Nieuws Bijna 10.000 km op de bamboefiets

Bijna 10.000 km op de bamboefiets

4 januari 2017 door Getaway Travel

Nederlanders zijn dol op fietsen; naar werk, naar de supermarkt, naar vrienden, het liefst leggen we alles op de fiets af. Langer dan een half uur fietsen is wel het maximale, anders is het wel erg ver. Maar wat dacht je ervan om een rondreis 10.000 kilometer dwars door Zuid-Amerika te maken op de fiets?

De Britse Kate Rawles fietst de komende maanden van Cartagena in Colombia naar het meest zuidelijk punt van Zuid-Amerika: Kaap Hoorn. En niet op een fiets zoals wij die misschien gewend zijn, maar op eentje die ze zelf heeft gemaakt van bamboe! 

Aandacht voor klimaat

Het project heet ‘The Life Cycle’ en heeft als doel om meer aandacht te vragen voor het verlies aan biodiversiteit en om te inspireren tot positieve klimaatacties. Tijdens de reis zal Rawles zich richten op studiegroepen, plaatsen en projecten die zich focussen op natuurbehoud.

Grootste uitdaging 

De bijna 10.000 kilometer van noord naar zuid legt Rawles af door Ecuador, Peru, Bolivia, Chili, Argentinië en Brazilië te doorkruisen. Hoewel deze route haar langs de hoge bergtoppen van de Andes leidt, is dit niet de grootste uitdaging voor de Britse reizigster. Ze is vooral bang om de mensen en cultuur niet te begrijpen, omdat haar Spaans nog niet zo goed is. Rawles hoopt dat haar Spaans gedurende de reis snel beter wordt. 

Eerst gaat Rawles nog Panama en Costa Rica verkennen, maar daarvoor laat ze haar fiets in Cartagena, waar die in december is aangekomen. Zodra ze weer terugkeert in Colombia begint haar fietstocht richting Kaap Hoorn. 

Zie jij jezelf ook wel  tijdens je vakantie in Colombia fietsen of op een andere manier rondreizen? Bekijk hier ons grote aanbod aan reizen naar dit prachtige land. 

Sponsors