Veiligheid Paraguay

Veiligheid Paraguay

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Paraguay?

Paraguay kent geen hele onveilige gebieden. Wel wordt aangeraden om in het noordoosten van het land extra waakzaam te zijn. Ook in het centrum van de hoofdstad Asunción en Ciudad del Este wordt geadviseerd om vooral 's avonds goed op te letten in verband met berovingen.

Bekijk voor vertrek het reisadvies voor meer actuele informatie.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Paraguay?

In Paraguay moet je, net als in andere Zuid-Amerikaanse landen, voorzichtig zijn met drugs. Drugsbezit en de handel hierin worden streng bestraft. Neem nooit zomaar iets aan van een vreemde en laat je niet verleiden tot het kopen van drugs.

Verder komen gewelddadige roofovervallen steeds meer voor in Paraguay. Word je overvallen, verzet je dan niet. Dit leidt vaak juist tot meer geweld.

In Paraguay kan het erg warm worden, vooral als je het land bezoekt in de zomer (de Nederlandse winter). Zorg ervoor dat je altijd genoeg drinkt en jezelf tegen de zon beschermd met zonnebrandcrème.

Wat zijn de alarmnummers in Paraguay?

Het centrale alarmnummer in Paraguay is: 911.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Paraguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors