Valle de Cocora
8,7
9,0 Algemene ervaring
9,7 Natuur
9,3 Stranden
8,3 Wildlife
7,5 Overige activiteiten
8,3 Bereikbaarheid

Valle de Cocora

door Marleen de Keyzer

Puntige bergpieken omringen een uitgestrekte, groene vallei. Enorme waspalmbomen versieren haar. De manier waarop de toppen van deze nationale Colombiaanse boom boven het nevelwoud uittorenen, is adembenemend. Welkom in Valle de Cocora, zonder twijfel een van de meest opvallende stukjes natuur tijdens je rondreis door Colombia.

Valle de Cocora strekt zich vanaf Salento in oostelijke richting uit naar de lagere delen van het Los Nevados National Park. In de vallei zelf staat slechts een handje vol restaurants, kleine winkeltjes en hotels. Maar de bijzondere omgeving met inheemse plantensoorten en pre-Colombiaanse overblijfselen maakt een hoop goed.

Wandelingen in Valle de Cocora

Die adembenemende omgeving ontdek je het beste te voet. De meest populaire hike in Valle de Cocora is de twee en een half uur durende wandeling naar Reserva Natural Acaime. Over weid grasland en door dicht nevelwoud leidt de route je richting Acaime, waar een warme kop chocolademelk en een stuk lokaal geproduceerde kaas je opwachten. En waar je overspoelt wordt door kolibries.

Het meest spectaculaire uitzicht over de vallei heb je bij het uitkijkplatform bij Finca La Montaña. Smalle paden brengen je ernaartoe, terwijl enorme waspalmen van soms wel zestig meter hoog je vergezellen.

Verder versieren inheemse planten als orchideeën, bromelia's en heliconias de route. En springen herten voorbij, verstoppen poema's zich en maken brilberen soms geluid.

Slapen in Reserva Natural Acaime

De meeste mensen maken een dagtrip per jeep naar Valle de Cocora vanuit het nabijgelegen koffieplaatjes Salento. Maar aan echte avonturiers biedt het Acaime natuurreservaat een aantal simpele slaapplaatsen. Omdat het in de middag vaak begint te regenen in de vallei en de temperatuur dan snel daalt, kan overnachten een goede optie zijn. En leuke toevoeging aan je vakantie in Colombia!

Like deze pagina

Reizen Valle de Cocora

Reviews Valle de Cocora

Prachtig natuurgebied voor mooie hikes (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Ciska Dirks op 06 juni 2017

Cocora Valley is een prachtig bergachtig natuurgebied in de nabije omgeving van het kunstenaarsdorpje Salento. Vanuit Salento kan je met een Willy-jeep of met eigen vervoer doorrijden tot het einde van het dal vanwaaruit je prachtige hikes kunt maken. Goede wandelschoenen en voldoende drinken meenemen is een aanrader! Ga je een hike maken, houd dan de weerberichten en lucht goed in de gaten! Zon kan in de bergen in korte tijd omslaan in hevige regenbuien met onweer.
Cocora Valley wordt gekenmerkt door de karakteristieke nationale boom, de waxpalm, die solitair of in groepen de graslanden van de vallei tot een bijzonder beeld maken. De waxpalm kan zo'n 60 tot 80 meter hoog worden, maar sterft helaas door begrazing van de graslanden langzaam uit.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
7 Wildlife
nvt Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Valle de Cocora

 • geen entreekosten
 • prachtige uitzichten
 • weinig toerisme

Minpunten Valle de Cocora

 • geen verkooppunten voor eten/drinken tijdens hike
 • weer kan verradelijk omslaan
 • geen duidelijke wandelroutes
Ultieme tip: Stop tijdens de hike geregeld om van het uitzicht te genieten, het uitzicht veranderd namelijk voortdurend!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Hoge (palm)bomen vangen veel wind (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Jitske Aben op 30 mei 2017

Na een superlange hike naar Los Nevados National park (20km heen, 20km terug) alleen maar omhoog tot bijna 4000m, wachtte Valle de Cocora op mij als kers op de taart. Ik wist dat deze valley mooi zou zijn maar dit was gewoon mega indrukwekkend! Super hoge palmbomen, ik had een beetje mist waardoor het sfeertje eigenlijk nog geheimzinniger was. Ik was er aan het eind van de dag en aangezien het aantal toeristen vrij laag was denk ik dat dit een perfecte tijd was om te gaan.

9,7
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
9 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Is het bewolkt of mistig, ga alsnog! Hierdoor krijgt de valley een misterieus tintje!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

The sky is the limit (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Paul Snelders op 08 mei 2017

Fantastische ervaring om tussen de soms meer dan tachtigjarige en zestig meter hoge palmbomen rond te dwalen. Met een redelijke conditie is het niet nodig om hier te paard te gaan. Het is mooier om zelf, al dan niet met gids, hier rond te wandelen. Zorg wel voor schoenen met goede grip en ga niet op slippers.

8,2
9 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
6 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Valle de Cocora

 • Unieke natuur

Minpunten Valle de Cocora

 • Veel kans op regen
 • Redelijk toeristisch
Ultieme tip: Bezoek ook het kleurrijke dorp Salento. Bij een dagtrip is het beter om eerst de vallei te bezoeken en dan pas naar Salento te gaan. Dit ivm de grotere neerslagkans 's middags.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Colombia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Peru kenner
Sponsors