Religie & Tradities Venezuela

Religie & Tradities Venezuela

Wat zijn de belangrijkste religies in Venezuela?

Bijna alle Venezolanen zijn rooms-katholiek. Veel van de oorspronkelijke bewoners, indígenas, hebben het christelijke geloof overgenomen. Maar weinig van deze christenen gaat elke zondag naar de kerk. Slechts een klein deel van de bevolking zijn aanhangers van het jodendom of de islam.

Wat zijn belangrijke tradities in Venezuela?

Venezuela is in de hele wereld bekend als het land van Miss World. Al vijf keer werd een vrouw uit Venezuela bekroond tot Miss World en vier vrouwen uit dit land droegen de titel Miss Universe. Deze verkiezingen zijn heel populair onder de Venezolanen.

Familie is heel belangrijk in Venezuela. Tijdens verjaardagen, trouwerijen en andere feestelijkheden zoeken familieleden elkaar altijd op.

Muziek is erg aanwezig in Venezuela. De bekendste volksmuziek is de Joropo. Dit bestaat uit een combinatie van harp gitaar en sambaballen. Ook reggaeton, een soort Caribische rap met veel ritme, is populair onder de Venezolanen.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Venezolanen hechten veel waarde aan een verzorgd uiterlijk. Heb je afgesproken met een Venezolaan? Zorg dan dat je er netjes uit ziet en fris ruikt. Mannen begroeten elkaar met een stevige handdruk en vrouwen kussen elkaar op de wang.

Kleed je ook netjes als je een kerk in gaat. Bikini's of andere badkleding zijn bedoeld voor op het strand en nergens anders.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors