ZuidAmerika.nl Per foodtruck door Amerika

Per foodtruck door Amerika

31 mei 2016 door Priscilla Nooijen

De 24-jarige Franco Paltrinieri uit Buenos Aires ruilde zijn marketingcarrière in voor een wel heel bijzonder avontuur. Hij toverde zijn Volkswagen om in een foodtruck en rijdt hiermee Amerika door.

Tafels bedienen, auto’s repareren en broodjes verkopen op het strand. Franco deed het allemaal om het nodige geld voor zijn project bij elkaar te sprokkelen. Met dit geld verbouwde hij zijn Volkswagen, vernoemd naar zijn zusje Clarita, tot zowel een rijdende slaapplek als een foodtruck. Hij pakte zijn rugzak in en vertrok vanuit Tierra Del Fuego samen met Clarita richting Alaska. 

Nieuwe mensen

Franco wil met zijn avontuur de dagelijkse routine doorbreken en ontsnappen aan steeds weer dezelfde plekken, dezelfde mensen en dezelfde gesprekken. Door te reizen ontmoet hij constant nieuwe mensen met verschillende achtergronden, religies en sociale klassen. 

Argentijnse lomitos

Om tijdens het avontuur een zakcentje te verdienen en met mensen in contact te komen, verkoopt Franco lomitos vanuit zijn foodtruck. Dit zijn broodjes gevuld met Argentijnse steak, gebakken in het lokaal en traditioneel alcoholisch drankje Fernet. Franco zegt geen chef te zijn, maar gewoon te doen wat hij leuk vindt en wat nodig is om verder te komen.

Zuid tot Noord

Franco’s avontuur begon in het meest zuidelijke stukje van Amerika en eindigt in Noord-Amerika’s Alaska. Tot nu toe heeft de Argentijn al 19.312 kilometer op de teller staan en heeft hij in acht Zuid-Amerikaanse landen broodjes verkocht. Franco geeft toe dat het soms makkelijker is om de handdoek in de ring te gooien, maar hij gaat door tot hij en Clarita Alaska bereikt hebben.

 

Sponsors