Punta del Este

Punta del Este

door Yasmin Visser

Punta del Este, ofwel punt van het oosten, ligt zoals de naam verraadt ten oosten van Montevideo. De stad bevindt zich op een schiereiland, 145 kilometer van de hoofdstad. Dit schiereiland wordt ingeklemd door het water van de Atlantische Oceaan en de rivier Río de la Plata.

Skyline

Zowel de Zuid-Amerikaanse als de Europese jetset heeft hier haar optrekjes. Schiereiland Punta del Este is dé plek in Uruguay om feestjes en ultieme luxe op te zoeken. De torenhoge hotels en enorme luxe jachten vallen meteen op als je de haven van Punta del Este binnenvaart. De skyline evenaart bijna die van Manhattan. Maar in Punta del Este geen gele taxi's en asfalt, maar een boulevard met palmbomen en het zandstranden.

ZELF NAAR Uruguay?

Bekijk alle 1 reizen naar Uruguay

Flaneren: zien en gezien worden

De zandstranden en boulevard Rambla Gral Artigas, omringen nagenoeg het gehele schiereiland. Punta del Este biedt genoeg mogelijkheden om een bruin kleurtje te krijgen en te flaneren.

Vanaf je jacht zie je goed hoe druk te stranden zijn. Iedereen houdt elkaar vanonder hun enorme merkzonnebrillen nauwlettend in de gaten. In onze wintermaanden is het hoogseizoen in Punta. Alle ligbedjes zijn bezet met mooie gebronsde lijven.

Op Playa Brava zie je opeens vijf enorme cementen vingers uit het zand steken. Dit kunstwerk staat symbool voor stad. La Mano wordt vaak gebruikt voor modefoto's en gewone vakantiekiekjes. Als je Punta del Este bezoekt kun je niet aan de klauw ontsnappen.

Partyscene

De avonden in Punta del Este zijn vochtig en warm. Je jacht ligt aangemeerd in de haven. Op het menu van het restaurant staan versgevangen kreeften en grote garnalen. Bruingekleurde meisjes met enorme zonnebrillen lopen langs op hoge hakken. In hun kielzog een groep jongens met dikke portemonnees in de kontzakken van hun hippe spijkerbroeken.

Waar zullen ze nu heen gaan op hun hoge hakken? Naar het casino of één van de hippe nachtclubs in de clubzone La Barra? Of toch vroeg naar bed om morgen fris te zijn voor de polowedstrijd?

Zo flitsend als het nachtleven is in drukke tijden, zo kalm is het in onze zomermaanden. Veel clubs en restaurants sluiten dan hun deuren. Voor liefhebbers van het uitgaansleven is dat een flink nadeel. Voor de zonliefhebbers is het een voordeel. De stranden zijn rustiger en de schaduw van de palmbomen hoef je niet te delen met andere strandgangers.

Shakira

Op een half uurtje varen van Punta del Este ligt het dorpje José Ignacio. Vroeger een klein vissersdorpje, tegenwoordig de plek waar beroemdheden zoals Shakira hun optrekjes hebben. Hier proberen ze te ontsnappen aan de drukte van Punta.

De vissers uit José Ignacio trekken zich niets aan van de beroemde dorpsgenoten. Vanaf Playa Mansa gaan zij als vanouds op zoek naar vis in hun oranje bootjes.

Je ligt op het dek van je jacht en hebt geen strand nodig. Maar ook jou wordt het duidelijk. Of je nu visser bent of catwalkmodel, het strand is van iedereen.

Wat is er te doen in Punta del Este?

  • Het uitgaansleven in Punta del Este speelt zich vooral af in La Barra. Met je hoogste hakken of je mooiste overhemd kan je genieten van de hipste clubs in Uruguay.
  • Op Playa Brava staat het beroemde kunstwerk 'La Mano'. Uit het zand steken vijf enorme cementen vingers. Tijdens je bezoek aan Punta del Este ontkom je niet aan deze beroemde klauw.
  • Zoals in elk beach resort kun je ook in Punta del Este jetskiën, parasailen en waterskiën. Als je er echt een luxe dag van wil maken kun je ook een zeilboot huren voor een uitwaaidag op zee.
  • Zowel de Europese als de Zuid-Amerikaanse jetset wordt gesignaleerd in Punta. Terwijl je op het strand ligt te bakken zie je vanonder je zonnebril misschien wel Shakira rondlopen in bikini.
  • Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van Punta del Este, ben je binnen een half uur in het rustigere San Ignacio. In dit dorpje geen torenhoge flats en luxe jachten, maar kleine huisjes en oranje vissersbootjes.

Reizen Uruguay

Meer Punta del Este

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors