Taganga

Taganga

door Marleen de Keyzer

Op de helling van een berg vlakbij Santa Marta ligt een van origine klein vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een waar backpackersoord. Zon, strand en goedkope duikcursussen voeren er de boventoon, naast de vele feesten en goedkope accommodaties. Welkom in Taganga.

Vroeger kwamen vissers hier samen in de schitterende, maanvormige baai waaraan het dorpje ligt en die Taganga ooit sierde. De enorme stroom toeristen nam het kustplaatsje over. Het strand vervuilde en de straten werden onveilig. Toch prefereren sommige reizigers tijdens hun rondreis door Colombia de Mediterrane dorpsfeer in Taganga nog steeds boven het stadsleven in nabijgelegen plaatsen als Santa Marta.

ZELF NAAR Colombia?

Bekijk alle 48 reizen naar Colombia

Een plek voor budgetreizigers

Maar Taganga is eigenlijk alleen de moeite waard voor budgetreizigers die wel houden van een feestje. Het strand is overvol en de zee eigenlijk te vies om in te zwemmen, maar er worden wel goedkope duiktrips aangeboden. De straten zijn niet veel beter en onveilig in de avond, toch galmt er een gezellige drukte uit de vele restaurants, barretjes en rooftopclubs.

Tayrona National Park en Ciudad Perdida

Door haar ligging aan de rand van Tayrona National Park vormt Taganga wel een handige stop op de Gringo Trail en een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. De grotere winkels langs het strand van het vissersdorpje bieden verschillende tours aan naar dit natuurpark.

Tayrona National Park is zonder twijfel een van de meest populaire natuurgebieden van Colombia. Van zandstranden in het noorden tot regenwouden in het zuiden. En van droge heuvels met cactussen in het westen tot kleurrijke koraalriffen langs de kust. Het gevarieerde landschap van Tayrona National Park brengt je zelfs langs ruïnes van het Tayrona-volk.

Dieper verstopt in de bergen van Sierra Nevada de Santa Marta ligt Ciudad Perdida, wat letterlijk verloren stad betekent. Deze plek is alleen bereikbaar te voet, maar de wandeling er naartoe vormt gemakkelijk een van de meest adembenemende hikes tijdens je vakantie in Colombia.

Santa Marta, een goed alternatief

Toch kan je als je wat meer te spenderen hebt en wat minder hebt met de backpackcultuur beter in het nabij gelegen Santa Marta verblijven. Hoewel deze vermoderniseerde koloniale stad ook grotendeels fungeert als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen, zijn de straten er veiliger en de stranden schoner.

Reizen Colombia

Specialisten Colombia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors