ZuidAmerika.nl Van straathond tot beste vriend

Van straathond tot beste vriend

11 oktober 2016 door Victorine Sandkuyl

Voor haar werk als stewardess vliegt ze de hele wereld rond en ontmoet ze elke keer weer nieuwe mensen. Maar de Duitse Olivia Sievers had nooit kunnen bedenken dat een simpele ontmoeting met een zwerfhond in Argentinië zou uitlopen tot een bijzondere vriendschap. 

Begin dit jaar vloog Olivia voor haar werk naar Buenos Aires. Buiten haar hotel ontmoette ze een eenzame zwerfhond die ze wat te eten gaf en waar ze even mee speelde. Toen ze later terugkeerde naar het hotel, zat de hond er nog steeds en de rest van haar tijd in de Argentijnse hoofdstad volgde hij haar overal. De hond, door Olivia omgedoopt tot Rubio, moest na een paar dagen echter afscheid nemen toen Olivia weer naar huis ging.

Toen de Duitse een tijdje later terugkeerde naar Buenos Aires en incheckte bij hetzelfde hotel, zat Rubio tot haar verbazing nog altijd op haar te wachten. Omdat Olivia niet voor overlast wilde zorgen, probeerde ze de hond af te schudden door telkens andere routes te lopen. Zonder succes, Rubio wist haar elke keer weer te vinden. 

Nieuw thuis

Afgelopen juli was de stewardess al zes maanden niet in Buenos Aires geweest toen bleek dat Rubio haar nog steeds bij het hotel opwachtte. Olivia zocht in de hoofdstad naar een nieuw gezin voor de hond waar hij goed zou worden verzorgd, maar ook hier liep Rubio weg om terug te keren naar de Duitse stewardess.  

Olivia besloot hierop om haar nieuwe beste vriend zelf te adopteren en mee te nemen naar haar thuisland Duitsland. Sinds deze zomer woont Rubio bij haar en haar overige honden en op de foto’s ziet hij er gelukkiger uit dan ooit. 

Bekijk ook het filmpje hieronder over de bijzondere vriendschap tussen Olivia en Rubio:

Sponsors