Religie & Tradities Uruguay

Religie & Tradities Uruguay

Wat zijn de belangrijkste religies in Uruguay?

Het grootste deel van de Uruguayaanse bevolking is rooms-katholiek en brengt geregeld een bezoek aan de kerk. Een kleine minderheid in Uruguay is Joods.

Wat zijn belangrijke tradities in Uruguay?

Overal waar je komt in Uruguay zie je de lokale mensen maté drinken. Dit is een soort thee gemaakt van Yerba maté blaadjes. Het drankje is zeer populair in Uruguay, maar ook in buurlanden Argentinië en Paraguay drinken ze graag maté. Je drinkt maté uit een bolvormig bekertje door een metalen rietje. Sommige mensen vinden het te bitter en gooien veel suiker bij de thee.

ZELF NAAR Uruguay?

Bekijk alle 1 reizen naar Uruguay

Op het platteland van Uruguay zijn veel gauchos te vinden. Dit zijn de Zuid-Amerikaanse cowboys. Ze leiden hun vee over de heuvelachtige graslanden en leven op hun ranchos, oftewel boerderijen. Het leven van een gaucho is hard werken.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Uruguayanen zijn over het algemeen erg rustig en relaxed. Houd er rekening mee dat ze niet altijd op tijd zullen zijn bij een afspraak, maar dat ze over het algemeen de beste bedoelingen hebben.

Foto's maken van mensen is in Uruguay niet zo'n groot probleem als in andere Zuid-Amerikaanse landen. Maar het is wel netjes eerst toestemming te vragen, voordat je met je grote lens plaatjes gaat schieten van voorbijgangers.

Reizen Uruguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors