Vervoer Peru

Vervoer Peru

Wat zijn de vervoersmiddelen?

Over het algemeen is reizen door Peru goed te doen. De kwaliteit van het openbaar vervoer is verschillend. Het busnetwerk is over het algemeen goed. De meeste wegen zijn geasfalteerd en prima begaanbaar. Voor lange afstanden, of reizen naar het afgelegen Amazonegebied, zijn er vliegtuigen.

Vliegtuig

De meeste vluchten vanuit Nederland gaan naar het vliegveld van hoofdstad Lima. Vanaf hier vlieg je snel naar de grote steden van Peru.

ZELF NAAR Peru?

Bekijk alle 8 reizen naar Peru

Trein

In het zuiden van Peru is het mogelijk met de trein te reizen. Vanaf Cuzco rijd je met PeruRail naar Aguas Calientes, als je naar de beroemde Incastad Machu Picchu wil. Vanaf Aguas Calientes zul je alsnog met een bus de berg op moeten voor de laatste tien minuten omhoog.

Bus

Het busnetwerk in Peru is goed geregeld. Elke stad heeft een goed beveiligde busterminal en de bussen zelf zijn schoon en veilig. Ze brengen je naar alle uithoeken van Peru.

Er zijn verschillende klassen. Bij de duurste klasse kun je je stoel helemaal naar achter klappen en daardoor goed slapen. Bij de goedkopere bussen moet je rechtop blijven zitten, wat bij dagritten totaal geen probleem is.

Lokale bussen voor kortere afstanden zijn vaak afgeladen vol. De bus stop niet alleen om mensen in en uit te laten, maar ook om de passagiers even te laten plassen of omdat de chauffeur zijn boodschappen moet doen.

Boot

De Peruaanse eilanden in het Titicacameer zijn te bereiken met veerboten. Deze boten varen twee keer per dag naar Isla de la Luna en Isla del Sol.

Taxi's

In steden zelf rijden taxi's af en aan. Meestal hebben de taxichauffeurs een vaste prijs. In kleine dorpen is de prijs vaak onderhandelbaar. Verder rijden er in sommige Peruaanse plaatsen tuktuks en riksja's, fietstaxi's, om je van A naar B te brengen. Collectivos zijn gedeeld taxi's en worden meestal helemaal volgepropt voordat ze vertrekken.

Huurauto

Zelf rijden in Peru is ook een optie. Je Nederlandse rijbewijs is voldoende om een auto te huren. Peruanen houden zich alleen niet altijd aan de verkeersregels. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Zelf een auto huren is niet goedkoop, vanwege de hoge verzekering. Bovendien ben je als toerist een gemakkelijke prooi voor politieagenten die uit zijn op een extra zakcentje.

Reizen Peru

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors