Canaima National Park Canaima National Park

Canaima National Park

door Willeke van Doorn

In het Canaima National Park volgt het ene na het andere natuurspektakel elkaar op. Van 's werelds grootste waterval de Angel Falls en de hoogste tafelberg op aarde tot het lichtroze zandstrand en rode water van de Laguna de Canaima.

Het Canaima National Park kent zoveel highlights en bezienswaardigheden dat het onmisbaar is tijdens elke rondreis in Venezuela. Met een oppervlakte van drie miljoen hectare is dit park een van de grootste nationale parken ter wereld. Om een idee te krijgen: België is ongeveer net zo groot. Een tocht door Canaima neemt je mee langs kletterende watervallen, roze stranden en tafelbergen.

Angel Falls

Hét hoogtepunt van je bezoek aan Canaima en eigenlijk ook van je hele vakantie in Venezuela is de Angel Falls. Met een hoogte van 979 meter is deze waterval maar liefst zestien keer hoger dan de Niagara Falls en de allerhoogste waterval ter wereld.

Met een immense kracht en snelheid valt het water van de Ayuan Tepui, een van de vele tafelbergen in het gebied. De waterval bestaat uit meerdere trappen en maakt een diepe vrije val van 807 meter de rivier in.

Je moet wel geluk hebben om de Angel Falls in al haar glorie te zien. In het droogseizoen zie je niet meer dan een dun stroompje water, maar in het natte seizoen, augustus en september, is de krachtige waterstroom spectaculair.

Helaas overschaduwen dikke wolken juist in de natte maanden vaak de top waardoor je de waterval niet goed ziet. Hopen dus op een onbewolkte dag in het natte seizoen zodat je de krachtige Angel Falls op haar mooist treft.

Laguna de Canaima

Niet ver van de Angel Falls wacht het volgende natuurspektakel op je. Tussen hoge tafelbergen, kletterende watervallen en een met palmbomen versierd strand ligt Laguna de Canaima. Het water kleurt dichtbij de kust rood en overspoelt een lichtroze zandstrand.

Het water in Laguna de Canaima is afkomstig uit de omringende watervallen. De mineralen in het water geven het meer de bijzondere rode kleur. Je kunt hier gewoon zwemmen, maar dwaal niet te ver van de kust af vanwege de sterke stroming waar je dan in terecht komt.

Roraima

Een andere niet te missen highlight tijdens je reis door Canaima is de Roraima tafelberg. Maar liefst 65 procent van het nationale park bestaat uit tafelbergen. Roraima ligt op de rand van het park, aan de grens met Brazilië en Guyana, en is dé publiekstrekker.

En niet voor niets: met een hoogte van 2810 meter en oppervlakte van 90.000 vierkante meter is het de grootste op aarde. In twee dagen klim je naar het plateau van de Roraima. De beklimming is technisch goed te doen, maar wel erg zwaar.

Eenmaal boven wacht je een bijzonder landschap met inheemse plantensoorten die door de geïsoleerde ligging van de berg nergens anders ter wereld voorkomen. Wolken en mist omhullen de berg wat zorgt voor een magisch uitzicht over Canaima. Een onvergetelijk moment tijdens je vakantie in Venezuela!

Foto's & video's Canaima National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors