Veiligheid Uruguay

Veiligheid Uruguay

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Uruguay?

Uruguay is een van de veiligste landen van Zuid-Amerika. Er zijn geen gebieden die je als reiziger beter niet kunt bezoeken. Wel moet je extra opletten in het oude centrum van hoofdstad Montevideo. Vooral 's nachts worden hier wel eens toeristen overvallen en beroofd.

Raadpleeg het reisadvies voor meer actuele informatie.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Uruguay?

Zoals in alle Zuid-Amerikaanse landen moet je ook in Uruguay uitkijken met drugs. De politie treedt in hier hard op tegen drugsgebruik en drugsbezit. Zorg ervoor dat je niet in aanraking komt met drugs.

Wat zijn de alarmnummers in Uruguay?

De alarmnummers van brandweer, politie en ambulance zijn in Uruguay hetzelfde: 911.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Uruguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors