Laguna Verde Laguna Verde

Laguna Verde

door Paulien Tak

Uitgestrekte vlaktes, helder turkoois water en een duizelingwekkende hoge vulkaan. Een foto van het meer Laguna Verde kan gewoon niet mislukken. Maak een toer naar Laguna Verde in combinatie met een bezoek aan Salar de Uyuni en ontdek een van de meest unieke plekjes op aarde tijdens je rondreis door Bolivia.

Laguna Verde ligt op 4.400 meter hoogte in het zuiden van Bolivia, vlakbij de grens van Chili. Het zoute groenblauwe meer ligt onderaan de voet van de Licancabur vulkaan tussen de kale zandvlaktes. Het meer dankt zijn heldere kleur aan de hoge concentratie mineralen die in het water zitten.

ZELF NAAR Laguna Verde?

Bekijk alle 8 reizen naar Laguna Verde

Toer naar Laguna Verde

Maak een toer naar Laguna Verde tijdens je vakantie in Bolivia. Een tocht van drie dagen brengt je via de bekende zoutvlaktes Salar de Uyuni, naar het rode meer Laguna Colorada dat vol staat met flamingo's. Uiteindelijk rijst de enorme vulkaan op uit de vlaktes rondom het heldergroene Laguna Verde.

Licancabur

De Licancabur vulkaan is, met zijn 5930 meter, een van de hoogste vulkanen ter wereld. De vulkaan staat bekend om zijn symmetrische vorm en ondanks dat de Licancabur op een van de droogste plekken op aarde ligt, bevind zich bovenin de berg een meer. Deze poel is het hoogste meer ter wereld. De vulkaan is al lange tijd niet actief.

Reizen Laguna Verde

Meer Laguna Verde

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors