Like ons op Facebook

Rondreis Suriname

Steeds meer reizigers kiezen ervoor om een rondreis door Suriname te maken. Dat is niet gek, want het land heeft ontzettend veel te bieden. Combineer verschillende bestemmingen met elkaar om het meeste uit een reis te halen. Lees verder

Steeds meer reizigers kiezen ervoor om een rondreis door Suriname te maken. Dat is niet gek, want het land heeft ontzettend veel te bieden. Combineer verschillende bestemmingen met elkaar om het meeste uit een reis te halen.

De mengelmoes van culturen en ongerepte groene natuur zullen het rondreizen door Suriname onvergetelijk maken. Een rondreis door Suriname begint in Paramaribo, een veelzijdige stad waar Europese, Aziatisch, Afrikaanse en Caribische invloeden samenkomen. Vanuit hier kun je vogels te spotten in Bigi Pan, reuzenschildpadden hun eieren te zien leggen in Galibi of de dichte oerwouden van Boven Suriname te verkennen.

Divers aanbod aan rondreis door Suriname

De verschillende bezienswaardigheden van het land liggen verspreid over het hele land. Als je individueel wil gaan rondreizen in Suriname kan het daarom handig zijn om een auto te huren. Zo kun je zelf bepalen hoe jouw Suriname rondreis eruitziet.

Wil je liever niet al te veel regelen, dan is een groepsreis naar Suriname een goede keuze. Je volgt een vooraf opgesteld programma en bent ervan verzekerd dat je langs de belangrijkste bezienswaardigheden komt.

Een Suriname rondreis: de perfect combinatie van cultuur en natuur

Cultuursnuivers komen op rondreis door Suriname niets te kort. Tijdens de reizen door Suriname toont de multiculturele bevolking met trots hun gebruiken. Leer meer over de inheemse bevolking in Apoera of duik de geschiedenis in bij Jodensavanne.

Ook natuurliefhebbers kijken hun ogen uit tijdens een rondreis Suriname. Meer dan driekwart van het land wordt bedekt door een ongerept oerwoud, dat kleurrijke vogels, klaterende watervallen en onwaarschijnlijk grote woudreizen herbergt. Een rondreis Suriname is pas compleet als je de jungle hebt gezien.

Trek de wildernis in met een rondreis door Boven Suriname

Een rondreis door Boven Suriname is een van de vele hoogtepunten van het land. Vanuit het dorp Atjoni vaar je in een houten korjaal steeds dieper het bos in. Hier bezoek je inheemse dorpjes en maak je kennis met de Marronbevolking.

Op rondreis door Boven Suriname bepaal jij hoe de reis eruitziet. Het is mogelijk om in een luxere accomodatie te overnachten. Maar het is ook bijzonder om net als de dorpelingen in een houten hutje langs het water te slapen.

Tenzing Travel Caribbean

Ga met Tenzing Travel Caribbean naar Suriname! Op basis van uw wensen stellen onze reisspecialisten een prachtige rondreis samen. Verken het charmante Paramaribo, bewonder de schitterende flora en fauna van het Amazone Regenwoud en ontmoet één van de authentieke inheemse stammen. Dat doet u onbezorgd, want Tenzing Travel is lid van SGR, ANVR en Calamiteitenfonds én verkozen tot 'Beste Specialist in Verre Reizen' tijdens de Vakantie Awards 2017.

bekijk alle reizen van Tenzing Travel Caribbean Best geboekte reizen

Better Places

Better Places is gespecialiseerd in individuele rondreizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met Lizet, onze reisspecialist in Suriname. Zij kent Suriname erg goed en is ervaren in het organiseren van maatwerk reizen. Je reist op een actieve manier, al wandelend en fietsend ervaar je veel meer van Suriname dan vanuit een bus. Lizet heeft ook veel ervaring in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen.

bekijk alle reizen van Better Places Best geboekte reizen

Djoser

Tijdens een rondreis door Suriname met Djoser bezoek je o.a. Paramaribo en het Brokopondo meer. De rondreizen van Djoser zijn in groepsverband maar je hebt altijd ook genoeg individuele vrijheid. Zo kun je er bijvoorbeeld zelf voor kiezen of je tijdens je rondreis door Suriname op excursie wilt gaan naar Frans-Guyana.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

FOX, verre reizen van ANWB

Ga rondreizen door Suriname met FOX! Tijdens een avontuurlijke en afwisselende rondreis door Suriname leer je de stad Paramaribo kennen, verschillende soorten culturen en onaangetast tropisch regenwoud. Ook handig; je spreekt de taal al! FOX regelt je rondreis door Suriname, waardoor je zelf alleen maar hoeft te genieten.

bekijk alle reizen van FOX, verre reizen van ANWB Best geboekte reizen

NBBS Reizen

Zoekt u een specialist in reizen naar Suriname? NBBS Reizen biedt individuele reizen, fly drives en bouwstenen naar Suriname. Naar Paramaribo, Bergendal, het Commewijne district, Nieuw Nickerie, het natuurreservaat Bigi Pan, de jungle en vele andere mooie plekken. Ook combinaties met Curaçao behoren tot ons aanbod. Stelt u liever zelf uw reis samen? Wij maken graag een offerte. ‘Maatwerk in verre reizen' is onze specialiteit. Sinds 1927!

Sawadee

Sawadee Reizen neemt je mee op rondreis door Suriname. Je ervaart het gemak van een groepsreis maar hebt ook genoeg tijd om zelf op pad te gaan. De rondreizen door Suriname van Sawadee Reizen nemen je o.a. mee op jungletocht, laten je kennismaken met het Surinaamse platteland, de historische plantages en de stad Paramaribo.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen
Like deze pagina

Reviews Suriname

Heerlijk genieten van de rust, het bos en afkoelen in COLA-water :) (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Teffany Kartopawiro op 24 augustus 2017

In Suriname heb ik heerlijk genoten van de rustgevende sfeer van het binnenland. Prachtige natuur, met hele mooie kreken en rivieren. Ook de mensen zijn aardig en hebben allemaal een prachtige cultuur en achtergrond.

Pluspunten Suriname

 • Betaalbaar
 • Nederlandstalig
 • Aardige mensen
Ultieme tip: Als je in Suriname ben, vooral naar het binnenland om daar te genieten van de natuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De oerbossen van Suriname (bezocht in september 2006)

Review geschreven door Cindy Rodermond-Snabilié op 30 juni 2017

Bij Suriname kunnen velen zich niet veel voorstellen en terecht. Paramaribo is op zich een leuke stad, maar er zijn weinig bezienswaardigheden. Je kan een keer een rondwandeling maken in het centrum van de stad. Bezoek per boot een paar oude plantages en bekijk eens Fort Zeelandia. Maar dan heb je het eigenlijk wel gehad. Het mooiste bevindt zich in de oerwouden van Suriname. Per vliegtuig kan je de kleine dorpjes in het binnenland bereiken. Je wordt met bagage en al gewogen, want deze kleine vliegtuigjes kunnen slechts een beperkt gewicht hebben. Wij kozen voor Palumeu. Eenmaal aangekomen wordt de groep naar het nabij gelegen indianendorp gevoerd waar we officieel toestemming krijgen om te verblijven. Regel is dat de toeristen niet zonder toestemming het dorp in mogen en de indianen de toeristen niet mogen lastig vallen. Dat werkt in beider voordeel. Voor het fotograferen van de lokale bevolking is het gewenst om eerst toestemming te vragen. De indianen vinden het namelijk vreselijk als ze niet netjes op de foto staan.
Het oerwoud is fantastisch mooi. Met een gids leren we een aantal geneeskrachtige planten kennen: "proef dit eens", zegt de gids. En lachen dat hij doet als hij onze gezichten ziet, want hij heeft ons de galbittere kininebast gegeven. We vissen op een grote zoetwater vis en krijgen een hengel en een knuppel! Het advies is om de vis gelijk de hersens in te slaan als je hem vangt, want hij bijt behoorlijk. Maar het is de moeite waard, want ik heb persoonlijk nog nooit zo'n lekkere vis gegeten.
De laatste dag komen toeristen en indianen weer bij elkaar en mogen de indianen hun eigengemaakte souvenirs verkopen. Maar mijn mooiste souvenir is een eigengemaakt matje wat ik geleerd heb te maken van één van de indianen.

7,0
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • natuur

Minpunten Suriname

 • criminaliteit
Ultieme tip: Ga de binnenlanden is. Gebruik een betrouwbare taxi.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Van te voren geen verwachtingen, nu een hele aanrader! (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Marloes de Hoog op 21 mei 2017

Ik ben naar Suriname geweest omdat mijn broer daar was voor school. In eerste instantie zou Suriname niet in mijn lijstje staan van landen waar ik heen zou willen, maar deze kans kon ik ook niet laten schieten. Ik verbleef daar in een mooi huis waar we met allemaal studenten waren. In de tijd dat ik er was hebben we veel leuke en mooie dingen gezien. Natuurlijk de stad Paramaribo zelf, maar er is zo veel meer dan alleen dat. Het stuwmeer is heel mooi om te zien! Maar ook Brokopondo, Bakaaboto, en de Jungle zijn ontzettend mooi. Het geeft je zo'n gaaf gevoel om apen tegen te komen. Voor een leuke overnachting is Bakaaboto zeker aan te raden. Een erg rustgevende plek. Ik was in de ochtend om 06:00 opgestaan om de zonsopgang te bekijken, dat was heel prettig.
Ik ben echt verliefd geworden op Roti, wat is dat heerlijk! Het eten in Suriname is sowieso erg lekker. Er zijn heel veel kleine eenmanszaakjes die vers koken. Super!
Zoals in elke stad heeft Suriname ook zijn gevaren. Daarom adviseer ik om niet alleen over straat te gaan als ze zien dat je een Nederlandse student bent. Ik heb dat ervaren. Je kan gewoon overdag beroofd worden. Maar dat kan natuurlijk net zo goed in Amsterdam. Dus wees gewoon voorzichtig en neem niet teveel gevaarlijke risico's. Wees wel avontuurlijk, want dat is Suriname zeker!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
4 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • goedkoop
 • lekker eten

Minpunten Suriname

 • slechte wegen
Ultieme tip: Overnachting Bakaaboto.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fan-tas-tisch! (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Nynke Politiek op 07 mei 2017

Vijf maanden van dit prachtige land mogen proeven. Wat een natuur! Wat een vriendelijke mensen! Wat heb ik geweldige dingen beleefd. Een ervaring en een land om nooit meer te vergeten en zeker waard om nog eens te bezoeken!

Pluspunten Suriname

 • Vriendelijke locals
 • prachtige natuur

Minpunten Suriname

 • Avond onveilig op straat
Ultieme tip: Meng je met de lokale bevolking. Gastvrijheid ten top, en je ziet de mooiste plekjes!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Veelzijdig en vriendelijk Suriname (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Eline Raterink op 13 maart 2017

Suriname is nog niet ontdekt door het massatoerisme. De bevolking is heel erg vriendelijk en spreekt bovendien Nederlands! Hoe bijzonder is dat, na een vlucht van acht uur? In Suriname leven veel verschillende culturen in vrede naast elkaar, wat het beste terug ziet in Paramaribo. Overal op straat hoor je muziek en de verschillende culturen hebben duidelijk invloed gehad op de Surinaamse keuken. Daarmee is Suriname echt een Caribisch land, alleen zonder het helderblauwe water aan de kust. In plaats daarvan heeft Suriname heel veel te bieden voor natuurliefhebbers. Van de vogels in Bigi Pan tot aan de vele apensoorten in het hart van de jungle.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
8 Natuur
3 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • Nederlandse taal in de jungle
 • verschillende culturen
 • ongerepte natuur
 • niet toeristisch
 • avontuurlijk
 • fauna
 • vriendelijke bevolking

Minpunten Suriname

 • lange afstanden
 • geen strandvakantie
Ultieme tip: Ga de jungle in! Suriname is een heel veelzijdig land en naast dat een bezoek aan Paramaribo uiteraard een must is, is de ongerepte jungle wellicht nog mooier.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vakantie in Suriname (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Myrthe Verhoog op 22 januari 2017

Het binnenland is waanzinnig mooi qua natuur, mensen en de rust. De stad Paramaribo is een drukke stad waar altijd iets gebeurd. De centrale markt, de waterkant en rondom het hotel bij torarica zijn veel toeristen te vinden.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • mensen zijn buitengewoon vriendelijk en gastvrij
 • klimaat is erg aangenaam
 • de mensen spreken ook nederlands
 • natuur is prachtig

Minpunten Suriname

 • het gaat financieel niet goed momenteel
 • prijzen verschillen enorm van elkaar bij restaurants
 • je hebt al snel een auto of taxi nodig
Ultieme tip: Ga naar het binnenland en laat je verwennen door wat de natuur je geeft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Anne-Kari van den Hil op 15 november 2016

Een prachtig land waar de bevolking ontzettend gastvrij is. De geur van de jungle komt je tegemoet als je het vliegtuig uitstapt. Een heel mooi land met een hoop trips de jungle in en elk stukje jungle is anders.
Het is echt genieten om even niet op de tijd te letten en te leven als een Surinamer.

No spang!!

Pluspunten Suriname

 • gastvrij
 • prahtige jungle
 • klimaat
Ultieme tip: Laat het op je afkomen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Terug naar de mooiste tijd van mijn leven (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Cees Van Es op 31 oktober 2016

Trip door Suriname voor de 4 de keer. De reis in Nederland al voorbereid wat en waar we naartoe zouden gaan. Begonnen met een stadstour waar we de bezienswaardigheden hebben bekeken. De dag er op naar Albina en met de pinjjaki een zeewaardige boot naar Galibi om 's nachts de zeeschildpadden te bezoeken zeer indrukwekkend, wel seizoensgebonden.
De volgende dag terug naar Paramaribo via Sanlouran du Maroni om de gevangenis van Papillon te bezoeken. Vanuit Paramaribo met de boot naar Overbridge. Jodensavanne bezocht en overnacht. Daarna met de bus naar het stuwmeer. Door naar Adjoni waar de weg ophield veder met de korjaal naar Danpati voor een meerdaags verblijf. Lekker een beetje primitief, maar toch goed. Geen wifi en internet, haha mijn GPS kon mij vinden . Daar een jungletocht gemaakt, gezwommen, korjaal gevaren, dorp bezocht, ook een school . We hadden schriften en potloden enz bij ons. Dat werd in dank afgenomen. Ook nog met een verpleegster meegegaan om oude mensen te bezoeken die heb je daar ook, dementie enz echt verschrikkelijk. Hoe die daar leven, er is daar niets. Van Danpati met de korjaal weer terug naar Adjoni en naar Berg en Dal, weer een luxe resort waar je veel dieren ziet. Ook kun je er diverse activiteiten doen zoals aan een touwbaan door de bomen zweven en de rivier oversteken. Terug naar Paramaribo daar het fort Zeelandia bezocht en overgestoken naar Nieuw Amsterdam een openlucht Museum met veel dingen van vroeger, het was een militaire vesterking aan de monding. Overgestoken naar Rust en Werk, een opgeknapte plantage lekker gegeten. Terug naar Paramaribo en nog een paar dagen rondgekeken. Ook de Karzene bezocht met een militair museum, maar daar heb ik in 73 /74 gelegen. Verder zijn het vriendelijke gastvrije mensen. Je hebt overal wel wat. Loop niet met sieraden e.d te koop, ik zeg altijd opgaan in de massa

Pluspunten Suriname

 • mooi

Minpunten Suriname

 • wegen
Ultieme tip: Laat het over je heen komen, relax. Je bent in een ander land, geniet en neem de tijd.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Bijzonder! (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Iris Timmermans op 16 oktober 2016

Land met geschiedenis, mooie natuur, heerlijk eten en supervriendelijke mensen. Ga zeker het binnenland in. Er zijn geen stranden, maar verschillende hotels en accommodaties aan de rivier.
Het eten is heerlijk, Surinaamse keuken maar ook Javaans.

Ultieme tip: Ga het binnenland in!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

WOW EXPERIENCE (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Metha Liew-On Schijvynck op 11 oktober 2016

Suriname is een geweldig land. De bevolking is super beleefd. Het klimaat is echt top. Ik hou van de cultuur. Nog een reis gemaakt naar Isadou een eiland. Eerst 5 uur met de bus, gezelschap en gids waren helemaal geweldig. Daarna in een Koreaal (bootje), wat een ervaring. Op het eiland aangekomen helemaal terug in de tijd. Geen wifi etc. Kaaimannenjacht gedaan. Wow, respect voor de bootsman. Zonder licht 's avonds laat het water op. Alleen door middel van de schaduwen in het water ging hij op zijn doel af. Geweldig. Ja, een Kaaiman gevangen en natuurlijk foto's gemaakt en weer vrij gelaten, ook een Tarantula spin op m'n arm laten lopen. Iedereen deed het dus ook ik. Nu niet meer bang voor spinnen.

Pluspunten Suriname

 • Betaalbaar
 • Gewedige mensen
 • Goed eten

Minpunten Suriname

 • verkeer is gevaarlijk
 • Eetgelegenheid vroeg dicht vb fast food
Ultieme tip: Ik zou zelf geen autorijden, een taxi is daar echt niet duur. Verkeer is behoorlijk gevaarlijk. Torarica is een gezellige plek. De Maagdenstraat waar je leuke souvenirs kan kopen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Brazilië kenner
Reis van de maand
Rondreis Argentinië & Chili - va € 3295
Rondreis Argentinië & Chili

Een prachtige 23-daagse groepsrondreis door Argentinië & Chili met Nederlandse reisleiding

 • Bezoek aan Patagonië én het Argentijnse Merengebied bij Bariloche
 • Verblijf Ushuaia met excursie Tiera del Fuego nationaal park
Bekijk reis
Sponsors