Vervoer Colombia

Vervoer Colombia

Wat zijn de vervoersmiddelen in Colombia?

In Colombia reis je vooral per bus of per vliegtuig. Met de bus kom je bijna overal in het land en binnenlandse vliegtickets zijn niet duur. Over het algemeen is reizen in Colombia goedkoop.

Vliegtuig

Binnenlandse vluchten zijn de veiligste en snelste manier om door Colombia te reizen. Je koopt een ticket op de luchthaven of bij reisbureautjes. Hoe eerder je van tevoren boekt, hoe lager de prijs.

ZELF NAAR Colombia?

Bekijk alle 51 reizen naar Colombia

Bus

Het busnetwerk van Colombia zit goed in elkaar, je komt bijna overal. Op de grotere wegen rijden bussen af en aan, reserveren is dus niet nodig. Tijdens drukkere periodes zoals Kerstmis en Pasen is het verstandig van tevoren een kaartje te kopen. Dit doe je in de busterminal van de betreffende stad.

Er zijn verschillende klassen van bussen. Bij de duurste variant kan je stoel helemaal naar achter voor een goede nachtrust. De airconditioning staat vaak hard aan waardoor het koud is in de bus. Vergeet dus geen warme kleren mee te nemen.

Chivas zijn gekleurde houten minibusjes. Vroeger waren deze busjes het enige vervoermiddel, nu rijden ze alleen tussen kleine dorpjes.

In steden rijden stadsbussen in verschillende soorten en maten. In Bogota en Cartagena rijden busetas kriskras door de stad. In de hoofdstad Bogota is sinds 2000 ook een snel busnetwerk gestart: TransMilenio. Deze bussen zijn snel en schoon.

Boot

Colombia heeft een kustlijn van meer dan 3.000 kilometer. De meeste boten die hier aankomen zijn vrachtschepen. Er zijn weinig passagiersschepen. Wel gaat er een zeilboot van Cartagena naar Panama. Binnen vier tot zes dagen ben je op de plaats van bestemming.

In de Amazone en het Chocó gebied bereik je sommige plaatsen alleen over de rivier per boot. Hier komen echter niet veel toeristen wegens de onveiligheid van de gebieden.

Metro

In de stad Medellín is sinds 1995 een metrostelsel waarmee je snel van de ene naar de andere plek komt. Het is de enige stad met een metro in heel Colombia.

Taxi's

In de grote steden rijden taxi's. De meeste hebben meters, maar chauffeurs gebruiken deze meter niet altijd. Spreek in zo'n geval altijd vooraf een prijs af om ruzies te voorkomen. In kleinere steden en dorpen hebben taxi's geen meter. Vaak hebben zij standaardprijzen voor een bepaalde bestemming.

Colectivos zijn gedeelde taxi's, die je naar voor een standaardprijs naar bepaalde bestemmingen brengen. Ze vertrekken wanneer ze vol zijn. En vol betekent overvol in Colombia.

Huurauto

Met een eigen auto door Colombia rijden is een goede manier om het land te bekijken. Het probleem is de veiligheid. Niet alleen de veiligheid op de wegen, maar ook het risico dat de auto gestolen wordt. Neem voor de zekerheid een internationaal rijbewijs mee. Dan kun je ter plekke altijd bepalen of je gaat autorijden.

Reizen Colombia

Specialisten Colombia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors