Accommodaties Peru

Accommodaties Peru

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Slaapplekken zijn er in Peru in allerlei soorten en maten. Van luxe hotels met zwembaden en eigen spa's tot hostels waar je naar buiten moet om de wc te vinden.

Hotel

De hotels in Lima en Cuzco zijn het duurst. Vooral tijdens het hoogseizoen in juni tot augustus en tijdens feestdagen en festivals. Blijf je langer in een stad? Huur dan een appartementje.

ZELF NAAR Peru?

Bekijk alle 83 reizen naar Peru

Hostel

In heel Peru vind je ook veel hostels en hospedajes voor de budgetreizigers. Deze hostels zitten vaak verstopt in mooie koloniale gebouwen en zijn meestal voorzien van computers en warm water.

Camping

Tijdens trektochten door de bergen van Peru slaap je in tenten. Vaak zijn er bepaalde plekken gereserveerd om te kamperen. Tijdens de Inca Trail nemen dragers, of porters, de tent mee de berg op. Zij zetten de tent ook voor je op. Tot een aantal jaar geleden mocht je als wandelaar gewoon slapen in de Incaruïnes. Nu is dat verboden, en gelukkig maar. Op deze manier worden de ruïnes niet vervuild en beter behouden.

Jungle lodge

In het Amazonegebied van Peru slaap je in jungle lodges. Je hebt simpele lodges en luxe lodges, maar je wordt altijd wakker met oerwoudgeluiden en een klamboe om je heen.

Wat is een typische accommodatie?

Wanneer je vrijwilligerswerk of een cursus Spaans in Peru gaat doen, heb je vaak de mogelijkheid om te verblijven bij een gastgezin. Je overnacht dan in het huis van een lokale familie en wordt voor een tijdje deel van het gezin. Vergeet niet dat de huizen in Peru heel anders zijn dan de huizen in Nederland. Alles is een stuk primitiever en kleiner. Het zorgt in ieder geval voor een onvergetelijk verblijf in Peru.

Reizen Peru

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors