Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia

Wat is de beste reistijd voor Colombia?

Wanneer je het beste naar Colombia kunt gaan, hangt af van waar je precies heengaat. Over het algemeen is het verstandig om Colombia te bezoeken in de droge periode. In die periode is het gemakkelijker om trektochten te doen en daarnaast zijn er in deze tijd de meeste festivals, die zeker het bezoeken waard zijn.

In het noorden van Colombia, is het droge seizoen van december tot maart. In het zuiden is het vooral in juli en augustus droog.

Houd er rekening mee dat het hoogseizoen van Colombia valt in de maanden december tot januari en van juni tot juli. Colombianen hebben dan ook zelf vakantie, waardoor het overal een stuk drukker is.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Colombia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors