Veiligheid Bolivia

Veiligheid Bolivia

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Bolivia?

Er zijn geen gebieden in Bolivia waar je beter niet naartoe kunt reizen. Wel zijn er plekken waar je als toerist extra waakzaam moet zijn voor berovingen, zoals Copacabana aan het Titicacameer, en het centrum van grote steden als La Paz, Sucre en Potosí. Vooral rond centrale pleinen en busstations is het verstandig goed op je tas te letten.

Raadpleeg voor actuele reisadviezen het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Bolivia?

In Bolivia bestaat het risico op een zogenaamde expreskidnapping. Dit soort ontvoeringen komen voor in en rond de stad La Paz. Het gaat de kidnappers om het snel loskrijgen van losgeld. Vaak verwijzen kidnappers toeristen bij aankomst op het busstation door naar een speciale taxi of minibus die betrokken is bij het complot.

Neem 's avonds en 's nachts in La Paz een radiotaxi. Deze taxi's zijn betrouwbaar en zijn te herkennen aan het telefoonnummer op het dak van de auto.

De bus is een geliefde plek voor dieven. Vooral op plaatsen waar je over moet stappen gaat het mis. Let altijd goed op je tas en laat je niet afleiden. Maar verwacht niet dat iedereen die je gedag zegt een dief is, er zijn ook Bolivianen die het goed bedoelen.

Probeer verder blokkades, demonstraties, en samenscholingen zoveel mogelijk te vermijden. Houd altijd de actualiteit in de gaten.

Wat zijn de alarmnummers in Bolivia?

De alarmnummers in Bolivia zijn
van brandweer: 119
van politie: 110
van ambulance: 118

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Ecuador kenner
Sponsors