Cali
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Cali

door Marleen de Keyzer

De warme, zwoele dagen zorgen ervoor dat Cali traag op gang komt, maar in de avonden brengen de vrolijke salsadeuntjes het stadje tot leven. De mooiste mensen van Colombia hebben hier een vurige passie voor het leven, die je nog lang bij zal blijven.

´The Branch of Heaven´ is een van de meest welvarende steden van Colombia, deels door haar centrale rol in de drugshandel sinds de ontmanteling van het Medellín kartel in de vroege jaren negentig. Maar zoals de bijnaam verklapt, is Cali tegenwoordig meer bekend om haar muziek en stralende mensen.

ZELF NAAR Cali?

Bekijk alle 2 reizen naar Cali

Passie voor schoonheid en muziek

Er is tijdens je rondreis door Colombia geen betere plek om te proeven van het echte Latino leven. In Cali worden de soepele salsabewegingen er al met de paplepel ingegoten, wat zich uit in een geweldig nachtleven. Voor de Afro-Colombiaanse bevolking is muziek veel meer dan entertainment, het verbindt de locals in de stad met elkaar.

De prachtige calenãs, de vrouwen uit Cali, maken de dans vermakelijk om naar de kijken en de tunes heerlijk om naar te luisteren. Schoonheid is een obsessie, die naast de salsa de grootste passie vormt voor de inwoners. En als wereldleider op het gebied van plastische chirurgie, mag het resultaat er in Cali zeker zijn.

Meer cultuur in Cali

Het leren van salsapassen mag dan wel voorop staan, op cultureel gebied is meer te ontdekken tijdens je vakantie in Cali. De Cali River deelt het Colombiaanse stadje op in twee delen. Waar het zuiden geschiedenis ademt, bruist het moderne noorden. Op Plaza de Caycedo staat een verzameling aan historische kerken en musea. In Av Sexta wisselt het ene hippe winkeltje het andere levendige restaurant af.

De historische omgeving

Maar de omgeving vertelt ook interessante verhalen. Bezoek tijdens je vakantie in Colombia Cauca Valley nabij Cali, waar oude haciënda's uit de achttiende en negentiende eeuw de vlaktes vullen. De landgoederen werden voornamelijk ingezet voor de teelt en verwerking van suikerriet, het belangrijkste gewas van het gebied. De bekendste twee zijn Hacienda El Paraíso en Hacienda Piedechinche.

Of maak een tripje naar Isla Gorgona, het grootste vulkanische eiland van Colombia dat zo'n 56 kilometer verderop ligt. Hier loop je door tropisch regenwoud waar je apen, schildpadden en prachtige vogels ontmoet. Een leuke afwisseling met de zwoele salsa-avonden in het centrum van Cali.

Reizen Cali

Meer Cali

Reviews Cali

Into the jungle (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Audrey Verweij op 28 juni 2017

Vanuit Cali is het nog een eind in de taxi, vanwaar je overstapt op een pallet waar een motor op gemonteerd is. Je zit vrij comfortabel op de bevestigde bankjes. Met deze manier van transport ga je de jungle in.
Er is één spoorbaan, dus het kan zijn dat je even af moet stappen om een tegemoetkomende trein langs te laten. Uiteindelijk kom je in een dorpje terecht waar wij een tourtje hebben gemaakt. Dit was op de weg terug naar huis. Deze wagon moest even handmatig een zetje in de goede richting krijgen.

Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Colombia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors