Waarom zijn Uruguayanen zo goed in voetballen

Waarom zijn Uruguayanen zo goed in voetballen

door Maurice Kosterink

Sinds Uruguay als eerste land ter wereld het wereldkampioenschap organiseerde en dit kampioenschap ook nog eens won, werd voetbal een belangrijke traditie in Uruguay. Van jongs af aan beginnen veel Uruguayanen met voetballen en leren ze de kneepjes van het vak. Voetbal is dan ook niet zomaar een sport, maar een levensstijl en een kracht waar Uruguayanen nationale trots uithalen. De bevolking van Uruguay noemt deze kracht ook wel ‘garra charrua’. En garra charrua is precies wat het Uruguayaanse elftal uniek maakt.

ZELF NAAR Uruguay?

Bekijk alle 1 reizen naar Uruguay

De prestaties in voetbalcompetities bewijzen dat Uruguay een voetballand is. Het nationale team van Uruguay won vijftien keer de Copa América; meer dan elk ander land. De Copa América is een voetbalkampioenschap waar landen uit Noord-Amerika en Zuid-Amerika strijden voor de beker. Daarnaast werd Uruguay twee keer wereldkampioen en stond het team meermaals in de finale. De laatste keer dat Uruguay het wereldkampioenschap won was wel een tijdje geleden, namelijk in 1950 tegen de grote rivaal Brazilië. 

Zo’n sterk voetballand als Uruguay brengt natuurlijk veel wereldberoemde voetballers voort. Luis Suárez is voor Nederlanders wellicht de bekendste voetballer uit Uruguay. Luis Suárez stond vier jaar lang in de Eredivisie en speelde bij FC Groningen en Ajax. Dat hij garra charrua zich eigen heeft gemaakt, bewees Suárez toen hij zijn Italiaanse tegenspeler beet tijdens het wereldkampioenschap in 2014. 

Reizen Uruguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors