Like ons op Facebook

Rondreis Bolivia

Een gigantische witte woestijn strekt zich voor je uit. De zon weerspiegelt in het laagje water dat over ’s werelds grootste zoutvlakte ligt. De Salar de Uyuni is slechts één van de vele hoogtepunten van een rondreis door Bolivia. Lees verder

Een gigantische witte woestijn strekt zich voor je uit. De zon weerspiegelt in het laagje water dat over ’s werelds grootste zoutvlakte ligt. De Salar de Uyuni is slechts één van de vele hoogtepunten van een rondreis door Bolivia.

Maar liefst tien miljard ton aan zout vult de uitgestrekte vlakte in het zuidwesten van Bolivia. Je reis door Bolivia start echter vaak in de stad Santa Cruz in het noorden. Vanuit daar reis je per bus of vliegtuig verder richting hoofdstad Sucre, la Paz, Potosí, de jungle van de Amazone en de bergen van de Andes.

Ontdek de diversiteit van Bolivia tijdens een rondreis

De ene dag sta je in de immens grote zoutvlakte Salar de Uyuni, op een andere dag hike je door het regenwoud van het Madidi National Park of rijd je over de Death Road die tussen het Andesgebergte slingert. Het landschap van Bolivia is enorm divers. Voor wie niets wil missen, is een rondreis ideaal.

Santa Cruz is de grootste stad van Bolivia en tevens een ideaal startpunt voor je rondreis. Bolivia is het hoogstgelegen land ter wereld. Santa Cruz ligt op slechts 500 meter waardoor je langzaam aan de hoogte went voordat je verder het land intrekt en steeds verder omhoog klimt.

Tour over Salar de Uyuni: ’s werelds grootste zoutvlakte

Tijdens een rondreis door Bolivia volgt het ene hoogtepunt het andere op. Maar de plaats je die waarschijnlijk het meeste bij zal blijven van je vakantie in Bolivia is Salar de Uyuni. Met een 4x4 rijd je over het uitgestrekte witte weerspiegelende landschap.

Lange tijd zie je niets anders dan massa’s wit zout, totdat een aantal cactussen opdoemt aan de horizon op het eiland Isla de Pescadores. Op de Salar de Uyuni schiet je de mooiste foto’s tijdens je rondreis door Bolivia.

Combineer je rondreis door Bolivia met Argentinië en Peru

Verschillende reisorganisaties bieden rondreizen aan door Bolivia waarin alle highlights voorbij komen. Ga mee met een groepsreis en ontdek samen met andere enthousiaste reizigers de diverse natuur en cultuur van Bolivia. Of stel zelf je reis samen en kies voor individuele rondreis.

Sommige reisorganisaties bieden rondreizen aan waarbij je niet alleen Bolivia bezoekt, maar ook buurlanden Argentinië, Chili en Peru. Het grootste deel van je rondreis door Bolivia leg je af per bus, maar af en toe is het handig om in het vliegtuig te stappen om langere afstanden te overbruggen.

Peru & Bolivia online

Stel de reis samen die bij jouw wensen past, door verschillende bouwstenen te combineren. Met Peru & Bolivia online slaap je in de sfeer van Peru en Bolivia, zoals in een typische posada of een oud klooster. Je hebt volop tijd om van je reis te genieten, te relaxen (in een hangmat) en het land te voet, te paard, per mountainbike of vanaf het water te bekijken. Voor advies kun je bij onze ervaren Peru specialisten terecht.

Djoser

Ver weg of dichtbij, met Djoser zit je altijd goed. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van groepsrondreizen en kennen de wereld inmiddels op ons duimpje. Je mooiste reis naar Bolivia maak je met Djoser! Bij Djoser kun je kiezen uit een ruim aanbod rondreizen naar meer dan honderd bestemmingen wereldwijd. Met ‘de andere manier van reizen’ combineer je vrijheid met gemak van goed geregeld vervoer en verblijf!

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

FOX, verre reizen van ANWB

FOX is dé verre reizen specialist van Nederland met een ruim rondreis aanbod naar Bolivia. FOX biedt naast rondreizen naar Bolivia tevens groepsreizen, strandvakanties, familiereizen en singlereizen aan. Reizen met FOX staat voor comfortabel avontuur. U zoekt eenvoudig door alle beschikbare reizen en leest ervaringen van andere reizigers in de reisverslagen en het forum.

Vamonos Travels

Van alle landen in Zuid-Amerika heeft Bolivia nog verreweg het meest Indiaanse karakter. Dit feit alleen al maakt een reis naar dit land uniek. Maar er is meer: bezoek de mijnen in Potosí, de jungle bij Trinidad of de zoutmeren bij Uyuni. Ons aanbod aan individuele rondreizen geeft een gevarieerd beeld van de hoogtepunten van dit prachtige land. Daarnaast stellen we ook rondreizen geheel op maat samen.

Sawadee

Wie met Sawadee reist, kan rekenen op kennis en ervaring van ruim 30 kantoormedewerkers en meer dan 160 reisbegeleiders. Al 26 jaar gaan we daarbij verder dan alleen de bekende hoogtepunten. Sawadee is puur reizen. Niet alleen bieden wij actieve en avontuurlijke reizen naar Bolivia, met respect voor het land en haar bewoners, maar reizen in kleine groepen zodat je de grootste beleving hebt.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Condor Travels

Onze selfdrive rondreizen zijn perfect afgestemd op de bestemming en het soort voertuig wat wordt gebruikt. Een camper, een 4x4 of een huurauto. Elk voertuig heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen qua afstanden die je per dag kunt afleggen, het soort wegen dat je gaat rijden en de bijbehorende accommodatie. Op basis van 10 jaar eigen ervaring in Argentinië, Chili, Peru, Ecuador, Cuba en Costa Rica zijn uitgebalanceerde routes ontstaan die op een ontspannen manier een prachtig beeld van het land geven.

Like deze pagina

Reisroutes Bolivia

Reviews Bolivia

Bolivia, land van contrasten (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Elsemieke Land op 23 april 2017

In Bolivia heb je als reiziger tal van mogelijkheden. Binnen relatief korte tijd trek je van de hoog gelegen steden La Paz en Potosi naar de broeierige laaggelegen jungle in Rurrenabaque of de koude maar beeldschone zoutvlakten bij Uyuni. Dit alles ligt relatief dicht bij elkaar, waardoor je in twee weken al veel kan zien.

Bolivia is een land van contrasten, de natuur van dit land is echt adembenemend mooi. Uitgestrekte witte zoutvlakten, gekleurde meren met roze flamingo's, vulkanen, maar ook een levendige groene jungle met heel veel wildleven zoals doodshoofdaapjes, kaaimannen, roze dolfijnen en heel veel mooie vogels.

Naast de natuur zijn ook de steden van Bolivia de moeite waard, bijvoorbeeld de witte stad Sucre die bijzonder rustig is vergeleken met het drukke La Paz, waar de contrasten je ook om de oren vliegen met haar levendige markten, maar ook de beruchte gevangenis San Pedro midden in de stad.

Bovendien is reizen in Bolivia heel erg goedkoop. Wat er helaas ook voor zorgt dat de busritjes niet altijd even comfortabel zijn. Ik raad dan ook zeker aan om niet te bezuinigen op je busticket en te kiezen voor de wat 'duurdere' busmaatschappijen om van A naar B te komen. Als je minder tijd hebt en grote afstanden wil overbruggen is een binnenlandse vlucht ook een optie.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Bolivia

 • Natuur
 • Contrasten
 • Compact
 • Goedkoop
 • Goed te bereizen

Minpunten Bolivia

 • Armoede
 • Locals zijn een beetje nors
 • Minder goede bussen
Ultieme tip: In Bolivia heb je veel te maken met hoogteverschillen. Hou rekening met hoogteziekte en bereid je daar op voor door medicatie mee te nemen of door het rustig op en af te bouwen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

2,5 week backpacken in Bolivia (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Misja Geluk op 20 april 2017

Ik ben met mijn vriend tweeënhalve week in Bolivia geweest. We kwamen uit Chili en gingen na Bolivia door naar Peru. We begonnen met de 4-daagse Uyuni tour en dat is zeker een must. Vervolgens zijn we naar Potosi gegaan waar je de zilvermijnen kunt bezoeken. Heftig om te zien en je moet er niet heen gaan als je slecht ter been bent of claustrofobie hebt. Daarna hebben we een aantal dagen in La Paz gezeten, waar genoeg te doen is. Vanuit La Paz zijn we voor vier dagen op en neer gevlogen naar Rurrenabaque om een amazone tour te doen. Na La Paz en Rurrenabaque gingen we naar Titicaca/Copacabana. Daar zijn we ook nog een paar dagen gebleven en hebben we de trek over Isla del Sol gedaan

7,1
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Bolivia

 • Betaalbaar
 • Indrukwekkend land
 • Mooie natuur

Minpunten Bolivia

 • Soms wat onveilig
 • Veel stakingen en daardoor gaat vervoer soms niet
 • Boliviaans is moeilijk te verstaan
 • Hoogte (meerdere steden boven 3500m)
Ultieme tip: Ga naar Rurrenabaque en maak vanuit daar een amazone/boottocht van drie dagen. Het is heel goedkoop en het is net alsof je vanuit de boot door de dierentuin heen vaart
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Verrassend (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Kirsten Vijgen op 07 maart 2017

Bolivia stond al heel lang bovenaan mijn to-go lijstje (waarom weet ik al niet eens meer precies) en de verwachtingen waren dus behoorlijk hoog. Bij aankomst in La Paz even moeten wennen aan de drukte, hoogte en chaos van de stad, die ik niet meteen als heel mooi kon beschrijven, maar die wel heel indrukwekkend was. Uitstapjes zijn goed te regelen, bijvoorbeeld naar Tiwanaku of Death Road (de laatste hebben wij overgeslagen vanwege slecht weer), of naar Copacabana/Isla del Sol. De boottocht op het Titicacameer is absoluut de moeite waard en de sfeer in Copacabana is prettig, het voelt echt als vakantie. De nachtbus naar Uyuni was veel comfortabeler dan verwacht en vanuit de bus werden we getrakteerd op een fantastische sterrenhemel. De ter plekke geboekte Uyuni-tour was, ondanks dat we hem heel goedkoop kregen en niemand in onze groep Engels sprak, echt een geweldige ervaring! In Potosí is het een aanrader om de mijn te bezoeken; het kruipen en klimmen door veel te smalle gangetjes in de hitte was niet bepaald leuk, maar de complete ervaring is heel bijzonder. Sucre en Cochabamba waren eveneens leuke steden waar van alles te zien was, en vanuit Santa Cruz hebben we een geweldige tour naar het Amboró park gedaan, waar we een heerlijke lodge met hangmatten in het bos hadden én het lekkerste eten kregen. Ook een leuke dagtrip vanuit Santa Cruz is het Güembé Bioresort, met heerlijke zwembaden, een meer om te kanoën en verschillende exotische dieren en bij de Ventura Mall zitten heel veel leuke (wel westerse) restaurants.

Pluspunten Bolivia

 • Goedkoop
 • Makkelijk om last minute dingen te plannen
 • Geweldige natuur

Minpunten Bolivia

 • Sommige plekken (bijv. natuurparken) zijn heel slecht te bereiken voor toeristen
Ultieme tip: Twee dagen naar het Amboró Park vanuit Santa Cruz; heerlijk om weer even weg te zijn van alles!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Afwisselende landschappen van Bolivia (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Floortje Noordijk op 23 januari 2017

Bolivia is en land wat veel toeristen nog moeten ontdekken. Boek je excursies gewoon ter plekke een niet vooraf via internet. Dat bespaart je veel geld. Echte aanraders zijn rurrenabaque (jungle), titikaka, La Paz en salar de uyuni. De meeste excursies zijn meerdaags. Verblijf en eten is perfect geregeld. Ook is het openbaarvervoer goed in Bolivia. Er rijden veel slaapbussen. Je kan he reis eenvoudig regelen op een station.

Pluspunten Bolivia

 • prachtige gevarieerde landschappen
 • betaalbaar

Minpunten Bolivia

 • vet eten
Ultieme tip: De vliegreis van la Paz naar Rurrenabaque. Een klein vliegtuigje dat tussen de bergtoppen doorvliegen. Dat geeft een adembenemend uitzicht.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bolivia Land van duizend dromen ! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Viviane decock op 27 november 2016

Bolivia is het meest geïsoleerde land van Zuid-Amerika . Op deze enorme altiplano, tussen de massieven van de Andes, ligt La Paz, de grootste stad van Bolivia. Het is één van de meest bijzondere steden die je ooit zult zien. Gelegen op een hoogte van bijna 4000 meter. Prachtige landschappen. Salvadore woestijn is het mooiste wat ik ooit gezien heb !

Pluspunten Bolivia

 • Natuur
 • Copacabana
 • La paz als hoofdstad prachtig
 • goeie restaurantjes

Minpunten Bolivia

 • Geen vriendelijke mensen
Ultieme tip: "Salvadore Woestijn", Uyuni doen bij regenachtig weer, veel mooier fotografisch gezien! Copacabana daar waren de mensen wel vriendelijk, zeker de moeite om naar toe te rijden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooi (bezocht in september 2009)

Review geschreven door Koos Driessen op 11 november 2016

Adembenemend mooi Bolivia met vele hoogtepunten zoals de stad La Paz op 3600 meter gelegen; de ongelooflijke spectaculaire mountainbike-tocht over de Yungasweg, de gevaarlijkste weg ter wereld; het gezellige stadje Uyuni aan de zoutvlakte met haar treinkerkhof; een tocht over de Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld; Laguna Colorada National Park met haar prachtige rotsformaties, oneindige vergezichten en mooie kleurcontrasten. Een vakantie zeker waard...

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: De spectaculaire mountainbike-tocht waar je begint op 4900 meter en eindigt op 1500 meter tussen de palmbomen in Coroico.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bovennatuurlijke natuur (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Sofiane Souissi op 19 oktober 2016

Ideaal te combineren met Peru.
Buiten La Paz heb je in Bolivia een must do. En dat is de Salar de Uyuni. Niet enkel heb je er de o zo grote zoutvlaktes, maar je kan er ook de lagunas bezichtigen met de o zo mooie flamingo's. De vele vulkanen en de geisers, warmwaterbronnen. Een echte aanrader!!!

Pluspunten Bolivia

 • lekker eten
 • leuke mensen

Minpunten Bolivia

 • geen
Ultieme tip: Salar de Uyuni is een must do
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige ervaring, schitterend land en vriendelijke mensen (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Willem Sonnema op 10 oktober 2016

Voor m'n werk geweest, we mochten zondags niet werken dus we werden door de klant meegenomen naar de watervallen in de bergen bij Santa Cruz.
Aangekomen in de bergen moesten we een vuurpijl afsteken zodat we twintig minuten later opgehaald werden met een 4-wheel-drive, omdat de wegen zeer slecht waren.Zo gingen we op weg naar het dal waar de watervallen waren.
Beneden aangekomen kon je een wandeltour doen van een uur of drie. Aangezien het heel heet was besloten we de toer van een uur te doen. Het was een schitterende ervaring met een ervaren gids.
Teruggekomen kregen we van deze vriendelijke mensen een lokale maaltijd, wat het bijzonder maakte.
Na een paar uur genieten en de verhalen van deze mensen werden we weer naar boven gebracht.
Dit was een geweldige ervaring omdat toeristen daar niet komen, maakte het wel heel speciaal.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Minpunten Bolivia

 • het is geen min punt
 • maar er is wel armoede onder de lokale bevolking
Ultieme tip: Het Boliviaanse eten is speciaal maar ongelofelijk lekker, vooral als je door mensen wordt meegenomen die de beste restaurants weten te vinden.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig Bolivië (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Johannes Abma op 05 oktober 2016

Bolivia, het meest achtergebleven maar prachtige land van Zuid-Amerika waar je de authentieke cultuur overal aantreft! Van jungle, woestijn, zoutvlaktes tot prachtige idyllische dorpjes, het is er allemaal te vinden.

Pluspunten Bolivia

 • goedkoop

Minpunten Bolivia

 • taal
Ultieme tip: Een kleine beheersing van de Spaanse taal is in dit land zeker niet weg, mensen spreken vaak geen Engels.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Unboliviable (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Marlijn Cornelissen op 03 oktober 2016

Ik vond La Paz persoonlijk helemaal niks. Vieze, armoedige, enorme stad. Wat wel gaaf was is de death road, een ongekende adrenaline kick! De pampas bezoeken is ook zeker de moeite waard. En vergeet vooral de jeep tour van Tupiza naar Uyuni niet!

Pluspunten Bolivia

 • prachtige landschappen
 • diversiteit
 • klederdracht

Minpunten Bolivia

 • Armoede
 • onhygienisch
Ultieme tip: De 4-daagse jeeptour van Tupiza naar Uyuni. De mooiste landschappen die je gaat zien. Ieder uur weer zo verschillend.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Argentinië kenner
Reis van de maand
Rondreis Colombia - va € 2595
Rondreis Colombia

Op de rondreis door Colombia maak je kennis met de prachtige natuur en de zeer gastvrije mensen

 • Ontdek in Colombia de prachtige Andes, het mysterieuze San Agustín en de schitterende koloniale steden
 • In de koffieregio Armenia slapen we in een hacienda op een koffieboerderij
Bekijk reis
Sponsors