ZuidAmerika.nl Zonder geld dwars door Zuid-Amerika fietsen

Zonder geld dwars door Zuid-Amerika fietsen

11 augustus 2016 door Victorine Sandkuyl

Zevenduizend kilometer fietsen, dwars door Zuid-Amerika. Voor de meesten klinkt dit al als een grote uitdaging, Laura Bingham maakte het zichzelf nog net even moeilijker: ze besloot deze reis zonder geld af te leggen. 

Afgelopen januari begon de 23-jarige avonturierster haar fietstocht in Ecuador. Via Peru, Bolivia en Paraguay bereikte ze op 1 juli haar eindbestemming: Buenos Aires. In totaal was ze 164 dagen onderweg en heeft ze geen geld uitgegeven. Bingham was volledig aangewezen op de vrijgevigheid en vriendelijkheid van de mensen die ze onderweg tegenkwam. 

Vriendelijkheid

Bingham had extra kleren meegenomen die ze onderweg heeft uitgedeeld aan arme gezinnen die haar hebben geholpen met onderdak of voedsel. Ook heeft ze vaak haar diensten aangeboden, zoals helpen op een boerderij, in ruil voor wat te eten en vroeg ze bij restaurants soms om leftovers. Hoewel de tocht een grote uitdaging was, heeft Bingham altijd een plek gevonden om te slapen. 

Niet alleen 

De eerste twee maanden heeft Bingham samen met Cho gereisd, een kennis van haar verloofde. Toen bleek dat er een aantal culturele verschillen waren en ze niet altijd goed met elkaar konden opschieten, besloot de reizigster in haar eentje door te fietsen. Ook dit beviel niet goed, ze voelde zich toch ietwat onveilig, helemaal alleen als vrouw reizend door Zuid-Amerika. Dus besloten haar verloofde, de bekende avonturier Ed Stafford, en andere vrienden haar op verschillende trajecten van haar fietstocht te vergezellen. 

In onderstaande video legt Laura Bingham uit hoe ze op het idee kwam voor de fietstocht van zevenduizend kilometer.

Sponsors