ZuidAmerika.nl Reusachtige spiegeleieren op straat in Chili

Reusachtige spiegeleieren op straat in Chili

6 december 2016 door Victorine Sandkuyl

Op z’n tijd heeft iedereen er wel zin in, een lekker spiegeleitje. Maar een gebakken ei zo groot dat je er zelfs op kan klimmen? Op het Plaza Italia in Santiago de Chile struikelde je vorige maand letterlijk over de spiegeleieren.

De Friese kunstenaar Henk Hofstra deed mee aan het straatkunstfestival Hecho en Casa 2016 in de Chileense hoofdstad. Vijf dagen lang lagen er tien reusachtige spiegeleieren, waaronder twee ‘kissing eggs’, op het grootste plein van Santiago de Chile. 

Klimmen op de eieren

Hoewel de kunstenaar het plein op het eerste gezicht maar ‘raar’ vond, ligt pal eronder het belangrijkste metrostation van de stad. De duizenden reizigers die het station elk uur passeerden en andere voorbijgangers vonden de gebakken eieren maar wat interessant: ze klommen erop, maakten foto’s van de eieren en ook selfies met het kunstwerk waren populair. 

Media-aandacht

Gedurende het festival kregen de eieren van Hofstra nog meer bekendheid door alle media-aandacht rondom het kunstproject. Maar liefst dertig televisiestations wereldwijd besteedden aandacht aan de spiegeleieren en een foto van het opmerkelijke project werd zelfs Foto van de Week in The Guardian.  

Het festival in Chili is inmiddels afgelopen en Hofstra heeft de ‘dooiers’, gemaakt van polyester, aan plaatselijke kinderziekenhuizen en speelplaatsen geschonken. 

Bekijk het filmpje hieronder om meer beelden van het kunstproject te zien.

Sponsors