De meest creatieve wijk van Montevideo is een kleurrijk feest

De meest creatieve wijk van Montevideo is een kleurrijk feest

door Maurice Kosterink

‘Ik wilde bijna zelf gaan schilderen door de inspirerende muurschilderingen van El Bajo.’

Tijdens een wandeling door het oude centrum van Montevideo, kom ik terecht in een wijk vol met imposante en kleurrijke muurschilderingen. Ik zie een roze met paarse muurschildering van lachende gezichten. Een paar huizen verderop beslaan gele en blauwe vlakken met vissen de zijkant van een gebouw. Ik besluit een middagje door te brengen op deze feestelijke plek en meer over de wijk te weten te komen.

ZELF NAAR Uruguay?

Bekijk alle 1 reizen naar Uruguay

Al gauw raak ik aan de praat met een artiest die zijn kunstwerken aan me laat zien. Ik vraag hem iets te vertellen over de wijk. Hij begint te glunderen en vertelt dat ik me bevind in El Bajo. Vroeger was de wijk een achterbuurt, maar de laatste tijd is El Bajo enorm opgeknapt en eigendom geworden van vrolijke muzikanten en inspirerende kunstenaars. Met muurschilderingen probeert onder meer deze kunstenaar de wijk nieuw leven in te blazen. Iets wat naar mijn mening heel goed lukt. 

Nadat ik een paar foto’s van mezelf maak met de beschilderde huizen op de achtergrond, loop ik het Casa Gómez binnen. Bij deze kunstgalerie besluit ik nog even na te genieten met een cocktail die net zo kleurrijk is als de straten van El Bajo.  
 

Reizen Uruguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors