Reviews Suriname

Reviews Suriname

8,2
8,7 Algemene ervaring
8,1 Beziens­waardigheden
7,9 Steden of plaatsen
9,3 Locals
7,1 Veilig
9,4 Natuur
6,3 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 31
  • Aantal waarderingen: 15

Fietsen in Suriname (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Lummy Slager op 28 december 2018

Door de rondreis op de fiets optimaal kunnen genieten van het tropisch regenwoud, het primitieve kamperen langs kreken, het zien van prachtige bloemen, vogels en het gevoel van heel ver van de bewoonde wereld en dicht bij de natuur te zijn.
Het was de lange droge tijd tijdens de reis dwz dat het zeer heet was en dat maakte het fietsen erg uitputtend.
Ondanks de droge tijd toch enkele malen een lichte regen- en eenmaal een heuse donderbui gehad. Het voordeel hiervan was dat het wat afkoelde en veel bloemen tot bloei kwamen. Nadeel dat we doornat werden door die ene bui en er veel grote plassen op de heuvelachtige weg waren.
Niet alleen het oerwoud, maar ook de polders, de mangrovebossen, de plantage’s en de grote stad Paramaribo hebben we bezocht.
De rondreis is een ideale manier om kennis te maken met de verschillende aspecten van Suriname.
Wanneer

Pluspunten Suriname

  • aardige locals
  • nederlandse taal
  • zeer goedkoop
  • prachtige natuur

Minpunten Suriname

  • beperkte bereikbaarheid van het binnenland.
Ultieme tip: Een bezoek aan het lokale restaurant “Zus en Zo” in Paramaribo tegenover de Palmentuin, mag je niet missen. Goed eten, lekker drinken, regelmatig Vrolijke muziek.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Suriname (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Lysanne Wilkens op 27 november 2018

De jungle van Suriname is geweldig. De natuur is prachtig en het aantal toeristen valt enorm mee, waardoor je het gevoel hebt dat je het echte Suriname leert kennen. Ik raad sowieso een meerdaagse tour naar het binnenland aan, want zodra je buiten Paramaribo komt is Suriname een paradijs. In de stad Paramaribo speelt zich het dagelijkse leven af, mooi om te zien hoe diverse culturen hier samenleven. Leg ook zeker contact met locals, iedereen is super vriendelijk en gastvrij. Het leven in Suriname is goedkoop, maar trips naar het binnenland kunnen vrij prijzig zijn.

7,6
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Suriname

  • Vriendelijke en gastvrije locals
  • Weinig toerisme
  • Mooie natuur
  • Goedkoop

Minpunten Suriname

  • Luchtkwaliteit in Paramaribo
  • Veel zweten
Ultieme tip: Op Blauwgrond zitten een aantal Warungs waar je zeker moet gaan eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Suriname (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Latoya Sprang op 11 november 2018

Suriname heeft een prachtige diversiteit aan natuur. Bij de landing verbaas je je al over de hoeveelheid bomen en groen je ziet.

Tips:

waterkant voor een mooi uitzicht over de Suriname rivier.

Een tour vanuit de stad naar braamspunt.

Ga zeker het binnenland in een breng en bezoek aan een van de heerlijke soelas in de rivier. Word aangeraden om dit samen met een tour operator te doen.

Wij zijn met Suriname tours naar isadou geweest en dat voelde als een mini vakantie in een vakantie.

Veel reis plezier

Pluspunten Suriname

  • betaalbaar
  • aardige locals
  • geweldige natuur

Minpunten Suriname

  • muggen
  • niemand houd zich aan de verkeersregeld
Ultieme tip: warung rono Warung Jet BBQ tenten tropical Bush insect repellent te koop bij elke drogist. Huur een auto. Koop een ticket via skyscanners.nl
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Suriname is een beleving die je nooit meer loslaat! (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Ted Gersjes op 21 december 2017

Al 50 jaar laat dit fascinerende land me niet meer los. Eerst als militair nu als jonge oudere. Je hart is de klos: je hebt er een liefde bij! Op vele terreinen, zoals cultuur, flora en fauna kun je genieten. Iedere amateurfotograaf kan zijn hart ophalen. Dit land en zijn mensen laat ongekende en onbekende indrukken achter.

Pluspunten Suriname

  • De mensen
  • De taal
  • De zon

Minpunten Suriname

  • niet
  • van
  • toepassing
Ultieme tip: Een meerdaags verblijf in Danpaati en daar hangmatten, maar vooral getuige zijn van het ontwaken van de jungle en de rivier.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Stage in Suriname (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Brenda Wenniger op 03 december 2017

Suriname was mijn eerste reis buiten Europa. Ik heb hier vanaf februari tot en met juli stage gelopen. Tot nu toe is dit een van mijn mooiste reizen geweest. De voertaal is Nederlands en de mensen zijn gastvrij. Daarnaast bestaat het land voor ongeveer 80% uit regenwoud. Hierdoor is het mogelijk om te kiezen uit veel verschillende tours door de jungle. De grootste aanrader is de Fredberg. Na een lange tocht word je beloond met prachtig uitzicht over de jungle en het spotten van veel verschillende dieren. Daarnaast is Galibi ook zeer indrukwekkend. Naast de prachtige sterrenhemel is hier te zien hoe schildpadden, die speciaal hiervoor naar Suriname zijn gekomen, hun eieren leggen. Tot slot was Bigi Pan ook erg mooi. Hier zijn veel verschillende vogelsoorten te spotten en slaap je in een hutje op het water. Kortom, veel avonturen te beleven in dit prachtige land.

Pluspunten Suriname

  • vriendelijke locals
  • betaalbaar
  • veel natuur

Minpunten Suriname

  • politiek
  • economie
Ultieme tip: Taxi app: 1660
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verrassingsbezoek aan Suriname (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Niels van der Velden op 21 november 2017

Omdat mijn vriendin voor 4 maanden in Suriname was voor haar stage voor de opleiding Docent Nederlands besloot ik om haar een verrassingsbezoek te brengen.
In de 2 weken dat ik er was heb ik erg genoten van dit prachtige land met een mooie natuur!
Zeeschildpadden die wanneer het donker wordt op het strand komen en honderden eieren leggen, gekleurde vogels en reptielen, en natuurlijk het vredige, ongerepte regenwoud van Suriname. Dit alles heb ik in deze 2 weken van dichtbij mogen aanschouwen.

8,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Suriname

  • erg goedkoop en lekker uit eten
  • veel keuze mogelijkheden of 1 of meerdaagse trips
  • vriendelijke bevolking
  • prachtige ongerepte natuur

Minpunten Suriname

  • 1 of meerdaagse trips zijn erg prijzig vergeleken met het leven in suriname
  • het is niet veilig om als blanke vrouw alleen over straat te lopen/voornamelijk wanneer het donker is
Ultieme tip: Suposo: Heerlijke belegde broodjes, in een erg leuk ingericht en kleurig restaurant.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

de jungel in Suriname (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door iris van luijk op 19 november 2017

Suriname is een erg mooi land. Geweldige mensen, en veel mooie dingen om te zien. Het allermooiste was de jungle. Ik heb een tour gedaan. Dat hieldt in dat wij 3 nachten en 4 dagen in de jungle waren. Om in de jungle te komen waren we wel 8 uur onderweg. 5 uur met de bus en 3 uur met een heel klein bootje. Ik wist niet wat ik zag. Prachtig zo veel groen en prachtige dieren. We hebben stukken gelopen om dieren te spotten. We zijn naar kleine watervallen geweest, om daar te gaan zwemmen. We sliepen slechts in een hangmat met een klamboe erover heen. Het was in een woord een geweldige ervaring. Ik zou graag terug willen.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
10 Natuur
5 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Suriname

  • betaalbaar
  • mooi
  • vriendelijk

Minpunten Suriname

  • druk
  • crimineel
Ultieme tip: Naar de jungle gaan!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Studieproject Suriname (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Iris de Ronde op 16 november 2017

Suriname is een prachtig land met een super gastvrije bevolking! Lekker eten. Goede uitgaansmogelijkheden, met altijd een leuke sfeer. De natuur is prachtig, tripjes naar hebt binnenland zijn echt een aanrader!

Pluspunten Suriname

  • aardige bevolking
  • prachtige natuur
  • Lekker eten
  • relaxte sfeer
  • uitgaansmogelijkheden

Minpunten Suriname

  • minder goede wegen
Ultieme tip: Fietsen huren in Suriname is handig om je op korte afstanden te verplaatsen, wel zul je alleen toeristen op een fiets zien ;)
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Gevarieerde reis (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Inge Rutten op 13 november 2017

Het is een bijzondere ervaring om na ruim 8 uur vliegen uit het vliegtuig te stappen en gewoon Nederlands te kunnen spreken. Suriname heeft veel verschillende dingen te bieden, maar is (nog) niet zo op toeristen ingesteld. In Paramaribo vind je bijvoorbeeld alleen in een bepaald gebied een paar leuke terrasjes en in de rest van de stad niet. Bezienswaardigheden of hotels staan over het algemeen ook niet of nauwelijks aangegeven, je moet dus veel via via te weten komen, dit maakt het natuurlijk wel extra bijzonder om dit land te ontdekken. Een aantal aanraders: neem de fiets, ga de jungle in en spot vogels in Bigi Pan.

Pluspunten Suriname

  • Betaalbaar
  • Divers
  • Relatief weinig toeristen

Minpunten Suriname

  • Weinig gezellige terrasjes
  • Slechte bewegwijzering
Ultieme tip: Volg een kookworkshop bij iemand thuis! Voor ons een geweldige afsluiter van onze reis!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Suriname (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Gilene Burger op 12 november 2017

Suriname is echt onwijs indrukwekkend. Veel geschiedenis met Nederland wat nog terug te zien is als je plantages gaat bezoeken en het openluchtmuseum in het Commewijne district. De vlindertuin in Lelydorp is zeker de moeite waard! In de jungle zijn onwijs veel vlinders te zien. Een bezoekje aan Brownsberg en Raleigh vallen is zeker aan te raden! Vooral als je houdt van natuur, kijk je je ogen uit! Nickerie en Bigi Pan moet je vooral zien als je houd van vogels spotten. Hele mooie plek om naar toe te gaan, vooral in eind oktober/begin november omdat dan verschillende vogels in het gebied komen overwinteren. Al met al een schitterend land met als extraatje dat je gewoon Nederlands kan spreken!

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Suriname

  • zon
  • natuur
  • dieren
Ultieme tip: Uit eten bij restaurant de Waag is aan te raden!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Suriname, verrassend! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Heleen van Esch op 12 november 2017

Suriname: heerlijk tropisch, aardige mensen die ook Nederlands spreken.
Heeeeerlijk eten. Paramaribo is een gezellige stad, maar ga ook zeker een paar dagen de jungle in! Met bootjes brengen ze je ver de rivier op.

Pluspunten Suriname

  • weer
  • eten
  • mensen

Minpunten Suriname

  • in de zomer veel regen
  • wateroverlast
Ultieme tip: Jungle trip
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een geweldige ervaring (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Jolanda Rozema op 06 november 2017

Paramaribo als uitvalsbasis. Van daar uit trips naar Nieuw-Nickerie gedaan, gefietst, 5 dagen de jungle in, zeeschildpadden gespot, de Avond4daagse van Paramaribo mee gelopen, Brokopondomeer en StonIsland bezocht en een kookworkshop gedaan. Kortom genoeg te doen daar.

Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

No spang in Suriname (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Sylvia Vogel op 05 november 2017

Suriname is een boeiend land met zijn mooie, hartelijke mensen en prachtige landschappen. Paramaribo is net een groot dorp met zijn vriendelijke bewoners, witte houten koloniale huizen waarvan sommige nog wel een likje verf kunnen gebruiken, de levendige Centrale Markt en synagoge en moskee vredig naast elkaar. In het binnenland zijn de machtige rivieren met stroomversnellingen en op het eerste gezicht ondoordringbare jungle. Hier moet je wel van de kleur groen houden!

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Suriname

  • Aardige

Minpunten Suriname

  • Je moet van natuur houden
Ultieme tip: Ga naar de Boven Surinamerivier en bezoek de Ananasberg! Bovenop een granieten rots van 100 meter hoog groeien ananassen en kun je ananas proeven. Verser krijg je het niet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Suriname (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Bert Aardenburg op 30 september 2017

De reis naar Suriname begint op Paramaribo.
Hier wordt meteen al begonnen met onthaasten. Voordat je door de douane bent, sta je 2 uur in de rij bij de paspoortcontrole. Terwijl je als 60-plusser zo aan de beurt bent.
Eenmaal door de controle voelt de warmte van het land als een warme deken.
In Paramaribo is er veel te zien, maar neem een gids, die je wat over de stad en de gebouwen kan vertellen.
Aanrader is een fietstocht met gids via Zus en Zo, deze nemen je mee op een 4 uur durende tocht door diverse plantages en oerwoud, met een heerlijk lunch onderweg.
Boek ook een 3 nachten en 4 dagen bezoek aan Anaula Resort, midden in de jungle en alleen per korjaal (bootje) bereikbaar. Geen airco in de cabanas en ook geen warm water, maar koud douchen met 35 graden overdag is geen straf.
Je kunt hier kaaimannen spotten, gebruik maken van de sula (een soort natuurlijke jacuzzi), eten en drinken is inclusief. Bezoek een inheems dorp en ontdek aapjes en ander wild.
Boek daarna een meerdaags bezoek aan Resort Berg en Dal, daar kan de avonturier zijn hart ophalen, door middel van dure excursies, zoals quadrijden, een cannopytour en ziplinen over de Suriname rivier, die vol met piranha's zit.
Eten en drinken en taxiritten zijn niet duur. Vraag wel aan de taxibestuurder of hij met een meter rijdt, anders ben je als toerist de klos.

Pluspunten Suriname

  • De bevolking van Suriname is erg aardig en behulpzaam
  • wel is het zo dat je ze met respect moet behandelen. Met een beleefd: Goedemorgen

Minpunten Suriname

  • de sfeer in de avonduren na 1800 uur is heel anders
Ultieme tip: Mijn tip is Anaula Resort in Suriname.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Heerlijk genieten van de rust, het bos en afkoelen in COLA-water :) (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Teffany Kartopawiro op 24 augustus 2017

In Suriname heb ik heerlijk genoten van de rustgevende sfeer van het binnenland. Prachtige natuur, met hele mooie kreken en rivieren. Ook de mensen zijn aardig en hebben allemaal een prachtige cultuur en achtergrond.

Pluspunten Suriname

  • Betaalbaar
  • Nederlandstalig
  • Aardige mensen
Ultieme tip: Als je in Suriname ben, vooral naar het binnenland om daar te genieten van de natuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De oerbossen van Suriname (bezocht in september 2006)

Review geschreven door Cindy Rodermond-Snabilié op 30 juni 2017

Bij Suriname kunnen velen zich niet veel voorstellen en terecht. Paramaribo is op zich een leuke stad, maar er zijn weinig bezienswaardigheden. Je kan een keer een rondwandeling maken in het centrum van de stad. Bezoek per boot een paar oude plantages en bekijk eens Fort Zeelandia. Maar dan heb je het eigenlijk wel gehad. Het mooiste bevindt zich in de oerwouden van Suriname. Per vliegtuig kan je de kleine dorpjes in het binnenland bereiken. Je wordt met bagage en al gewogen, want deze kleine vliegtuigjes kunnen slechts een beperkt gewicht hebben. Wij kozen voor Palumeu. Eenmaal aangekomen wordt de groep naar het nabij gelegen indianendorp gevoerd waar we officieel toestemming krijgen om te verblijven. Regel is dat de toeristen niet zonder toestemming het dorp in mogen en de indianen de toeristen niet mogen lastig vallen. Dat werkt in beider voordeel. Voor het fotograferen van de lokale bevolking is het gewenst om eerst toestemming te vragen. De indianen vinden het namelijk vreselijk als ze niet netjes op de foto staan.
Het oerwoud is fantastisch mooi. Met een gids leren we een aantal geneeskrachtige planten kennen: "proef dit eens", zegt de gids. En lachen dat hij doet als hij onze gezichten ziet, want hij heeft ons de galbittere kininebast gegeven. We vissen op een grote zoetwater vis en krijgen een hengel en een knuppel! Het advies is om de vis gelijk de hersens in te slaan als je hem vangt, want hij bijt behoorlijk. Maar het is de moeite waard, want ik heb persoonlijk nog nooit zo'n lekkere vis gegeten.
De laatste dag komen toeristen en indianen weer bij elkaar en mogen de indianen hun eigengemaakte souvenirs verkopen. Maar mijn mooiste souvenir is een eigengemaakt matje wat ik geleerd heb te maken van één van de indianen.

7,0
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Suriname

  • natuur

Minpunten Suriname

  • criminaliteit
Ultieme tip: Ga de binnenlanden is. Gebruik een betrouwbare taxi.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Van te voren geen verwachtingen, nu een hele aanrader! (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Marloes de Hoog op 21 mei 2017

Ik ben naar Suriname geweest omdat mijn broer daar was voor school. In eerste instantie zou Suriname niet in mijn lijstje staan van landen waar ik heen zou willen, maar deze kans kon ik ook niet laten schieten. Ik verbleef daar in een mooi huis waar we met allemaal studenten waren. In de tijd dat ik er was hebben we veel leuke en mooie dingen gezien. Natuurlijk de stad Paramaribo zelf, maar er is zo veel meer dan alleen dat. Het stuwmeer is heel mooi om te zien! Maar ook Brokopondo, Bakaaboto, en de Jungle zijn ontzettend mooi. Het geeft je zo'n gaaf gevoel om apen tegen te komen. Voor een leuke overnachting is Bakaaboto zeker aan te raden. Een erg rustgevende plek. Ik was in de ochtend om 06:00 opgestaan om de zonsopgang te bekijken, dat was heel prettig.
Ik ben echt verliefd geworden op Roti, wat is dat heerlijk! Het eten in Suriname is sowieso erg lekker. Er zijn heel veel kleine eenmanszaakjes die vers koken. Super!
Zoals in elke stad heeft Suriname ook zijn gevaren. Daarom adviseer ik om niet alleen over straat te gaan als ze zien dat je een Nederlandse student bent. Ik heb dat ervaren. Je kan gewoon overdag beroofd worden. Maar dat kan natuurlijk net zo goed in Amsterdam. Dus wees gewoon voorzichtig en neem niet teveel gevaarlijke risico's. Wees wel avontuurlijk, want dat is Suriname zeker!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
4 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Suriname

  • goedkoop
  • lekker eten

Minpunten Suriname

  • slechte wegen
Ultieme tip: Overnachting Bakaaboto.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fan-tas-tisch! (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Nynke Politiek op 07 mei 2017

Vijf maanden van dit prachtige land mogen proeven. Wat een natuur! Wat een vriendelijke mensen! Wat heb ik geweldige dingen beleefd. Een ervaring en een land om nooit meer te vergeten en zeker waard om nog eens te bezoeken!

Pluspunten Suriname

  • Vriendelijke locals
  • prachtige natuur

Minpunten Suriname

  • Avond onveilig op straat
Ultieme tip: Meng je met de lokale bevolking. Gastvrijheid ten top, en je ziet de mooiste plekjes!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Veelzijdig en vriendelijk Suriname (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Eline Raterink op 13 maart 2017

Suriname is nog niet ontdekt door het massatoerisme. De bevolking is heel erg vriendelijk en spreekt bovendien Nederlands! Hoe bijzonder is dat, na een vlucht van acht uur? In Suriname leven veel verschillende culturen in vrede naast elkaar, wat het beste terug ziet in Paramaribo. Overal op straat hoor je muziek en de verschillende culturen hebben duidelijk invloed gehad op de Surinaamse keuken. Daarmee is Suriname echt een Caribisch land, alleen zonder het helderblauwe water aan de kust. In plaats daarvan heeft Suriname heel veel te bieden voor natuurliefhebbers. Van de vogels in Bigi Pan tot aan de vele apensoorten in het hart van de jungle.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
8 Natuur
3 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Suriname

  • Nederlandse taal in de jungle
  • verschillende culturen
  • ongerepte natuur
  • niet toeristisch
  • avontuurlijk
  • fauna
  • vriendelijke bevolking

Minpunten Suriname

  • lange afstanden
  • geen strandvakantie
Ultieme tip: Ga de jungle in! Suriname is een heel veelzijdig land en naast dat een bezoek aan Paramaribo uiteraard een must is, is de ongerepte jungle wellicht nog mooier.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vakantie in Suriname (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Myrthe Verhoog op 22 januari 2017

Het binnenland is waanzinnig mooi qua natuur, mensen en de rust. De stad Paramaribo is een drukke stad waar altijd iets gebeurd. De centrale markt, de waterkant en rondom het hotel bij torarica zijn veel toeristen te vinden.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Suriname

  • mensen zijn buitengewoon vriendelijk en gastvrij
  • klimaat is erg aangenaam
  • de mensen spreken ook nederlands
  • natuur is prachtig

Minpunten Suriname

  • het gaat financieel niet goed momenteel
  • prijzen verschillen enorm van elkaar bij restaurants
  • je hebt al snel een auto of taxi nodig
Ultieme tip: Ga naar het binnenland en laat je verwennen door wat de natuur je geeft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Anne-Kari van den Hil op 15 november 2016

Een prachtig land waar de bevolking ontzettend gastvrij is. De geur van de jungle komt je tegemoet als je het vliegtuig uitstapt. Een heel mooi land met een hoop trips de jungle in en elk stukje jungle is anders.
Het is echt genieten om even niet op de tijd te letten en te leven als een Surinamer.

No spang!!

Pluspunten Suriname

  • gastvrij
  • prahtige jungle
  • klimaat
Ultieme tip: Laat het op je afkomen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Terug naar de mooiste tijd van mijn leven (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Cees Van Es op 31 oktober 2016

Trip door Suriname voor de 4 de keer. De reis in Nederland al voorbereid wat en waar we naartoe zouden gaan. Begonnen met een stadstour waar we de bezienswaardigheden hebben bekeken. De dag er op naar Albina en met de pinjjaki een zeewaardige boot naar Galibi om 's nachts de zeeschildpadden te bezoeken zeer indrukwekkend, wel seizoensgebonden.
De volgende dag terug naar Paramaribo via Sanlouran du Maroni om de gevangenis van Papillon te bezoeken. Vanuit Paramaribo met de boot naar Overbridge. Jodensavanne bezocht en overnacht. Daarna met de bus naar het stuwmeer. Door naar Adjoni waar de weg ophield veder met de korjaal naar Danpati voor een meerdaags verblijf. Lekker een beetje primitief, maar toch goed. Geen wifi en internet, haha mijn GPS kon mij vinden . Daar een jungletocht gemaakt, gezwommen, korjaal gevaren, dorp bezocht, ook een school . We hadden schriften en potloden enz bij ons. Dat werd in dank afgenomen. Ook nog met een verpleegster meegegaan om oude mensen te bezoeken die heb je daar ook, dementie enz echt verschrikkelijk. Hoe die daar leven, er is daar niets. Van Danpati met de korjaal weer terug naar Adjoni en naar Berg en Dal, weer een luxe resort waar je veel dieren ziet. Ook kun je er diverse activiteiten doen zoals aan een touwbaan door de bomen zweven en de rivier oversteken. Terug naar Paramaribo daar het fort Zeelandia bezocht en overgestoken naar Nieuw Amsterdam een openlucht Museum met veel dingen van vroeger, het was een militaire vesterking aan de monding. Overgestoken naar Rust en Werk, een opgeknapte plantage lekker gegeten. Terug naar Paramaribo en nog een paar dagen rondgekeken. Ook de Karzene bezocht met een militair museum, maar daar heb ik in 73 /74 gelegen. Verder zijn het vriendelijke gastvrije mensen. Je hebt overal wel wat. Loop niet met sieraden e.d te koop, ik zeg altijd opgaan in de massa

Pluspunten Suriname

  • mooi

Minpunten Suriname

  • wegen
Ultieme tip: Laat het over je heen komen, relax. Je bent in een ander land, geniet en neem de tijd.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Bijzonder! (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Iris Timmermans op 16 oktober 2016

Land met geschiedenis, mooie natuur, heerlijk eten en supervriendelijke mensen. Ga zeker het binnenland in. Er zijn geen stranden, maar verschillende hotels en accommodaties aan de rivier.
Het eten is heerlijk, Surinaamse keuken maar ook Javaans.

Ultieme tip: Ga het binnenland in!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

WOW EXPERIENCE (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Metha Liew-On Schijvynck op 11 oktober 2016

Suriname is een geweldig land. De bevolking is super beleefd. Het klimaat is echt top. Ik hou van de cultuur. Nog een reis gemaakt naar Isadou een eiland. Eerst 5 uur met de bus, gezelschap en gids waren helemaal geweldig. Daarna in een Koreaal (bootje), wat een ervaring. Op het eiland aangekomen helemaal terug in de tijd. Geen wifi etc. Kaaimannenjacht gedaan. Wow, respect voor de bootsman. Zonder licht 's avonds laat het water op. Alleen door middel van de schaduwen in het water ging hij op zijn doel af. Geweldig. Ja, een Kaaiman gevangen en natuurlijk foto's gemaakt en weer vrij gelaten, ook een Tarantula spin op m'n arm laten lopen. Iedereen deed het dus ook ik. Nu niet meer bang voor spinnen.

Pluspunten Suriname

  • Betaalbaar
  • Gewedige mensen
  • Goed eten

Minpunten Suriname

  • verkeer is gevaarlijk
  • Eetgelegenheid vroeg dicht vb fast food
Ultieme tip: Ik zou zelf geen autorijden, een taxi is daar echt niet duur. Verkeer is behoorlijk gevaarlijk. Torarica is een gezellige plek. De Maagdenstraat waar je leuke souvenirs kan kopen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

No spang in Suriname (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Kiki van Dongen op 10 oktober 2016

Twee jaar geleden voelde ik me net Mowgli na het baden in een zwart kreekje in het binnenland van Suriname. Vervolgens mochten we een giftige slang, een nachtvlinder en een megakever voelen en in de avond op de grond in slaap vallen naast het kampvuur onder het genot van de fascinerende geluiden van vogels en brulapen. Alsof dat nog niet genoeg was, werden we de volgende morgen gewekt door het zonlicht om nog veel meer te gaan zien en beleven. Suriname zorgt voor een intense connectie met de jungle, welke niet meer zal verdwijnen.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Suriname

  • Zeer betaalbaar
  • Fijne vibe
  • Prachtige natuur
  • Lieve mensen
  • Geweldige dieren

Minpunten Suriname

  • Vuil op straat
Ultieme tip: Het binnenland is het allermooiste stukje Suriname! Bigi Pan en Nickerie zijn ook zeker de moeite waard. De goudmijnen bezoeken. Paramaribo blijft de bruisende hoofdstad!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

No spang, geen zorgen! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Rozemarijn Melissen op 03 oktober 2016

Suriname heb ik ervaren als een erg divers en verrassend land. In de hoofdstad Paramaribo heb je een bruisend uitgaansleven en zijn er genoeg mogelijkheden om de cultuur op te snuiven bij bijvoorbeeld Fort Zeelandia of aan de waterkant. Wil je de drukte van de stad even ontvluchten dan zit je zo op het water om dolfijnen of kaaimannen te spotten. Helemaal tot rust kom je bij Bigi Pan in het noordwesten van Suriname. Hier vind je een aantal huisjes op palen midden in een natuurgebied. Met een bootje kun je het natuurgebied in en ontdek je tientallen soorten vogels en andere dieren. In de avond geniet je in je hangmat van een prachtige zonsondergang. Voor de echte avonturiers is er genoeg te beleven in het binnenland van Suriname. De jungle is alleen te bereiken met smalle bootjes en de reis er naartoe is al een hele belevenis op zich. Tijdens een jungletocht ontdek je verschillende dieren zoals apen, spinnen en slangen en heb je prachtige uitzichten vanaf bijvoorbeeld Voltzberg of Brownsberg. Na een lange en zware tocht is het heerlijk om af te koelen in een van de riviertjes om vervolgens een van de heerlijke Surinaamse maaltijden voorgeschoteld te krijgen.
Ten slotte leer je het land pas echt kennen door om te gaan met de bewoners. Zo is het ontzettend leuk om echte roti te leren maken van een local.

Al met al vond ik het dus een verrassend en veelzijdig land waar genoeg te beleven is. En het belangrijkste... alles gaat er met een heerlijk rustig tempo, no spang!

Pluspunten Suriname

  • prachtige natuur
  • gastvrije mensen
  • lekker eten

Minpunten Suriname

  • niet overal veilig
Ultieme tip: Breng tijd door met de inwoners van Suriname. Zij vinden het geweldig om jou meer te vertellen over hun land en je bijvoorbeeld een typisch Surinaams gerecht te leren maken.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijs op aarde (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Jan Mackloet op 02 oktober 2016

Suriname is een geweldig land om een rondreis door te maken. Geweldige natuur en gastvrije mensen. Het is zeker de moeite waard om het noorden van Suriname te bezoeken om te genieten van de mooie dierenwereld en het lekkere eten.

Pluspunten Suriname

  • Gastvrije bevolking
  • Taal
  • Heerlijk eten
  • Goedkoop

Minpunten Suriname

  • Geduld hebben voor het reizen naar de binnen landen
Ultieme tip: Ga per binnenlandse vlucht naar het noorden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

suriname 2016 (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Rick Wentink op 02 oktober 2016

Ik was net zestien toen ik besloot dat ik samen met een vriendin naar Zuid-Amerika wilde, m'n ouders lachten om het idee ( ze dachten dat het een grap was). 2 maanden later hadden we het plan gerealiseerd, tickets geboekt en na maanden heel erg sparen zaten we dan ook echt in het vliegtuig, wat een gevoel!
De eerste ontmoeting met Suriname was toen ik net uit het vliegtuig stapte en de 'warme deken' van het regenwoud over me heen kreeg. De eerste nacht sliepen we bij een kennis die daar woonde. Vanaf dat moment begon het avontuur pas echt! We hebben veel trips naar het binnenland gemaakt zoals schildpadden spotten, Berg en dal, Brownsberg en het onvergetelijke Isadou, wauw, wat hebben we daar veel gezien zeg! Echt ervaringen die ik nooit zal vergeten, ik zou daar kunnen blijven voor de rest van mijn leven. Wat een mooie natuur en lieve, leuke mensen!
Uitgaan in Suriname is ook erg leuk, we zijn meerdere keren in Paramaribo naar een club geweest. Dit is dan weer erg luxe in tegenstelling tot het binnenland.
Al met al een super reis met heel veel mooie ervaringen.

8,0
9 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
5 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Suriname

  • erg betaalbaar
  • locals
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Suriname

  • gevaarlijk in het donker
  • stelen
Ultieme tip: Ga veel naar het binnenland, daar kom je echt onder de mensen en leer je veel over de culturen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Suriname - leef met de dag (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Lotte Grimberg op 02 oktober 2016

Mijn eerste reis naar het verre buitenland, was een reis van drie maanden naar Suriname. Niet zomaar eentje, nee ik ging er stage lopen bij het 10 minuten Jeugdjournaal. Bij aankomst op het vliegveld is de eerste shock groot. Vooral de temperatuur. Je krijgt echt een klap in je gezicht van de hitte. En daarna valt meteen een tweede ding op, het verschil in cultuur. Suriname heeft een hele fijne relaxte cultuur. Het motto van de meeste Surinamers is daarom ook 'leef met de dag'. Je zult daarom ook niet snel zeurende Surinamers tegen komen. Als ze zeuren is het vanwege hun president Bouterse. Surinamers houden van feestjes en weten ook heel erg goed wat lekker eten is.

Pluspunten Suriname

  • Relaxte sfeer
  • Nederlandse taal
  • Natuur

Minpunten Suriname

  • Meer criminaliteit
  • regenseizoen
Ultieme tip: Ga in de weekenden vooral naar het binnenland. Paramaribo is namelijk niet de mooiste stad, maar het binnenland is schitterend. En vergeet op woensdag niet uit te gaan in Havana.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Suriname (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Kevin Bens op 26 september 2016

In mei hebben we een bezoek gebracht aan Paramaribo. Vanuit Paramaribo hebben we verschillende tours gedaan naar de Jungle, Galibi, Frans-Guyana en Berg en Dal. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam.

Pluspunten Suriname

  • Nederlandse taal
  • Vriendelijke mensen
  • Mooie natuur
Ultieme tip: Een bezoek aan een lodge in de jungle van Suriname, neem hiervoor wel regenkleding mee.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi Suriname (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Rineke Botke-Mennes op 26 september 2016

Wij zijn 3 weken in Suriname geweest. Het verblijf zelf geregeld. Dat is echt niet duur ongeveer 125.00-150.00 euro per week. De natuur is prachtig en veel cultuur. De Nederlandse taal vind je zelfs midden in de jungle! Wij hebben genoten van Suriname en de Surinamers. Brokopondomeer, Galibi, Paramaribo te veel om op te noemen. Je moet zelf gaan, alvast veel plezier.

Pluspunten Suriname

  • Nederlandstalig
  • Mooi weer
  • Cultuur

Minpunten Suriname

  • berovingen
Ultieme tip: Zelf een huurhuis regelen, is erg goedkoop.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Rick Heath op 14 okt. 2018
8,8

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

6

Veilig

8

Natuur

8

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Krista Monteiro op 13 okt. 2018
9,1

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

6

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Reina Roskam op 13 okt. 2018
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Franklin van der Erf op 12 okt. 2018
8,3

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

8

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat