Cabo Polonio Cabo Polonio

Cabo Polonio

door Willeke van Doorn

Vrijwel geen elektriciteit, geen stromend water en geen verharde wegen. Verscholen achter zandduinen ligt het kleine kustplaatsje Cabo Polonio. Helemaal back to basic!

Cabo Polonio ligt aan de oostkust van Uruguay. Enkele honderden mensen noemen het afgelegen dorp hun thuis: vissers en hippies die genieten van een simpel leven aan zee. De dichtstbijzijnde verharde weg ligt op zeven kilometer van Cabo Polonio. Om bij de badplaats te komen loop je het laatste stuk door de duinen of stap je in een 4x4 die je naar de Cabo Polonio brengt.

ZELF NAAR Uruguay?

Bekijk alle 1 reizen naar Uruguay

Vuurtoren Cabo Polonio

De laatste meters naar Cabo Polonio loop of rijd je over het strand. Het zandstrand is ook de belangrijkste attractie in het dorpje waar verder niet veel te zien of te doen is. De enige echte bezienswaardigheid is de vuurtoren die over Cabo Polonio en de zee uitkijkt.

De vuurtoren torent hoog boven de plaats uit die verder alleen bestaat uit een handvol kleurrijke huizen waar de locals wonen. Beklim de lange trap naar de top van de vuurtoren en kijk uit over Cabo Polonio, de golvende zee, de zandduinen en twee eilanden waar een grote kolonie zeeleeuwen leeft.

Back to basic

De vuurtoren is een van de weinige plekken in Cabo Polonio met elektriciteit. Dankzij zonnepanelen en windmolens hebben enkele huizen, winkels en hotels ook elektriciteit, maar het grootste deel van het dorp en haar inwoners moet het zonder doen.

Daardoor lijkt het in Cabo Polonio alsof je even terug in de tijd gaat. Vooral 's avonds heerst er een bijzondere sfeer in het dorp. Zodra de zon onder is, is het écht donker en ga je met een zaklamp op zoek naar een met kaarsen verlichte bar of drink je een biertje op het strand.

Vakantie Cabo Polonio

Cabo Polonio heeft een aantal hotels en hostels, maar de meeste toeristen verblijven tijdens hun vakantie in Uruguay bij een van de locals die een kamer of hun hele huis verhuren. Soms met elektriciteit dankzij zonnepanelen op het dak, maar vaker zonder.

Het nog wat primitieve leven in Cabo Polonio draagt bij aan de charme van dit dorpje. Hoewel er weinig te zien of te doen is, trekt de kustplaats vooral in de zomermaanden toch veel reizigers uit Uruguay en de omringende landen die het drukke, moderne leven willen ontvluchten. Even bijkomen tijdens je rondreis door Uruguay!

Reizen Uruguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors