Op deze markt in Montevideo eet je de beste steak

Op deze markt in Montevideo eet je de beste steak

door Emma van Kampen

“In het centrum van Montevideo belandde ik op de Mercado del Puerto en at ik de beste steak ooit.”

Nadat ik een tijdje door de lange drukke straten van Montevideo heb gelopen, valt mijn oog op een markt. Voor de ingang staat een groepje straatmuzikanten met een clubje mensen eromheen. Ze trommelen en zingen op Spaanse muziek.

Als ik de markt oploop, zie ik overal kraampjes met locals die lokale spulletjes verkopen. Nadat ik een paar ansichtkaarten en een enkelbandje met schelpjes en kraaltjes heb gehaald, vraag ik aan de man achter het kraampje in mijn beste Spaans hoe de markt heet. Mercado del Puerto, krijg ik als antwoord terug.

ZELF NAAR Uruguay?

Bekijk alle 1 reizen naar Uruguay

Na nog een half uurtje rondkijken ga ik op zoek naar wat te eten. In het overdekte gedeelte stikt het van de food-kraampjes. Of beter gezegd: meat-kraampjes. Want inderdaad,  ze verkopen vooral vlees, vlees en nog eens vlees. Het is één groot barbecuefestijn.

Na lang wikken en wegen, ga ik aan de bar zitten van het kraampje La Chacra del Puerto en bestel een Uruguayaanse steak. Een kleine tien minuten later krijg ik een immens stuk vlees voorgeschoteld dat bijna mijn hele bord in beslag neemt. Nog nooit at ik zo’n malse steak!

Reizen Uruguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors