Like ons op Facebook

Rondreis Bolivia

Een gigantische witte woestijn strekt zich voor je uit. De zon weerspiegelt in het laagje water dat over ’s werelds grootste zoutvlakte ligt. De Salar de Uyuni is slechts één van de vele hoogtepunten van een rondreis door Bolivia. Lees verder

Een gigantische witte woestijn strekt zich voor je uit. De zon weerspiegelt in het laagje water dat over ’s werelds grootste zoutvlakte ligt. De Salar de Uyuni is slechts één van de vele hoogtepunten van een rondreis door Bolivia.

Maar liefst tien miljard ton aan zout vult de uitgestrekte vlakte in het zuidwesten van Bolivia. Je reis door Bolivia start echter vaak in de stad Santa Cruz in het noorden. Vanuit daar reis je per bus of vliegtuig verder richting hoofdstad Sucre, la Paz, Potosí, de jungle van de Amazone en de bergen van de Andes.

Ontdek de diversiteit van Bolivia tijdens een rondreis

De ene dag sta je in de immens grote zoutvlakte Salar de Uyuni, op een andere dag hike je door het regenwoud van het Madidi National Park of rijd je over de Death Road die tussen het Andesgebergte slingert. Het landschap van Bolivia is enorm divers. Voor wie niets wil missen, is een rondreis ideaal.

Santa Cruz is de grootste stad van Bolivia en tevens een ideaal startpunt voor je rondreis. Bolivia is het hoogstgelegen land ter wereld. Santa Cruz ligt op slechts 500 meter waardoor je langzaam aan de hoogte went voordat je verder het land intrekt en steeds verder omhoog klimt.

Tour over Salar de Uyuni: ’s werelds grootste zoutvlakte

Tijdens een rondreis door Bolivia volgt het ene hoogtepunt het andere op. Maar de plaats je die waarschijnlijk het meeste bij zal blijven van je vakantie in Bolivia is Salar de Uyuni. Met een 4x4 rijd je over het uitgestrekte witte weerspiegelende landschap.

Lange tijd zie je niets anders dan massa’s wit zout, totdat een aantal cactussen opdoemt aan de horizon op het eiland Isla de Pescadores. Op de Salar de Uyuni schiet je de mooiste foto’s tijdens je rondreis door Bolivia.

Combineer je rondreis door Bolivia met Argentinië en Peru

Verschillende reisorganisaties bieden rondreizen aan door Bolivia waarin alle highlights voorbij komen. Ga mee met een groepsreis en ontdek samen met andere enthousiaste reizigers de diverse natuur en cultuur van Bolivia. Of stel zelf je reis samen en kies voor individuele rondreis.

Sommige reisorganisaties bieden rondreizen aan waarbij je niet alleen Bolivia bezoekt, maar ook buurlanden Argentinië, Chili en Peru. Het grootste deel van je rondreis door Bolivia leg je af per bus, maar af en toe is het handig om in het vliegtuig te stappen om langere afstanden te overbruggen.

Riksja Peru & Bolivia

Maak een rondreis door Bolivia en Peru op de Riksja-manier: we werken net even anders dan anders en brengen je naar het hart van je bestemming. Treed in de voetsporen van Che Guevara, ga op avontuur in de Boliviaanse jungle en slaap in een heus zouthotel. Bouw je eigen rondreis met onze bouwstenen of doe inspiratie op met onze kant-en-klare maar flexibele rondreizen.

bekijk alle reizen van Riksja Peru & Bolivia Best geboekte reizen

Djoser

Bezoek Bolivia tijdens een van de diverse rondreizen van Djoser. Wij combineren tijdens onze groepsreizen Bolivia met Chili, Peru en/of Paaseiland. Onze zorgvuldig uitgestippelde route leidt je langs de mooiste bezienswaardigheden van deze landen, waarbij een bezoek aan de wereldberoemde zoutvlakte Uyuni in Bolivia natuurlijk niet mag ontbreken.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

FOX, verre reizen van ANWB

FOX neemt je tijdens haar groepsrondreizen en individuele rondreizen mee naar de allermooiste plekken van Bolivia. Je bewondert de zoutvlakte Salar de Uyuni, maakt kennis met de vriendelijke bevolking en neemt een kijkje in Potosí, de hoogstgelegen stad ter wereld. Benieuwd naar onze Bolivia-reizen? Neem eens een kijkje op onze website!

Sawadee

Maak met Sawadee een rondreis door Zuid-Amerika en ontdek de mooiste highlights van Bolivia. Wij bieden diverse rondreizen aan die Bolivia doorkruisen. Daarbij combineren we ons verblijf in Bolivia met een bezoek aan buurlanden Chili, Argentinië en/of Peru. Zo sla je meerdere vliegen in één klap en maak je tijdens één rondreis kennis met verschillende Zuid-Amerikaanse landen. 

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Vamonos Travels

Van alle landen in Zuid-Amerika heeft Bolivia nog verreweg het meest Indiaanse karakter. Dit feit alleen al maakt een reis naar dit land uniek. Maar er is meer: bezoek de mijnen in Potosí, de jungle bij Trinidad of de zoutmeren bij Uyuni. Ons aanbod aan individuele rondreizen geeft een gevarieerd beeld van de hoogtepunten van dit prachtige land. Daarnaast stellen we ook rondreizen geheel op maat samen.

Evaneos

Kijk door de ogen van een local naar Bolivia met de hulp van het reisplatform Evaneos. Onze reisspecialisten wonen en werken in Bolivia en zijn daardoor echte insiders. Zij weten de mooiste accommodaties, meest indrukwekkende bezienswaardigheden en lekkerste restaurantjes zo te vinden en delen hun reisgeheimen graag met u.

Like deze pagina

Reisroutes Bolivia

Reviews Bolivia

Zoutvlakte Bolivia (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Rosalieve Van Daal op 13 november 2017

Bolivia, een wijd uitgestrekt land met een groot cultuur verschil.
Totaal niet vergelijkbaae met Nederland. Je ziet veel armoede.
Door de grote vlaktes, bergen en hoogteverschil is het aan te raden de tijd te nemen dit land te bereizen!

6,1
6 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Bolivia

 • vriendelijke bevolking
 • prachtige zoutvlaktes
 • goedkoop

Minpunten Bolivia

 • spreken alleen Spaans
 • Bereizen per bus kost veel tijd door de uitgestrekte gebieden
Ultieme tip: Neem de tijd om Bolivia te leren kennen en reis er rustig doorheen i.v.m. de hoogte.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Salar de Uyuni (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Maaike Sauer-Kobesen op 12 november 2017

Fantastisch indrukwekkend gebied per auto te bereiken uit Uyuni. Bestaat uit een enorme zoutvlakte met daarin eilanden vol met reuzen-cactussen. Verder naar het zuiden zijn er vele vulkanen met enkele active, geisers en bijzonder mooi gekleurde meren. Het leuke is dat in al die meren flamingo's staan. Deze meren vriezen in de nacht een klein beetje dicht, waardoor de flamingo's vast staan tot de zon het meer ontdooit! Het is een fantastisch gebied wat goed is te bezoeken tijdens een rondreis door Peru een zeer de moeite waard is. Bij ons hoort het bezoek aan dit gebied tot het beste van de reis en wat ons betreft veel indrukwekkender dan bijvoorbeeld Machupichu. Wij hebben de driedaagse reis gemaakt en die hadden we ter plaatse geboekt. We hadden een hele fijne, wel enkel Spaanstalige, gids.

Ultieme tip: Boek ter plaatse ipv vooraf via internet, kost vaak maar 25-50% van de internetprijs.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Magisch Bolivie!! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Sanne Casier op 12 november 2017

Beste ervaringen, kort en bondig: 1) Uyuni! Prachtig, magisch, zo uitgestrekt. Voor mij in top 5 in Zuid Amerika. 2) Titicacalake! 3) La Paz + el choro trek dicht bij la paz! 4)Sucre, de witte stad! Voor mij was het park over dinosaurussen ook echt de.moeite!

Pluspunten Bolivia

 • Muy barato
 • Peachtige natuur!
 • Zeer typische cultuur en nog niet zo beinvloed door toeristen

Minpunten Bolivia

 • koud!
Ultieme tip: El Choro trek. 3 dagen, maar net alsof je wandelt door de shire in lord of the rings! Love it.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Salar de Uyuni (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Sofiane Souissi op 10 november 2017

Bolivia is een zeer mooi en kleurrijk land! De natuur is er ongerept en o zo mooi! Je hebt er de beroemde La Paz.
Salar de Uyuni is een aanrader! Kilometers lange zoutvlaktes, lagunes, flamingo's en prachtige geisers zijn er te zien.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Bolivia

 • zeer aardige locals
 • ongerepte natuur

Minpunten Bolivia

 • spreken geen of amper Engels
Ultieme tip: Salar de Uyuni is de ultieme reiservaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

hemel in llama land (bezocht in maart 2005)

Review geschreven door Zoe Toon op 05 november 2017

Na een 11 uur lange busreis op een hobbelige weg in een oude bus die het net volhield zijn wij vanuit Lapaz aangekomen in Uyuni. Vanuit hier hebben wij een jeep safari gemaakt naar de zoutvlaktes. Meteen werd ik geconfronteerd met een paar nieuwsgierig llamas. Het was echt hemel op aarde! Ongerepte natuur, mooi wilde dieren, llamas, roze flamingo's, de falcon hoog boven je hoofd vliegen zo mooi. Verder hebben wij foto's gemaakt bij felgekleurde rivieren. Bij Lake de Colores lang gekeken naar indrukwekkende rots formaties die leken op oude indianen. Reservaten bezocht en gezwommen in natuurlijke springwater bronnen.
Doen!

Pluspunten Bolivia

 • betaalbaar

Minpunten Bolivia

 • zakkenrollers
Ultieme tip: o2 bar in centrum Lapaz goed en lekker eten, gezellig avondje uit.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bolivia, Salar de Uyuni & Death Road (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Mike Zuidgeest op 28 juni 2017

Vanaf het noorden van Chile, San Pedro de Atacama, hebben wij een 4-daagse tour geboekt richting Salar de Uyuni in Bolivia.
Samen met onze gids reden we in een 4x4 jeep door de meest bizarre en mooie landschappen van Bolivia. Onderweg sliepen wij een nacht in een Salt Hostel. Zoals de naam al doet vermoeden was dit hostel compleet gemaakt van zout.
Na het aanschouwen van een heel bijzondere zonsopgang en het maken van een aantal awkward foto's op de eindeloos grote en indrukwekkende zoutvlakte, zijn we doorgereisd naar Potosi. Hier hebben wij een zilvermijn bezocht, dit was erg indrukwekkend. Niet aan te raden voor mensen die last hebben van claustrofobie overigens.
Vervolgens zijn we doorgereisd naar Sucre en La Paz. In La Paz hebben wij de Death Road gedaan (geboekt bij Luna Tours). Een activiteit voor de daredevils onder ons, want de adrenaline kickt behoorlijk in als je langs de afgrond fietst met hoge snelheden. Wel absoluut aan te raden en de omgeving is prachtig.

7,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Bolivia

 • goedkoop
 • salar de uyuni
 • kip

Minpunten Bolivia

 • slecht engels
 • culture shock garantie bij bezoek mercado central
 • vies
Ultieme tip: Dat kan uiteraard maar 1 ding zijn: boek de Salar de Uyuni tour. Heel bijzonder om te zien, en een garantie voor het zien van landschappen die je nog nooit eerder hebt gezien.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Meerdaagse tocht van Bolivia naar Chilli (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Fernando Djojokasiran op 27 juni 2017

Bolivia is een prachtig land. Het heeft een mooie natuur en een bijzondere cultuur. Onze tocht begon in Uyuni, met een 4x4 rijdt je in 4 dagen van Uyuni over de meest bijzondere zoutvlakte van de wereld naar Atacama in Chilli. De landschappen zijn zo indrukwekkend, dat het bijna niet vast te leggen is op foto's en video.

Ultieme tip: De zoutvlakte Salar Uyuni.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bolivia (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Lieuwe Hovestadt op 24 juni 2017

Het kan erg afwisselend zijn. Je hebt het stadsleven, dorpjes, de altiplano en regenwoud. Elk van deze plekken heeft zijn eigen bijzonderheid. Je kan alles bezoeken. Maar het mooiste van alles is toch wel de natuur. Het is primitiever, maar ook ongerepter. Regenwoud waarin je de apen, vogels en alles hoort, de bergen, tot 6000 meter hoog, met prachtig uitzicht!

8,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Als je in de buurt bent, ga zeker ten minste 1 dag Amboró in.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Peru Chili en Bolivia (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Marieke Bakker op 31 mei 2017

Bolivia is een prachtig land met een hele mooie natuur. bezoek vooral de Atacamawoestijn in Chili die overloopt in Bolivia en de zoutvlakte van Uyuni. de natuur landschappen zijn overweldigend. Het land zelf is erg arm dus verwacht geen luxe.

7,7
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Boek een rondreis door de Atacamawoestijn en over de zoutvlakte van Uyuni.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Huur een auto en verdwijn in de natuur (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Susan Van den Boogaard op 09 mei 2017

Bolivia is een heftig land, veel criminaliteit, slecht eten (wat bij iedereen zorgt voor voedselvergiftiging) en de lokale bevolking is niet aan het springen om toeristen. Daar tegenover staat de mooiste natuur die ik ooit gezien heb. Zeker tussen de grens van Bolivia en Chili is ontzettend veel te zien. De zoutvlaktes, meren, flamingo's, alpaca's, lama's, bergen en woestijnen. Voor de natuurliefhebber is het een goede plek. Ontwijk de grote steden, koop een motor of een auto en ga zelf de natuur verkennen.

6,7
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
5 Locals
5 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Bolivia

 • natuur
 • goedkoop

Minpunten Bolivia

 • criminaliteit
 • onaardige locals
Ultieme tip: Koop een motor of auto.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Chili kenner
Reis van de maand
Privé rondreis Langs de Andes - Diverse vervoerstypes - va € 3928
Privé rondreis Langs de Andes - Diverse vervoerstypes

Ga mee op deze prachtige reis langs het imposante Andesgebergte!

 • Bezoek in Peru de letterlijke hoogtepunten Machu Picchu en het Titicacameer
 • Verwonder je aan de zoutmeren en maanlandschappelijke formaties in Chili
Bekijk reis
Sponsors