Vervoer Uruguay

Vervoer Uruguay

Wat zijn de vervoersmiddelen in Uruguay

Reizen door Uruguay is gemakkelijk. De infrastructuur is goed geregeld en wegen zijn goed begaanbaar. Daarnaast is Uruguay erg klein, waardoor een busreis nooit langer dan zes uur duurt.

Vliegtuig

In de hoofdstad Montevideo ligt het grootste vliegveld. Vanaf hier gaan enkele kleine vliegtuigjes met nationale vluchten naar onder andere Tacuarembó, Salto en Paysuandú.

ZELF NAAR Uruguay?

Bekijk alle 1 reizen naar Uruguay

Bus

De beste manier om door Uruguay te reizen is met de bus. Elke grote stad heeft zijn eigen busterminal waar je kaartjes koopt voor langeafstandbussen naar bijna alle plaatsen in Uruguay.

Lokale bussen zijn in tegenstelling tot deze langeafstandsbussen vaak minder luxe. Kaartjes voor de lokale bus koop je in de bus bij de chauffeur.

Boot

Met de boot steek je vanaf Colonia del Sacramento de Río de la Plata over naar buurland Argentinië. Een makkelijke manier om de grens over te steken. Binnen een uur bevind je je in een ander land.

Taxi's

In de steden rijden veel taxi's. Ze hebben meestal geen meter, maar wel een vaste prijs voor bepaalde afstanden. Spreek van tevoren met de chauffeur een prijs af om moeilijkheden te vermijden.

Huurauto

Een auto huren in Uruguay behoort tot de mogelijkheden. Je hebt hier wel een internationaal rijbewijs voor nodig die je voor je reis moet aanvragen bij de ANWB.

Bedenk dat je met bussen en taxi's eigenlijk overal wel kan komen in dit kleine Zuid-Amerikaanse land. Een huurauto is dus niet noodzakelijk is om het land te bekijken.

Reizen Uruguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors