Like ons op Facebook

Rondreis Suriname

Steeds meer reizigers kiezen ervoor om een rondreis door Suriname te maken. Dat is niet gek, want het land heeft ontzettend veel te bieden. Combineer verschillende bestemmingen met elkaar om het meeste uit een reis te halen. Lees verder

Steeds meer reizigers kiezen ervoor om een rondreis door Suriname te maken. Dat is niet gek, want het land heeft ontzettend veel te bieden. Combineer verschillende bestemmingen met elkaar om het meeste uit een reis te halen.

De mengelmoes van culturen en ongerepte groene natuur zullen het rondreizen door Suriname onvergetelijk maken. Een rondreis door Suriname begint in Paramaribo, een veelzijdige stad waar Europese, Aziatisch, Afrikaanse en Caribische invloeden samenkomen. Vanuit hier kun je vogels te spotten in Bigi Pan, reuzenschildpadden hun eieren te zien leggen in Galibi of de dichte oerwouden van Boven Suriname te verkennen.

Divers aanbod aan rondreis door Suriname

De verschillende bezienswaardigheden van het land liggen verspreid over het hele land. Als je individueel wil gaan rondreizen in Suriname kan het daarom handig zijn om een auto te huren. Zo kun je zelf bepalen hoe jouw Suriname rondreis eruitziet.

Wil je liever niet al te veel regelen, dan is een groepsreis naar Suriname een goede keuze. Je volgt een vooraf opgesteld programma en bent ervan verzekerd dat je langs de belangrijkste bezienswaardigheden komt.

Een Suriname rondreis: de perfect combinatie van cultuur en natuur

Cultuursnuivers komen op rondreis door Suriname niets te kort. Tijdens de reizen door Suriname toont de multiculturele bevolking met trots hun gebruiken. Leer meer over de inheemse bevolking in Apoera of duik de geschiedenis in bij Jodensavanne.

Ook natuurliefhebbers kijken hun ogen uit tijdens een rondreis Suriname. Meer dan driekwart van het land wordt bedekt door een ongerept oerwoud, dat kleurrijke vogels, klaterende watervallen en onwaarschijnlijk grote woudreizen herbergt. Een rondreis Suriname is pas compleet als je de jungle hebt gezien.

Trek de wildernis in met een rondreis door Boven Suriname

Een rondreis door Boven Suriname is een van de vele hoogtepunten van het land. Vanuit het dorp Atjoni vaar je in een houten korjaal steeds dieper het bos in. Hier bezoek je inheemse dorpjes en maak je kennis met de Marronbevolking.

Op rondreis door Boven Suriname bepaal jij hoe de reis eruitziet. Het is mogelijk om in een luxere accomodatie te overnachten. Maar het is ook bijzonder om net als de dorpelingen in een houten hutje langs het water te slapen.

Tenzing Travel Caribbean

Ga met Tenzing Travel Caribbean naar Suriname! Op basis van uw wensen stellen onze reisspecialisten een prachtige rondreis samen. Verken het charmante Paramaribo, bewonder de schitterende flora en fauna van het Amazone Regenwoud en ontmoet één van de authentieke inheemse stammen. Dat doet u onbezorgd, want Tenzing Travel is lid van SGR, ANVR en Calamiteitenfonds én verkozen tot 'Beste Specialist in verre reizen'.

bekijk alle reizen van Tenzing Travel Caribbean Best geboekte reizen

Djoser

Tijdens een rondreis door Suriname met Djoser bezoek je o.a. Paramaribo en het Brokopondo meer. De rondreizen van Djoser zijn in groepsverband maar je hebt altijd ook genoeg individuele vrijheid. Zo kun je er bijvoorbeeld zelf voor kiezen of je tijdens je rondreis door Suriname op excursie wilt gaan naar Frans-Guyana.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

FOX, verre reizen van ANWB

Ga rondreizen door Suriname met FOX! Tijdens een avontuurlijke en afwisselende rondreis door Suriname leer je de stad Paramaribo kennen, verschillende soorten culturen en onaangetast tropisch regenwoud. Ook handig; je spreekt de taal al! FOX regelt je rondreis door Suriname, waardoor je zelf alleen maar hoeft te genieten.

bekijk alle reizen van FOX, verre reizen van ANWB Best geboekte reizen

NBBS Reizen

Zoekt u een specialist in reizen naar Suriname? NBBS Reizen biedt individuele reizen, fly drives en bouwstenen naar Suriname. Naar Paramaribo, Bergendal, het Commewijne district, Nieuw Nickerie, het natuurreservaat Bigi Pan, de jungle en vele andere mooie plekken. Ook combinaties met Curaçao behoren tot ons aanbod. Stelt u liever zelf uw reis samen? Wij maken graag een offerte. ‘Maatwerk in verre reizen' is onze specialiteit. Sinds 1927!

Better Places

Better Places is gespecialiseerd in individuele rondreizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met Lizet, onze reisspecialist in Suriname. Zij kent Suriname erg goed en is ervaren in het organiseren van maatwerk reizen. Je reist op een actieve manier, al wandelend en fietsend ervaar je veel meer van Suriname dan vanuit een bus. Lizet heeft ook veel ervaring in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen.

bekijk alle reizen van Better Places Best geboekte reizen

Sawadee

Sawadee Reizen neemt je mee op rondreis door Suriname. Je ervaart het gemak van een groepsreis maar hebt ook genoeg tijd om zelf op pad te gaan. De rondreizen door Suriname van Sawadee Reizen nemen je o.a. mee op jungletocht, laten je kennismaken met het Surinaamse platteland, de historische plantages en de stad Paramaribo.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Like deze pagina

Wat vonden anderen van Suriname

 • - Vakantie in Suriname
 • - Vakantie
 • - Terug naar de mooiste tijd van mijn leven
 • - Bijzonder!
Bekijk alle reviews

Reviews Suriname

Gemiddelde waardering
 • Aantal reviews: 12
 • Aantal waarderingen: 3
8,4
9,3 Algemene ervaring
7,7 Beziens­waardigheden
7,3 Steden of plaatsen
9,7 Locals
7,3 Veilig
10,0 Natuur
7,0 Stranden
8,7 Klimaat

Vakantie in Suriname (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Myrthe Verhoog op 22 januari 2017

Het binnenland is waanzinnig mooi qua natuur, mensen en de rust. De stad Paramaribo is een drukke stad waar altijd iets gebeurd. De centrale markt, de waterkant en rondom het hotel bij torarica zijn veel toeristen te vinden.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • mensen zijn buitengewoon vriendelijk en gastvrij
 • klimaat is erg aangenaam
 • de mensen spreken ook nederlands
 • natuur is prachtig

Minpunten Suriname

 • het gaat financieel niet goed momenteel
 • prijzen verschillen enorm van elkaar bij restaurants
 • je hebt al snel een auto of taxi nodig
Ultieme tip: Ga naar het binnenland en laat je verwennen door wat de natuur je geeft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Anne-Kari van den Hil op 15 november 2016

Een prachtig land waar de bevolking ontzettend gastvrij is. De geur van de jungle komt je tegemoet als je het vliegtuig uitstapt. Een heel mooi land met een hoop trips de jungle in en elk stukje jungle is anders.
Het is echt genieten om even niet op de tijd te letten en te leven als een Surinamer.

No spang!!

Pluspunten Suriname

 • gastvrij
 • prahtige jungle
 • klimaat
Ultieme tip: Laat het op je afkomen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Terug naar de mooiste tijd van mijn leven (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Cees Van Es op 31 oktober 2016

Trip door Suriname voor de 4 de keer. De reis in Nederland al voorbereid wat en waar we naartoe zouden gaan. Begonnen met een stadstour waar we de bezienswaardigheden hebben bekeken. De dag er op naar Albina en met de pinjjaki een zeewaardige boot naar Galibi om 's nachts de zeeschildpadden te bezoeken zeer indrukwekkend, wel seizoensgebonden.
De volgende dag terug naar Paramaribo via Sanlouran du Maroni om de gevangenis van Papillon te bezoeken. Vanuit Paramaribo met de boot naar Overbridge. Jodensavanne bezocht en overnacht. Daarna met de bus naar het stuwmeer. Door naar Adjoni waar de weg ophield veder met de korjaal naar Danpati voor een meerdaags verblijf. Lekker een beetje primitief, maar toch goed. Geen wifi en internet, haha mijn GPS kon mij vinden . Daar een jungletocht gemaakt, gezwommen, korjaal gevaren, dorp bezocht, ook een school . We hadden schriften en potloden enz bij ons. Dat werd in dank afgenomen. Ook nog met een verpleegster meegegaan om oude mensen te bezoeken die heb je daar ook, dementie enz echt verschrikkelijk. Hoe die daar leven, er is daar niets. Van Danpati met de korjaal weer terug naar Adjoni en naar Berg en Dal, weer een luxe resort waar je veel dieren ziet. Ook kun je er diverse activiteiten doen zoals aan een touwbaan door de bomen zweven en de rivier oversteken. Terug naar Paramaribo daar het fort Zeelandia bezocht en overgestoken naar Nieuw Amsterdam een openlucht Museum met veel dingen van vroeger, het was een militaire vesterking aan de monding. Overgestoken naar Rust en Werk, een opgeknapte plantage lekker gegeten. Terug naar Paramaribo en nog een paar dagen rondgekeken. Ook de Karzene bezocht met een militair museum, maar daar heb ik in 73 /74 gelegen. Verder zijn het vriendelijke gastvrije mensen. Je hebt overal wel wat. Loop niet met sieraden e.d te koop, ik zeg altijd opgaan in de massa

Pluspunten Suriname

 • mooi

Minpunten Suriname

 • wegen
Ultieme tip: Laat het over je heen komen, relax. Je bent in een ander land, geniet en neem de tijd.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Bijzonder! (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Iris Timmermans op 16 oktober 2016

Land met geschiedenis, mooie natuur, heerlijk eten en supervriendelijke mensen. Ga zeker het binnenland in. Er zijn geen stranden, maar verschillende hotels en accommodaties aan de rivier.
Het eten is heerlijk, Surinaamse keuken maar ook Javaans.

Ultieme tip: Ga het binnenland in!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

WOW EXPERIENCE (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Metha Liew-On Schijvynck op 11 oktober 2016

Suriname is een geweldig land. De bevolking is super beleefd. Het klimaat is echt top. Ik hou van de cultuur. Nog een reis gemaakt naar Isadou een eiland. Eerst 5 uur met de bus, gezelschap en gids waren helemaal geweldig. Daarna in een Koreaal (bootje), wat een ervaring. Op het eiland aangekomen helemaal terug in de tijd. Geen wifi etc. Kaaimannenjacht gedaan. Wow, respect voor de bootsman. Zonder licht 's avonds laat het water op. Alleen door middel van de schaduwen in het water ging hij op zijn doel af. Geweldig. Ja, een Kaaiman gevangen en natuurlijk foto's gemaakt en weer vrij gelaten, ook een Tarantula spin op m'n arm laten lopen. Iedereen deed het dus ook ik. Nu niet meer bang voor spinnen.

Pluspunten Suriname

 • Betaalbaar
 • Gewedige mensen
 • Goed eten

Minpunten Suriname

 • verkeer is gevaarlijk
 • Eetgelegenheid vroeg dicht vb fast food
Ultieme tip: Ik zou zelf geen autorijden, een taxi is daar echt niet duur. Verkeer is behoorlijk gevaarlijk. Torarica is een gezellige plek. De Maagdenstraat waar je leuke souvenirs kan kopen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

No spang in Suriname (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Kiki van Dongen op 10 oktober 2016

Twee jaar geleden voelde ik me net Mowgli na het baden in een zwart kreekje in het binnenland van Suriname. Vervolgens mochten we een giftige slang, een nachtvlinder en een megakever voelen en in de avond op de grond in slaap vallen naast het kampvuur onder het genot van de fascinerende geluiden van vogels en brulapen. Alsof dat nog niet genoeg was, werden we de volgende morgen gewekt door het zonlicht om nog veel meer te gaan zien en beleven. Suriname zorgt voor een intense connectie met de jungle, welke niet meer zal verdwijnen.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • Zeer betaalbaar
 • Fijne vibe
 • Prachtige natuur
 • Lieve mensen
 • Geweldige dieren

Minpunten Suriname

 • Vuil op straat
Ultieme tip: Het binnenland is het allermooiste stukje Suriname! Bigi Pan en Nickerie zijn ook zeker de moeite waard. De goudmijnen bezoeken. Paramaribo blijft de bruisende hoofdstad!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

No spang, geen zorgen! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Rozemarijn Melissen op 03 oktober 2016

Suriname heb ik ervaren als een erg divers en verrassend land. In de hoofdstad Paramaribo heb je een bruisend uitgaansleven en zijn er genoeg mogelijkheden om de cultuur op te snuiven bij bijvoorbeeld Fort Zeelandia of aan de waterkant. Wil je de drukte van de stad even ontvluchten dan zit je zo op het water om dolfijnen of kaaimannen te spotten. Helemaal tot rust kom je bij Bigi Pan in het noordwesten van Suriname. Hier vind je een aantal huisjes op palen midden in een natuurgebied. Met een bootje kun je het natuurgebied in en ontdek je tientallen soorten vogels en andere dieren. In de avond geniet je in je hangmat van een prachtige zonsondergang. Voor de echte avonturiers is er genoeg te beleven in het binnenland van Suriname. De jungle is alleen te bereiken met smalle bootjes en de reis er naartoe is al een hele belevenis op zich. Tijdens een jungletocht ontdek je verschillende dieren zoals apen, spinnen en slangen en heb je prachtige uitzichten vanaf bijvoorbeeld Voltzberg of Brownsberg. Na een lange en zware tocht is het heerlijk om af te koelen in een van de riviertjes om vervolgens een van de heerlijke Surinaamse maaltijden voorgeschoteld te krijgen.
Ten slotte leer je het land pas echt kennen door om te gaan met de bewoners. Zo is het ontzettend leuk om echte roti te leren maken van een local.

Al met al vond ik het dus een verrassend en veelzijdig land waar genoeg te beleven is. En het belangrijkste... alles gaat er met een heerlijk rustig tempo, no spang!

Pluspunten Suriname

 • prachtige natuur
 • gastvrije mensen
 • lekker eten

Minpunten Suriname

 • niet overal veilig
Ultieme tip: Breng tijd door met de inwoners van Suriname. Zij vinden het geweldig om jou meer te vertellen over hun land en je bijvoorbeeld een typisch Surinaams gerecht te leren maken.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijs op aarde (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Jan Mackloet op 02 oktober 2016

Suriname is een geweldig land om een rondreis door te maken. Geweldige natuur en gastvrije mensen. Het is zeker de moeite waard om het noorden van Suriname te bezoeken om te genieten van de mooie dierenwereld en het lekkere eten.

Pluspunten Suriname

 • Gastvrije bevolking
 • Taal
 • Heerlijk eten
 • Goedkoop

Minpunten Suriname

 • Geduld hebben voor het reizen naar de binnen landen
Ultieme tip: Ga per binnenlandse vlucht naar het noorden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

suriname 2016 (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Rick Wentink op 02 oktober 2016

Ik was net zestien toen ik besloot dat ik samen met een vriendin naar Zuid-Amerika wilde, m'n ouders lachten om het idee ( ze dachten dat het een grap was). 2 maanden later hadden we het plan gerealiseerd, tickets geboekt en na maanden heel erg sparen zaten we dan ook echt in het vliegtuig, wat een gevoel!
De eerste ontmoeting met Suriname was toen ik net uit het vliegtuig stapte en de 'warme deken' van het regenwoud over me heen kreeg. De eerste nacht sliepen we bij een kennis die daar woonde. Vanaf dat moment begon het avontuur pas echt! We hebben veel trips naar het binnenland gemaakt zoals schildpadden spotten, Berg en dal, Brownsberg en het onvergetelijke Isadou, wauw, wat hebben we daar veel gezien zeg! Echt ervaringen die ik nooit zal vergeten, ik zou daar kunnen blijven voor de rest van mijn leven. Wat een mooie natuur en lieve, leuke mensen!
Uitgaan in Suriname is ook erg leuk, we zijn meerdere keren in Paramaribo naar een club geweest. Dit is dan weer erg luxe in tegenstelling tot het binnenland.
Al met al een super reis met heel veel mooie ervaringen.

8,0
9 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
5 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • erg betaalbaar
 • locals
 • natuur
 • cultuur

Minpunten Suriname

 • gevaarlijk in het donker
 • stelen
Ultieme tip: Ga veel naar het binnenland, daar kom je echt onder de mensen en leer je veel over de culturen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Suriname - leef met de dag (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Lotte Grimberg op 02 oktober 2016

Mijn eerste reis naar het verre buitenland, was een reis van drie maanden naar Suriname. Niet zomaar eentje, nee ik ging er stage lopen bij het 10 minuten Jeugdjournaal. Bij aankomst op het vliegveld is de eerste shock groot. Vooral de temperatuur. Je krijgt echt een klap in je gezicht van de hitte. En daarna valt meteen een tweede ding op, het verschil in cultuur. Suriname heeft een hele fijne relaxte cultuur. Het motto van de meeste Surinamers is daarom ook 'leef met de dag'. Je zult daarom ook niet snel zeurende Surinamers tegen komen. Als ze zeuren is het vanwege hun president Bouterse. Surinamers houden van feestjes en weten ook heel erg goed wat lekker eten is.

Pluspunten Suriname

 • Relaxte sfeer
 • Nederlandse taal
 • Natuur

Minpunten Suriname

 • Meer criminaliteit
 • regenseizoen
Ultieme tip: Ga in de weekenden vooral naar het binnenland. Paramaribo is namelijk niet de mooiste stad, maar het binnenland is schitterend. En vergeet op woensdag niet uit te gaan in Havana.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
ZuidAmerika.nl kenner
Reis van de maand
Vamos Peru! - va € 1765
Vamos Peru!

In drie weken maak je een zeer afwisselende reis en zie je alle highlights van Peru

 • Spot langs de vlakke westkust de grootste zeehondenkolonie ter wereld van heel dichtbij
 • Op het Titicacameer ben je te gast bij een lokale indianenfamilie
Bekijk reis
Sponsors
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner