Rondreis Suriname

Steeds meer reizigers kiezen ervoor om een rondreis door Suriname te maken. Dat is niet gek, want het land heeft ontzettend veel te bieden. Combineer verschillende bestemmingen met elkaar om het meeste uit een reis te halen. Lees meer

Riksja Suriname

Suriname is een mix van culturen en een van de groenste bestemmingen ter wereld. Zo kun je voldoende zien in de koloniale steden en diep de Amazone in, terwijl je haast overal Nederlands spreekt. Samen met ons bouw je jouw ideale reis en slaap je op de meest unieke plekken, zoals kamperen in de jungle bovenop de Fredberg. Jouw reis wordt 100% CO²-gecompenseerd en is weg van de massa.

bekijk alle reizen van Riksja Suriname Best geboekte reizen

Djoser

Tijdens een rondreis door Suriname met Djoser bezoek je o.a. Paramaribo en het Brokopondo meer. De rondreizen van Djoser zijn in groepsverband maar je hebt altijd ook genoeg individuele vrijheid. Zo kun je er bijvoorbeeld zelf voor kiezen of je tijdens je rondreis door Suriname op excursie wilt gaan naar Frans-Guyana.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

NBBS Reizen

Zoekt u een specialist in reizen naar Suriname? NBBS Reizen biedt individuele reizen, fly drives en bouwstenen naar Suriname. Naar Paramaribo, het Commewijne district, Nieuw Nickerie, het natuurreservaat Bigi Pan, de jungle en vele andere mooie plekken. Ook combinaties met Curaçao behoren tot ons aanbod. Stelt u liever zelf uw reis samen? ‘Maatwerk in verre reizen' is onze specialiteit. Sinds 1927!

bekijk alle reizen van NBBS Reizen Best geboekte reizen

ANWB Vakantie

Ga rondreizen door Suriname met ANWB Vakantie! Tijdens een avontuurlijke en afwisselende rondreis door Suriname leer je de stad Paramaribo kennen, verschillende soorten culturen en onaangetast tropisch regenwoud. Ook handig; je spreekt de taal al! ANWB Vakantie regelt je rondreis door Suriname, waardoor je zelf alleen maar hoeft te genieten.

bekijk alle reizen van ANWB Vakantie Best geboekte reizen

Sawadee

Sawadee Reizen neemt je mee op rondreis door Suriname. Je ervaart het gemak van een groepsreis maar hebt ook genoeg tijd om zelf op pad te gaan. De rondreizen door Suriname van Sawadee Reizen nemen je o.a. mee op jungletocht, laten je kennismaken met het Surinaamse platteland, de historische plantages en de stad Paramaribo.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Local Hero Travel

Bij Local Hero Travel brengen wij je rechtstreeks in contact met onze lokale reisspecialist in Suriname. Local Hero Safira helpt je bij het samenstellen van jouw ideale Suriname rondreis. Samen met haar bepaal je de leukste reisroute en wat je onderweg wilt zien en doen. Je overnacht in kleinschalige hotels en guesthouses in de stijl van het land, vaak met mooie ligging en daar waar kan met zwembad. Niet alleen vooraf, maar ook tijdens je reis, is Safira je persoonlijk reisadviseur en je 24/7 back-up ter plaatse.

bekijk alle reizen van Local Hero Travel Best geboekte reizen

Ontvang de leukste Suriname reisroutes

Ga jij op rondreis door Suriname of wil je inspiratie opdoen? We helpen je op weg met het uitzoeken van de leukste bezienswaardigheden en activiteiten; ontvang nu de mooiste reisroutes door Suriname.

Reisroutes Suriname

Je reis begint op ZuidAmerika.nl

De mengelmoes van culturen en ongerepte groene natuur zullen het rondreizen door Suriname onvergetelijk maken. Een rondreis door Suriname begint in Paramaribo, een veelzijdige stad waar Europese, Aziatisch, Afrikaanse en Caribische invloeden samenkomen. Vanuit hier kun je vogels te spotten in Bigi Pan, reuzenschildpadden hun eieren te zien leggen in Galibi of de dichte oerwouden van Boven Suriname te verkennen.

Divers aanbod aan rondreis door Suriname

De verschillende bezienswaardigheden van het land liggen verspreid over het hele land. Als je individueel wil gaan rondreizen in Suriname kan het daarom handig zijn om een auto te huren. Zo kun je zelf bepalen hoe jouw Suriname rondreis eruitziet.

Wil je liever niet al te veel regelen, dan is een groepsreis naar Suriname een goede keuze. Je volgt een vooraf opgesteld programma en bent ervan verzekerd dat je langs de belangrijkste bezienswaardigheden komt.

Een Suriname rondreis: de perfect combinatie van cultuur en natuur

Cultuursnuivers komen op rondreis door Suriname niets te kort. Tijdens de reizen door Suriname toont de multiculturele bevolking met trots hun gebruiken. Leer meer over de inheemse bevolking in Apoera of duik de geschiedenis in bij Jodensavanne.

Ook natuurliefhebbers kijken hun ogen uit tijdens een rondreis Suriname. Meer dan driekwart van het land wordt bedekt door een ongerept oerwoud, dat kleurrijke vogels, klaterende watervallen en onwaarschijnlijk grote woudreizen herbergt. Een rondreis Suriname is pas compleet als je de jungle hebt gezien.

Trek de wildernis in met een rondreis door Boven Suriname

Een rondreis door Boven Suriname is een van de vele hoogtepunten van het land. Vanuit het dorp Atjoni vaar je in een houten korjaal steeds dieper het bos in. Hier bezoek je inheemse dorpjes en maak je kennis met de Marronbevolking.

Op rondreis door Boven Suriname bepaal jij hoe de reis eruitziet. Het is mogelijk om in een luxere accomodatie te overnachten. Maar het is ook bijzonder om net als de dorpelingen in een houten hutje langs het water te slapen.

Reviews Suriname

Sweet Suriname (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Nicole Staal op 19 november 2019

Suriname is een geweldig en prachtig land. Het heeft vanalles, stad, natuur, jungle en het beste eten dat je ooit gehad hebt. Ga op ontdekkingsreis in de wildernis, overal word Nederlands gesproken zelfs in de jungle dit is geweldig! Eten is vers, de mensen zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk, het enige nadeel misschien voor sommige (ik heb dat persoonlijk niet gemist) maar er zijn geen stranden. Maar er zijn overal fijne zwembaden mocht je graag willen zwemmen of verschillende meren of gewoon zwemmen in de stromende rivier in het binnenland !

Pluspunten Suriname

 • geweldig aardige mensen
 • overheerlijk eten
 • prachtige natuur

Minpunten Suriname

 • als je graag naar het strand gaat is suriname geen aanrader
Ultieme tip: Ga de Jungle in! En eet met de locals!
Aangeraden voor: Avonturiers

Suriname verrast! (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Annemieke van Put op 18 november 2019

Ik was nog nooit in Suriname geweest, maar voor mijn afstudeerstage ging ik de uitdaging aan. Ik was 18, tikkeltje naïef. Ik had me uiteraard goed voorbereid en ingelezen, maar toch overweldigde Suriname mij enorm. Op allerlei vlakken; qua cultuur en mensen, maar ook qua natuur. Ik heb verschillende trips naar het binnenland gemaakt en daar ontdekte ik de pure schoonheid van het land. Ik sliep in een hangmat, sprokkelde mijn eigen eten bij elkaar en ontmoette veel bijzondere mensen.

7,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
2 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • Schitterende natuur
 • verschillende culturen

Minpunten Suriname

 • straathonden
 • armoede
Ultieme tip: Blijf niet in de stad hangen, zoek vooral het binnenland op.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Ons eigen gekochte land (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Jootje Lasatira op 17 november 2019

Suriname is een mooi land. Ga het binnenland in, de natuur is er zo mooi! Ga vooral richting district Saramacca! Het eten is heerlijk (roti/schaafijs) maar je hebt er ook KFC en McDonald's. De mensen zijn ook erg aardig. Dus kom naar Suriname en geniet van het warme weer!!

Pluspunten Suriname

 • Betaalbaar

Minpunten Suriname

 • Teveel vuil langs de wegen
 • Jammer van de huizen die helemaal vervallen uitzien
 • Het verkeer dat beter geregeld moet worden en de wegen beter verbeteren
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Suriname, back to my roots (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Clarissa Re op 17 november 2019

Suriname is een erg mooi land. Paramaribo stad is een stap terug in de tijd. De binnenlanden van Suriname is prachtig en authentiek. Je vind hier de mooie dieren die in de natuur leven. Tevens vind je ook een stuk geschiedenis in Suriname.

Ultieme tip: Ga zeker de binnenlanden in.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Suriname, back to my roots (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Clarissa Re op 17 november 2019

Suriname is een erg mooi land. Paramaribo is een stap terug in de tijd. Het binnenland van Suriname is prachtig en authentiek. Je vindt hier mooie dieren die in de natuur leven. Tevens vind je ook een stuk geschiedenis in Suriname.

Pluspunten Suriname

 • betaalbaar
 • natuur
 • dieren

Minpunten Suriname

 • veel plastic
 • worden veel bomen gekapt
 • verschil tussen armoede en rijk
Ultieme tip: Ga zeker de binnenlanden in.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Korte rondreis Suriname (bezocht in oktober 2007)

Review geschreven door C Van der Poel op 16 november 2019

Een bezoek aan de Amazone in Suriname is zeer bijzonder. Je hoort enkel nog de jungle geluiden en geen enkele lichtvervuiling. Je gaat echt terug naar de natuur. Heel verschil met Brazilië waar je de vliegtuigen gewoon hoort overvliegen.

Ultieme tip: Bezoek aan de Amazone en zijn bewoners. Heel grappig om hewoon in het Nederlands te worden aangesproken door de lokale bevolking. En ze zijn zeer gastvrij en aardig.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fietsen in Suriname (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Lummy Slager op 28 december 2018

Door de rondreis op de fiets optimaal kunnen genieten van het tropisch regenwoud, het primitieve kamperen langs kreken, het zien van prachtige bloemen, vogels en het gevoel van heel ver van de bewoonde wereld en dicht bij de natuur te zijn.
Het was de lange droge tijd tijdens de reis dwz dat het zeer heet was en dat maakte het fietsen erg uitputtend.
Ondanks de droge tijd toch enkele malen een lichte regen- en eenmaal een heuse donderbui gehad. Het voordeel hiervan was dat het wat afkoelde en veel bloemen tot bloei kwamen. Nadeel dat we doornat werden door die ene bui en er veel grote plassen op de heuvelachtige weg waren.
Niet alleen het oerwoud, maar ook de polders, de mangrovebossen, de plantage’s en de grote stad Paramaribo hebben we bezocht.
De rondreis is een ideale manier om kennis te maken met de verschillende aspecten van Suriname.
Wanneer

Pluspunten Suriname

 • aardige locals
 • nederlandse taal
 • zeer goedkoop
 • prachtige natuur

Minpunten Suriname

 • beperkte bereikbaarheid van het binnenland.
Ultieme tip: Een bezoek aan het lokale restaurant “Zus en Zo” in Paramaribo tegenover de Palmentuin, mag je niet missen. Goed eten, lekker drinken, regelmatig Vrolijke muziek.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Suriname (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Lysanne Wilkens op 27 november 2018

De jungle van Suriname is geweldig. De natuur is prachtig en het aantal toeristen valt enorm mee, waardoor je het gevoel hebt dat je het echte Suriname leert kennen. Ik raad sowieso een meerdaagse tour naar het binnenland aan, want zodra je buiten Paramaribo komt is Suriname een paradijs. In de stad Paramaribo speelt zich het dagelijkse leven af, mooi om te zien hoe diverse culturen hier samenleven. Leg ook zeker contact met locals, iedereen is super vriendelijk en gastvrij. Het leven in Suriname is goedkoop, maar trips naar het binnenland kunnen vrij prijzig zijn.

7,6
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • Vriendelijke en gastvrije locals
 • Weinig toerisme
 • Mooie natuur
 • Goedkoop

Minpunten Suriname

 • Luchtkwaliteit in Paramaribo
 • Veel zweten
Ultieme tip: Op Blauwgrond zitten een aantal Warungs waar je zeker moet gaan eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Suriname (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Latoya Sprang op 11 november 2018

Suriname heeft een prachtige diversiteit aan natuur. Bij de landing verbaas je je al over de hoeveelheid bomen en groen je ziet.

Tips:

waterkant voor een mooi uitzicht over de Suriname rivier.

Een tour vanuit de stad naar braamspunt.

Ga zeker het binnenland in een breng en bezoek aan een van de heerlijke soelas in de rivier. Word aangeraden om dit samen met een tour operator te doen.

Wij zijn met Suriname tours naar isadou geweest en dat voelde als een mini vakantie in een vakantie.

Veel reis plezier

Pluspunten Suriname

 • betaalbaar
 • aardige locals
 • geweldige natuur

Minpunten Suriname

 • muggen
 • niemand houd zich aan de verkeersregeld
Ultieme tip: warung rono Warung Jet BBQ tenten tropical Bush insect repellent te koop bij elke drogist. Huur een auto. Koop een ticket via skyscanners.nl
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Suriname is een beleving die je nooit meer loslaat! (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Ted Gersjes op 21 december 2017

Al 50 jaar laat dit fascinerende land me niet meer los. Eerst als militair nu als jonge oudere. Je hart is de klos: je hebt er een liefde bij! Op vele terreinen, zoals cultuur, flora en fauna kun je genieten. Iedere amateurfotograaf kan zijn hart ophalen. Dit land en zijn mensen laat ongekende en onbekende indrukken achter.

Pluspunten Suriname

 • De mensen
 • De taal
 • De zon

Minpunten Suriname

 • niet
 • van
 • toepassing
Ultieme tip: Een meerdaags verblijf in Danpaati en daar hangmatten, maar vooral getuige zijn van het ontwaken van de jungle en de rivier.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Colombia kenner
Reis van de maand
Rondreis Peru, Bolivia en Chili - va € 2248
Rondreis Peru, Bolivia en Chili

19-daagse rondreis

 • Combineer in drie weken Machu Picchu én Bolivia
 • Bezoek de droogste woestijn ter wereld in Chili
Bekijk reis
Sponsors