Vervoer Bolivia

Vervoer Bolivia

Wat zijn de vervoersmiddelen in Bolivia?

De makkelijkste en goedkoopste manier van reizen is met de bus. Er zijn verschillende bussen die je overal in Bolivia heen brengen. Vliegen is een betere optie wanneer het regenseizoen is en sommige wegen zijn weggespoeld.

Vliegtuig

Vliegen binnen Bolivia is een goede optie wanneer je naar de Amazone gaat. Aero Sur en LAB zijn de twee bekendste vliegmaatschappijen.

ZELF NAAR Bolivia?

Bekijk alle 22 reizen naar Bolivia

Trein

Er zijn weinig passagierstreinen in Bolivia. De meeste stations hebben vaste vertrektijden, maar verwacht niet dat je trein ook daadwerkelijk altijd op tijd vertrekt. Kaartjes koop je één dag van tevoren. Bij reisbureautjes reserveer je vaak langer van tevoren.

Van Oruro rijdt een trein van de Empresa Ferroviaria Andina naar Villazón in Argentinië. Een andere trein gaat van Uyuni naar Avoroa in Chili. Tussen Uyuni, Tupiza en Oruro rijdt de comfortabele Expreso del Sur twee keer per week.

In het oosten van Bolivia rijdt een trein van Santa Cruz naar de grensplaats Quijarro. Vanaf daar kun je naar de Pantanal in Brazilië.

Bus

De bus is relatief veilig en goedkoop. Lange afstandsbussen, ook wel flotas genoemd, zijn er in verschillende klassen. Bus cama is het meest luxe, waarbij je je stoel helemaal naar achteren klapt. Je koopt je kaartjes in de busterminal van de stad waar je bent.

De meeste wegen in Bolivia zijn tegenwoordig verhard. Met uitzondering van de beroemde world's most dangerous road. Daar kun je nu nog steeds vanaf fietsen, maar wordt bijna niet meer gebruikt door bussen.

Het beste is om overdag met de bus te reizen. Dit is veiliger en bovendien heb je wat om naar te kijken. Zorg ervoor dat je goed op je spullen let. Laat je tas nooit onbeheerd achter.

In de stad rijden kleine bussen, micros genoemd. Je kaartje koop je in de bus.

Boot

In het Amazonegebied is de boot vooral tijdens regentijd het enige vervoermiddel. Per boot vaar je door de jungle. De meeste boten hebben hangmatten en klamboes aan boord. Maar het duurt een tijd voor je op plaats van bestemming bent.

Andere plekken waar je alleen per boot komt, zijn de eilandjes in het Titicacameer zoals de Uros eilanden, Amantani en Taquile.

Taxi's

In grote steden en tussen steden rijden taxi's. Het is aan te raden om het hotel of hostel een taxi te laten bestellen in plaats van zelf een taxi aan te houden. Sommige taxi's hebben een meter, maar het is beter om een vaste prijs af te spreken voordat je vertrekt.

Colectivos zijn taxibusjes die je deelt met anderen. Deze busjes hebben een vaste eindbestemming en vaste prijs, en vertrekken als ze helemaal gevuld zijn. Wil je er eerder uit? Dan geef je gewoon een gil.

Huurauto

De voordelen van een huurauto zijn groot. Je rijdt waarheen en wanneer je zelf wilt. Ook stop je onderweg gewoon om foto's te nemen wanneer het jou uitkomt. Let wel goed op welke wegen je neemt. Sommige routes zijn nagenoeg onbegaanbaar en kun je daarom het beste maar vermijden.

Om een auto te huren in Bolivia moet je minstens 25 jaar zijn. Neem voor de zekerheid ook een internationaal rijbewijs mee. Die regel je voor je reis bij de ANWB.

Reizen Bolivia

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors