Veiligheid Colombia

Veiligheid Colombia

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Colombia?

Voor sommige gebieden in Colombia geldt een negatief reisadvies. Zo worden alle reizen naar Putumayo, Nariño, Norte de Santander, Arauca en het nationale park La Macarena en omgeving ontraden. Dit vanwege de aanwezigheid van illegaal gewapende militaire groeperingen als de FARC en de ELN.

Niet-essentiële reizen naar rurale gebieden als Caqueta, Guaviare, het zuiden en westen van Meta, Huila, Cauca, het zuiden en westen van Valle del Cauca, Chocó, Bolivar, Sucre, Cesar, Antioquia en Sierra Nevada de Santa Marta worden ook ontraden.

ZELF NAAR Colombia?

Bekijk alle 51 reizen naar Colombia

Bekijk voor vertrek altijd het reisadvies voor actuele informatie.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Colombia?

De veiligheidssituatie in Colombia is niet meer zo slecht als een aantal jaar geleden. De meeste toeristen hebben tijdens hun reis nergens last van. Maar bedenk je wel dat de situatie in Colombia onstabiel is en elk moment kan veranderen. Zorg dat je op de hoogte bent van de lokale veiligheidssituatie en neem geen onnodige risico's door af te reizen naar onveilige gebieden, zoals hierboven genoemd.

Zware criminaliteit komt veel voor in Colombia. Daarom wordt het aangeraden sommige gebieden te vermijden. Terroristische organisaties als de FARC en ELN en drugskartels zijn betrokken bij drugshandel, afpersing, smokkel en andere criminele activiteiten.

Berovingen komen veel voor en gaan helaas soms gepaard met zwaar geweld. Loop niet te koop met je waardevolle eigendommen als een fototoestel. Word je beroofd? Verzet je dan niet, dit kan namelijk tot grof geweld leiden.

Colombia is het land van de coca-bladeren en van de drugshandel. Kijk dus altijd uit met drugs. Neem geen spullen aan van vreemden en pas ook op met voorbijgangers die zogenaamd om hulp vragen. Voor je het weet ben je het bokje.

Let altijd goed op je eten en je drankjes. Steeds vaker worden reizigers slachtoffer van een beroving, doordat ze bewusteloos zijn gemaakt via drugs in hun eten of sigaretten.

Wat zijn de alarmnummers in Colombia?

Het algemene alarmnummer in Colombia is: 123 of 112.

Reizen Colombia

Specialisten Colombia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors