Zuid-Amerika (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Hanneke de Vriend op 13 maart 2017

Peru is een schitterend land met al zijn Inca History en alle mooie kerken van de Spaanse tijd. En ook het natuurschoon is zo divers en daardoor heel mooi: van grote zandvlaktes en duinen tot hoge bergen en diepe dalen. En natuurlijk het enorme Titicacameer met al zijn schoonheid en cultuur. Van net gevonden ruines tot de wel bekende Machu Picchu. Van lokale lekkernijen tot een heerlijk stukje appeltaart bij een Nederlander met een vegetarisch restaurant in Huanchaco. Of 'Nederlands' ijs in Banos del Inca, waar dove mensen een kans krijgen om mee te doen in de maatschappij door het werk in de fabriek en de winkel, wat niet heel gewoon is in Peru.

Pluspunten Peru

  • cultuur wordt hoog gehouden
  • schitterend bewaardgebleven historie
  • vriendelijke mensen

Minpunten Peru

  • vooral in het zuiden is er een enorm probleem met afval
  • de bekende toeristische plekken zijn vrij prijzig
Ultieme tip: Wij waren erg onder de indruk van de ruines van Kuelap. In het Noorden van Peru, bijna tegen de grens met Ecuador liggen deze ruines waar de grote massa toeristen nog niet komt.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vriendelijke mensen en mooie natuur (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Elke Klaassen op 12 maart 2017

Hoogtepunt in Peru tijdens onze rondreis (Chili, Bolivia Peru) is tot nu toe de Colca Canyon, hier moet je zeker twee tot vijf dagen voor uittrekken. Geweldige uitzichten, mooie dorpjes, alpaca's, lama's en condors! Je kan verschillende trekkingen doen.

Pluspunten Peru

  • natuur
  • cultuur

Minpunten Peru

  • weer
Ultieme tip: Colca Canyon
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Machu Picchu (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Claudia Boumans op 11 maart 2017

De treinreis van Ollantaytambo naar Aguas Calientes (of te wel Machu Picchu Pueblo) is echt een wonderbaarlijk. Van het ene moment op het andere kom je terecht in de jungle. De reis duurt ongeveer anderhalf uur, maar het wordt steeds groener en groener en dan zit je opeens in de de jungle, nevelwoud. Met de prachtigste planten en bloemen. Met de woeste rivier Urubamba als middelpunt.

Om 5.30 uur aan het ontbijt en daarna snel naar de bus om voor zonsopgang in Machupicchu te zijn.
Meteen naar naar het hoogste punt om de zonsopgang mee te maken en de beroemde foto's te maken. Daarna weer naar onder, voor een kleine tussenstop.

Daarna de rest van Machu Picchu, om 10 uur zouden we Huayna Picchu mogen gaan beklimmen, maar omdat wij zo snel zijn, zijn we eerder gaan vragen. En om 8.20 uur konden we aan de klim beginnen. Nou dat hebben we geweten, alles steil omhoog en over glibberige, inka trappetjes, door de rimboe.

Omhoog gaat nog maar je moet ook nog ooit eens omlaag. Niet aan denken en door. Boven nog even de miniatura trappetjes van de ruïne ophoog en dan genieten van een prachtige uitzicht over de vallei en Machu Picchu. Dit was echt de klim meer dan waard.

Maar nu de weg terug naar onder, de trappetjes van de ruïne heb ik dus maar achterste voren gedaan, levensgevaarlijk. En de rest ging wel, zolang ik ergens een touw of iets naast me had ging het maar zonder dan ging het toch al wat moeilijker.

Uiteindelijk zijn we heelhuids weer onder aangekomen en konden verder van Machu Picchu genieten. En bij de uitgang kregen we een stempel in ons paspoort, van 100 jaar Machu Picchu. Yeah! Nog even lekker gegeten bij de Sanctuary lodge.

Zo nu met de bus weer naar onder en alles op ons in laten werken, wat een geweldige ervaring en zo onbeschrijflijk mooi.

Pluspunten Peru

  • Aardige mensen
  • prachtige natuur

Minpunten Peru

  • toerisme begint te veel te worden.
Ultieme tip: Als je Machu Picchu bezoekt doe het dan in rust, niet zoals de meeste mensen een dag en dat was het. Neem zoals wij de tijd en blijf ook nog een dag of twee in Aqua Calientes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Huachachina: wauw! (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Jenny Tamboer op 19 februari 2017

Als je in Peru bent, is Huachachina een must see! Zo bijzonder om midden in de woestijn een oase tegen te komen. Een buggytour door de woestijn is ook zeker een aanrader. Overal om je heen zand, weten hoe de dakar rally voelt, bij zonsondergang midden in de woestijn zijn en natuurlijk sandboarden. Het was fantastisch!

7,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

  • mensen zijn aardig
  • veel verschillende landschappen
Ultieme tip: Peru verandert waar je bij staat, er zijn zoveel mooie dingen te doen. Ik noem er een paar: Huachachina, Paracas, vanuit Arequipa condors zoeken, machu picchu, titicaca lake.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Inti Raymi festival (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Sarah van Rossem op 29 januari 2017

Tijdens het Inti Raymi festival waren mijn vriend en ik in Cuzco, wat een ervaring! De straten zijn vol met dansende mensen en kinderen. Iedereen volledig in traditionele stijl gekleed voor het grote feest van de zonnegod. Mensen dansen letterlijk de hele dag door en daarnaast zijn er vele ceremonies die je kan volgen. Wij vonden het echt een extra toevoeging qua cultuurbeleving aan ons bezoek van Peru. De moeite waard!

Pluspunten Peru

  • hele lieve mensen
  • goedkoop
  • lekker eten
  • hiken
  • bergen
  • natuur

Minpunten Peru

  • soms toeristisch
Ultieme tip: De trekking: Huayhuash in Huaraz.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat een indrukwekkend land (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Marieke Lammers op 29 januari 2017

Wat een ervaring was het! Een 3-weekse groepsreis gemaakt met Fox reizen en wat heb ik genoten :) Veel verschillende dingen gezien en gedaan en na een aantal maanden nog steeds verbaasd zijn over de veelzijdigheid van het land. Elke keer als ik de foto's terugkijk waan ik me weer terug in dit mooie, kleurrijke land. Ik had er nog wel langer willen blijven, al was het alleen maar om daar ter plekke ook te kunnen nagenieten. Er valt zoveel te zien en er is dan zo weinig tijd waardoor je eigenlijk nog wel een keer terug moet gaan.

Pluspunten Peru

  • Veelzijdig land
  • Mooie natuur
  • vriendelijke mensen

Minpunten Peru

  • Ver vliegen ;)
Ultieme tip: Ga lekker Alpaca eten en natuurlijk hoort het drinken van Pisco Sour er ook bij!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Strand, lama's en jungle. (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Helga Van Binsbergen op 27 januari 2017

Peru is het land van diversiteit en uitersten. Langs de kusstrook vind je de woestijn met haar hoge zandduinen en bijzondere landschappen. Rondom de stad Ica vind je ook de wijnhuizen van Peru en kun je er uiteraard de nationale drank pisco proeven. Daarna begint de Andes met toppen tot bijna 6000 meter, de inheemse bevolking, kleurrijke markten, indianen, het prachtige Titicacameer en diepe canyons. De Andes gaat langzaam over in de jungle met haar enorme diversiteit aan flora en fauna. De Inca geschiedenis gaat eeuwen terug en tijdens een bezoek aan de de oude Incasteden blijf je je afvragen "hoe is dit in hemelsnaam gebouwd".

Pluspunten Peru

  • Diversiteit
  • betaalbaar

Minpunten Peru

  • criminaliteit
Ultieme tip: Blijf overnachten op het eiland Armantani in het Titicacameer. Je slaapt bij de lokale bevolking, een zeer bijzondere ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Peru (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Peter Wubben op 21 januari 2017

Een hele mooie onvergetelijke reis. Waar ik kennis maakte met een hele goede reisbegeleider Remco van de Stap die mijn achterneef bleek te zijn. Ik wist van tot september 2012 niets van zijn bestaan af. Hij heeft ons de allermooiste plekjes van Peru laten zien. De woestijn met de Pyramides met een gids die als voornaam had Jan Jansen. Zijn moeder moest destijds bevallen terwijl het WK voetbal in Argentinië was. Zij vond de naam Jan Jansen mooi vandaar, Nascalijnen, Cusco, Gondor valley, Machu pichu. het Titicacameer. Daarnaast heeft hij als toegift nog de mooiste plekjes in zijn stad laten zien waar hij zelf woont; Lima. Echt een topper. De reis hebben wij destijds gemaakt met Koning Aap. Het mooiste vond ik de Gondor die reageert op het geluid van de toeter van de Bus. Ik heb daarom deze video op de site gezet. Ook hebben wij daar voor het eerst Cavia gegeten. Als je dit gegeten hebt, dan kijk je wel heel anders naar de cavia's in de dierenwinkel in Nederland. Peru is echt een aanrader. Je moet daar geweest zijn en het met je eigen ogen hebben gezien.

Pluspunten Peru

  • De natuur is overweldigend
  • Je komt ogen en oren te kort.
  • Het uit eiten gaan is betaalbaar.

Minpunten Peru

  • De nachtbus.
  • Verdere minpunten zijn er niet.
Ultieme tip: Ga zeker met het vliegtuigje de Nascalijnen zien. Loop in de stadjes zoals Cusco ook de wat verder van het centrum gelegen straatjes in. Je ziet dan het pure Peru.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers