Klimaat Uruguay

Klimaat Uruguay

Wat voor klimaat kun je verwachten in Uruguay?

Uruguay kent een gematigd klimaat. Het weer in Uruguay is in de zomer aangenaam, met temperaturen tussen de 20 en 30 graden. De winters zijn fris met temperaturen die soms dalen tot 10 graden.

In de kustgebieden van Uruguay is het altijd wat koeler dan in het binnenland. In de Uruguayaanse winter, tussen april en november, kan het hard waaien en valt er flink wat neerslag.

In het binnenland wordt het nooit echt koud, behalve in de berggebieden. En langs de Río Uruguay kan het in de Uruguayaanse zomer goed heet worden.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Uruguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Ecuador kenner
Sponsors