ZuidAmerika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!

Reviews Encarnación

8,2
8,0 Algemene ervaring
6,0 Schoonheid
8,0 Interessant
10,0 Authenticiteit
9,0 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 1
  • Aantal waarderingen: 1

Uitdagend carnaval en kuise Jezuïeten (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Joeri de Vries op 27 mei 2016

Mijn bezoek aan Encarnación werd gekenmerkt door een typisch Zuid Amerikaanse mix van muziek, vrouwelijk schoon en de nodige drank. De stad staat immers bekend als de carnavalshoofdstad van Paraguay en ik denk dat ik die periode geen betere feestbestemming had kunnen kiezen.

Tuurlijk, carnaval in Encarnación is geen carnaval in Rio. Toch heeft de Paraguayaanse variant enkele belangrijke voordelen ten opzichte van zijn veel bekendere, Braziliaanse tegenstrever. Allereerst: de vrouwen. Niet alleen zouden deze in Paraguay veel mooier zijn, maar door het hoge aantal (vrouwelijke) deelnemers zou de ratio bezoekers - dames nadrukkelijk in het voordeel van het publiek zijn. Althans, dit werd mij fanatiek becijferd door een enigszins aangeschoten Paraguayaanse man.

Een bijkomend voordeel zijn de relatief lage kosten voor bezoekers. Een kaartje kost hooguit 15 euro en de drankjes zijn niet al te duur. Ook een busreis richting Encarnación vanuit andere delen van Paraguay hoef je niet te laten vanwege de prijs. Alleen de hotels zijn rond deze periode snel volgeboekt, dus vroegtijdig reserveren is geen overbodige luxe.

Vermoedelijk heeft dit laatste te maken met het geringe toerisme in de rest van het jaar. De stad heeft hierdoor relatief weinig toeristische voorzieningen. Encarnación is immers best een leuk plaatsje, maar geen absolute trekpleister. Toch is die potentie er echter wel degelijk, hoewel dit niet te danken is aan de stad zelf. Op ongeveer een half uur rijden liggen namelijk enkele prachtig bewaarde nederzettingen van de Jezuïeten.

Eén van deze ruïnes is zelfs ´s nachts te bezoeken. De rondleiding die men organiseert onder een prachtige sterrenhemel, is een magisch audiovisueel samenspel die moeilijk valt te beschrijven. Een bezichtiging van de ruïnes maakt een bezoek aan de regio van Encarnación zeker de moeite waard, zelfs als dit niet in de carnavalsperiode valt.

8,2
8 Algemene ervaring
6 Schoonheid
8 Interessant
10 Authenticiteit
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Encarnación

  • Carnavalshoofdstad van Paraguay
  • Nederzettingen van de Jezuïeten
  • Goedkoop

Minpunten Encarnación

  • Weinig toeristische voorzieningen
  • Stad Encarnación niet heel bijzonder
Ultieme tip: Bezoek de nederzetting van de Jezuïeten ook 's nachts. Men organiseert dan een prachtige, audiovisuele rondleiding door de ruïnes.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Ecuador kenner
Sponsors