Feestdagen & Festivals Uruguay

Feestdagen & Festivals Uruguay

Carnaval

Een van de grootste feesten in Uruguay is carnaval. Dit valt in februari of maart. Tijdens carnaval zijn er verschillende wedstrijden en parades in Montevideo. Het feest duurt maar liefst veertig dagen en daarmee is het Uruguayaanse carnaval de langste van alle Zuid-Amerikaanse landen.

Lemanja Festival of the Goddes of the Sea

Tijdens Lemanja Festival wordt de Afrikaanse zeegodin Lemanja geëerd. Op de stranden van Uruguay komen duizenden mensen bij elkaar om de zegening en bescherming van Lemanja te vragen. Er worden bloemen, fruit en kaarsen geofferd door mensen in witte en blauwe kleren.

La Fiesta Patria Gaucha

In maart vieren de gaucho's hun cowboybestaan. Tijdens het Fiesta de la Patria Gaucho vullen de smalle straten en oude pleinen zich met parades, rodeo's en barbecues. Gaucho's uit de hele omgeving komen naar Tacuarembó voor dit feest.

Festival of the Tango Culture

Tijdens dit tangofeest in juni worden overal dansvoorstellingen gegeven. De legendarische tangodanser Carlos Gardel wordt herdacht. Het festijn vindt plaats in Tacaurembó.

Maand Dag Feestdag of festival Plaats
Januari
Februari
2
Carnaval
Lemanja Festival of the Goddess of the Sea
vooral Montevideo
op de stranden
Maart tweede week La Fiesta Patria Gaucha Tacuarembó
April
Mei 18 Batalla de las Piedras hele land
Juni 24 Festival of the Tango Culture Tacuarembó
Juli 18 Jura de la Constitución hele land
Augustus 25 Onafhankelijkheidsdag hele land
September
Oktober
November
December halverwege Vuurwerknacht Playa Pocitos

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Uruguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors