Klimaat Colombia

Klimaat Colombia

Wat voor klimaat kun je verwachten in Colombia?

Colombia kent een tropisch klimaat. De temperatuur verandert weinig gedurende het jaar.

Welke seizoenen zijn er in Colombia?

Colombia ligt dichtbij de evenaar, waardoor het land geen seizoenen kent zoals wij die gewend zijn. In Colombia heb je een droog en een nat seizoen. In het noorden van Colombia is het droge seizoen van december tot maart en in het zuiden loopt de droge periode van half juni tot half juli. Het natte seizoen loopt van april tot en november (met uitzondering van het zuiden waar het van half juni tot half juli droog is).

Met welke natuurkrachten moet ik rekening houden in Colombia?

De vulkaan Galeras in de provincie Nariño is actief. Dit betekent dat de vulkaan tot uitbarsting kan komen. De autoriteiten houden de vulkaan goed in de gaten, dus het risico voor toeristen is klein.

In het regenseizoen kunnen er in het gehele land overstromingen ontstaan door hevige regenval. Vooral onverharde wegen spoelen dan weg waardoor sommige plekken tijdelijk onbereikbaar zijn.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Colombia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors