Veiligheid Venezuela

Veiligheid Venezuela

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Venezuela?

Er zijn een aantal gebieden in Venezuela waar je als toerist beter niet naartoe kunt reizen. Alle niet-essentiële reizen naar de grensgebieden met Colombia worden bijvoorbeeld ontraden, met het oog op ontvoeringen.

Raadpleeg voor vertrek altijd het reisadvies voor meer actuele informatie.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Venezuela?

Wanneer je in grote steden bent zoals Caracas of Porlamar, wees dan altijd op je hoede. Ga na zonsondergang niet meer alleen de straat op. Het risico op berovingen (met vuurwapens) is dan groot. Kijk ook uit met het bezoeken van de volkswijken, of barrios. In deze achterstandswijken zijn veel georganiseerde bendes.

Wees ook extra waakzaam tijdens (politieke) demonstraties. Deze demonstraties leiden vaak tot geweld. Veel Venezolanen dragen vuurwapens en zijn ook niet bang deze te gebruiken.

In de luchthaven van Simon Bolviar in de hoofdstad Caracas worden net aangekomen toeristen vaak opdringerig aangesproken door mensen die ze naar de stad willen brengen. Er staat echter geen taxi te wachten, maar handlangers die je onderweg beroven. Straal uit dat je zelfverzekerd bent en zoek zelf een taxi uit.

Het drugsbeleid in Venezuela is heel anders dan bij ons in Nederland. Kom niet in aanraking met drugs en neem niets aan van vreemden. De straffen op drugsgebruik of het bezit ervan zijn zwaar in Venezuela.

Wat zijn de alarmnummers in Venezuela?

Het algemene alarmnummer in Venezuela is: 171.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Venezuela

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors