Vervoer Uruguay

Vervoer Uruguay

Wat zijn de vervoersmiddelen in Uruguay

Reizen door Uruguay is gemakkelijk. De infrastructuur is goed geregeld en wegen zijn goed begaanbaar. Daarnaast is Uruguay erg klein, waardoor een busreis nooit langer dan zes uur duurt.

Vliegtuig

In de hoofdstad Montevideo ligt het grootste vliegveld. Vanaf hier gaan enkele kleine vliegtuigjes met nationale vluchten naar onder andere Tacuarembó, Salto en Paysuandú.

Bus

De beste manier om door Uruguay te reizen is met de bus. Elke grote stad heeft zijn eigen busterminal waar je kaartjes koopt voor langeafstandbussen naar bijna alle plaatsen in Uruguay.

Lokale bussen zijn in tegenstelling tot deze langeafstandsbussen vaak minder luxe. Kaartjes voor de lokale bus koop je in de bus bij de chauffeur.

Boot

Met de boot steek je vanaf Colonia del Sacramento de Río de la Plata over naar buurland Argentinië. Een makkelijke manier om de grens over te steken. Binnen een uur bevind je je in een ander land.

Taxi's

In de steden rijden veel taxi's. Ze hebben meestal geen meter, maar wel een vaste prijs voor bepaalde afstanden. Spreek van tevoren met de chauffeur een prijs af om moeilijkheden te vermijden.

Huurauto

Een auto huren in Uruguay behoort tot de mogelijkheden. Je hebt hier wel een internationaal rijbewijs voor nodig die je voor je reis moet aanvragen bij de ANWB.

Bedenk dat je met bussen en taxi's eigenlijk overal wel kan komen in dit kleine Zuid-Amerikaanse land. Een huurauto is dus niet noodzakelijk is om het land te bekijken.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Uruguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors